witam chciałem przerobić Swoje E30 na S2 tzn Mpowera buda!! Błotniki i cała reszta luss ale czy to sie rózni jakoś mozntazem i konstrukcją ramy
Jawor [Usunity]
Wysany: 2005-05-24, 11:21
...mowiesz ze błotniki to luzzz..powiem tak tylnich dostanie graniczy z cudem...powiem tak łatwiej kupic cale m3..przednie błotniki mozna kupic łatwiej ale watpie by cena byla nizsza niz 1000-1500zl za komplet...jak ktos ma taniej prosze sie zglosic do mnie kupie od reki...jakas firma w polsce adres i tel na priv robi tylnie błotniki jak w m3 koszt to 6000zł za komplet...a co do budy e30 i m3 to sa tylko gabarytami i obrysem takie same..twoje bmw konstrukcyjne rozni die duzo od 2,3 i 2,5l...a S2 to już przepasc to zupełnie inne auto, inne zawieszenie...brak mozliwosci przeróbki...aha jest taki gość Keyser dał za swoja bude od m3 e30 10000zł bez silnika i skrzyni..buda była do remontu...gartuluje pomysłów i tak jak przy silniku zycze powodzenia.juz znajdziesz
Aha nawet jak zbierzesz na błotniki to i tak zupelnie nie przerobisz swojej budy na m3 z tego wzgledu ze rózni sie tyłem...krótka klapa i niższa tylnia szyba...klapa jest z tworzywa sztucznego...co do zderzaków oryginalnych m3 z kwadratowymi kierunakami mam takie u siebie, jak juz znajdziesz to tez koszt nie bedzie maly..jednak wątpie abys znalazł, mozna kupic podrobke za 500zł na rynku i dokupic za drugie 500zł kwadratowe kierunki...czyli jak chcesz zrobic tylko image to juz wszystko.
Jesli jednak chcesz zrobic prawdziwe m3 z silnikiem S14 to szykuj około 8-10tyś zł na cały silnik z wałem mostem skrzynia itd., ale tez rzycze szczescia w poszukiwaniach.
WNIOSEK: za 20-30 tys zał kupisz całe m3 e30...przerobka wyniesie raczej więcej....
Ostatnio zmieniony przez Jawor 2005-05-24, 11:29, w caoci zmieniany 2 razy
Strażnik teksasu mnie wyrzucił, to sie jeszce raz pojawiam....
Jak napisałem wczesniej mam nadzieję, że cały beemka klub chętnie pokibicuje przemianie e30 na S2 (audi chyba ) tzw. Mpowera 8)
Ile na to masz? tysiak, czy moze dwa ?
P.S do moda - bojkot głupich topików
_________________ Weteran
Jawor [Usunity]
Wysany: 2005-05-25, 11:18
było takie coś jak Schinitzer S3 E30 ( sam sie pomyliłem i napisałem wcześniej że S2) moze oto mu chodziło....mi tez wydaje sie że temat w sumie bez sensu..ale odpowiedziałem na pytanie, forum jest w sumie do odpowiedzi na pytania, tez kiedyś chciałem to zrobić...ale sie dowiedzialem ze z budzetem mniejszym niz 10000zł raczej sie to nie uda...ale moze ktos ma te pieniadze
Tu są zdjecia Schinitzera S3 E30
Schinitzer to oczywiscie ten metalik srebrny...to jest kawalek testu Alpina vel. Schinitzer vel. M3 E30
Anonymous Go
Wysany: 2005-05-25, 20:15
witam wszystkich, kiedyś spotkałem...może z miesiąc temu zestaw spojlerów do e30 m3....500 dolców...no włąśnie z tym że to jest za oceanem i możliwe że to był dopiero początek licytacji.....taka czy tak było i mysle że nie drogo ...poszukaj tutaj....chodzi o ebay http://search.ebay.com/bm...ntrypageZsearch