BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Dziwne objawy silnika M50
Autor Wiadomo
BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2005-05-31, 19:51   Dziwne objawy silnika M50

Tak od niedawna jade sobie i nagle boom - brak reakcji na pedał gazu łuuuuuuuułuuuuuuu i nic za chwilke znowu (tak jakby brak wahy) - chwilka i wszystko powraca do normy,smierdzi mi tez waha w srodku w samochodzie - nigdzie nie ma zadnego wycieku ani nic.Mam tez czasami falowanie obrotów przy jeżdzie iiii np zrzucajac na luz i zatrzymujac sie oborty faluje ale kiedy samochod stanie oborty sie uspokajaja.

Jakies pomysły??swiece,dolot,przepływka,moze ten parownik paliwa albo zapchany filtr paliwa??.

HAMANN E30 
German-Style

Doczy: 26 Sie 2004
Skd: BYDGOSZCZ
Wysany: 2005-06-01, 12:05   

KIrek to raczej bedzie przepływka-tylko dlaczego czuc wache jak niema wycieku???.

LUKAS 
Klubowicz

Pomg: 22 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2005-06-01, 12:24   

Niewiem jak sporawdzałeś wyciek paliwa, ale gdy mnie śmierdizłąo w kabinie benzyną to doszedłem że zapach wychodzi z pod maski, na wyłaączonym motorze nie było nic widac, Gdy jąodpaliłem i w przewody paliwowe poszło ciśnienie zauważyłem że jeden przewód się poci...
Byłto przewód na odcinku od szyny wtryskowej do filtra paliwa, paliwo pokazało się dopiero na pracującym motorze, a myslałem ze przewody są ok...

sprawdz przewody

powered by LUKAS Performance

325i E30 Coupe mit 60% Sperre

powered by LUKAS Performance - Biała ;) => RennWagen Project
330CiA E46 - Niebieska => Auto po bułki ;)

erikson 

Doczy: 16 Lip 2004
Skd: W-wa-
Wysany: 2005-06-01, 16:28   

u mnie ciekło tez przy listwie-przed i za,dopiero jak sie dobrze przyjzałem to było widac

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2005-06-01, 20:36   

jedenk przewód sie pocił bo pekł - obiecty i zrbiony (na wylocie z listy) - waha juz nie smierdzi ale nadal w pewnym momencie jazdy jak brak iskry albo cos

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2005-06-01, 20:52   

podlacz go pod komputer diagnostyczny... cos napewno wyjdzie :)
bedzie pewnosc czy przeplywka czy cos innego...

SMS
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 21 Kwi 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-06-04, 00:31   

kirek napisa/a:
jedenk przewód sie pocił bo pekł - obiecty i zrbiony (na wylocie z listy) - waha juz nie smierdzi ale nadal w pewnym momencie jazdy jak brak iskry albo cos

Czyżby coś w stylu chwilowych "żabich skoków"? Mam to samo gdy w baku mam 15 lub mniej literków. U mnie podobno powoli odlatuje pompa paliwa (jakby na chwilę się zawieszała, a potem pompuje dobrze). Na innych "forumach" wyczytałem, że to dość częsty objaw w naszych samochodach. Występuje przy różnych zawartościach paliwa, ale zazwyczaj jest to poniżej 30 litrów. A u Ciebie jaki jest stan w zbiorniku?

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: