heheh takiego na pewno nie znajdziesz za 120 pln - same rury kosztuja 2 razy tyle , tlumik ktory mam u siebie to prosty przelot 2wlot-2wylot, podjedz do dobrego tlumikarza to napewno ci znajdzie a nie na forum szukasz
FELIPE [Usunity]
Wysany: 2005-06-06, 18:41
ja kupilem jakis polski zamiennik za 170
co prawda jest do wersji bez KATa a wiec dwa wejscia jedno wyjscie
no ale dedykowane do 320i 129PS wiec chyba osiagow nie popsuje ani nic w tym stylu
Co myslicie o tym zeby zapodac taki tlumik jak na 2 rysunku do 320 z katem? Czy rzezbienie zeby wstawic wersje z 1 rura ma sens? Ekonomicznie napewno, bo sporo tansza, ale jak to wyglada od strony technicznej? Moj katalizator juz jest zatkany, pozatym puszka jest mocno pocharatana i dlugo nie pozyje wiec mysle co by tu zrobic z wydechem. Nie chce wstawiac rury zamiast tlumika, bo czasem robie dluzsze trasy i na komforcie tez mi troche zalezy, ale z drugiej strony nie chcialbym pogorszyc osiagow, wiec kombinuje z tlumikiem od innej wersji.
wersja bez KAT dwa wejscia dwa wyjscia
PART NUMBER 18101712260
wersja bez KAT dwa wejscia jedno wyjscie
PART NUMBER 18121176985
u mnie na miejscu jest ten drugi za 106 brutto (wersja alu)
taki tez kupie bo mam sportowego KMa z jednym wejsciem wiec bedzie mniej przerobek
Bruner musi mocno przemyslec moim zdaniem latwo zrobic jakas przejsciowke z 1 rury na 2 (gorzej zwezkac uklad dolotowy niz na odwrot)
poza tym skoro nawet w ETK i katalogu BOSALA tez do jednego silnika sa dedykowane uklady oparte na jednej lub dwoch rurkach (pomijajac kwestie KATA) to chyba mozna smialo zmieniac??
Caly czas mysle intensywnie Czyli teoretyucznie powinno grac. Koncowy mam seryjny, zwykla dwururka, wiec najlepszy pewnie bylby ten z 2 wyjsciami, ale tez sporo drozszy wiec kombinuje z tym z 1 wyjsciem.