siema
wracam sobie dzis do domku ze szkoly i w gorze kalwarii korek. mysle sobie "mam cie w :cenzura: mam nowe wisko i mi nie podskoczysz". tak sobie stoje w tym korku stoje od czasu do czasu przegazuje slychac szum spod maski. luss. ale zaraz patrze na tempereture a w skazowka jest tak:"/". nie przerkoczyla 3 kreski ale byla na wysokokosci. I teraz pytanie: czy tak ma byc? przed zmiana wisko stalo w bagazniku pionowo i nie ruszalo sie. Darco chyba widzial nawet jak je upychalem... czy to norma?? bo jestem troche zaniepokojony...
dzieki
_________________ Kuba
już nie Mczy.
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-06-10, 22:21
jak długo postoisz, to tak, ale ponieważ dziś nie było raczej upału, więc radzę zrobić przegląd instalacji chłodzenia - poziom płynu, możesz odpowietrzyć, jak się będzie powtarzało, to sprawdź termostat i pompę wody
a jak temperatura sięgn9ie granic (zacznie przekraczać /), to dobrym doraźnym rozwiązaniem jest: okna na oścież i nawiew (moc i temperatura) na maxa - po chwili powinna zacząć widocznie spadać - jak nie będzie spadać dość skutecznie, to przegazować
ok to jak musze sprawdzic lub ewentualnie odpowietrzyc moje m10?? od razu pisze ze szukalem i jest info tylko o m20 ze zbiorniczkiem wyrownawczym. Jak to jest u mnie? dziekuje.