panowie problem sie tyczy mojej 316 m40 dzisaj skonczyl mi sie gaz i jade sobie na benzynce a tu nagle samochodmi sam zgasl jechalem dalej na biegu i zalapal zapalil i pojechalem dalej i mam takie pytanie czy to moze byc wina pompy paliwa:) dzieki pozdro
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-06-15, 15:40
no może, ale przyczyny mogą być też inne - zapodaj więcej szczegółów - hjak się zachowywał silnik, jakieś inne objawy itp.
no normalnie jade sobie spokojnie a tu silnik normalnie zgaslll i nawet biegu nie wyzucalem tylko jechalem dalej ruszylem pare razy pedalem gazu i zapalila i puzniej juz byl spokoj a dodam ze nieraz mi gasnie na wiolnych obrotach
gg 4521730
tel 607254606
Muniek [Usunity]
Wysany: 2005-06-23, 20:54
Witam! U mnie czasami w mojej BMW 316 M40 także gaśnie jak rozkręcę sinik do wysokich obrotów a potem wyżucę na luz lub wcisne sprzęgło to silnik spada do tak niskich obrotów, że zaświecają się kontrolki i bywa tak że się uratuje lecz nieraz zgaśnie. Taki gość co zakłada instalacje gazowe i naprawia samochodypowiedział mi, że jest to wina zabrudzonego silnika krokowego i przepustnicy. Twierdzi, że już wiele razy czyścili te żeczy i objawy po tym znikały. Może u Ciebie jest podobnie, ja jeszcze nie zdążyłem wymyć ich benzyną. Pozdrawiam.
Silnik krokowy w m40 znajduje sie w kolektorze dolotowym od strony podszybia. Dochodzi do niego przewód od powietrza i kabel z prądem. Właściwie działający powinien po właczeniu zapłony drżeć jak wibrator .
Ale nie sądzę żeby to była przyczyna twojego problemu. To co mi sie nasuwa na myśl to albo brak dostaw wachy(pompa, wtryskiwacze) albo brak prądu na zapłonie tudzież pompie paliwa pub listwie wtryskowej. Tak czy siak sprawdź wszelkie połączenia elektryczne.
_________________ Raz się żyje, a co to za życie bez BEEMKI...
pudzian a nie jechales przypadkiem pod "Armatnią Górę" paliwo ci sie przelalo na koniec zbiornika i auto zachowalo sie tak jakby zabraklo wahy hihihihi
niejechalem pod armatnia gore a raczej jechalem z innej goryyy bardeziej stromej ale i tak przeczyszcze ten silniczek krokowy bo mi obroty faluja pozdro
ps.wrona11 a skad ty wiesz ze jest w nałeczowie armatnia gora
gg 4521730
tel 607254606
mieszkalem w naleczowie 5 lat czyli cala szkole srednia i dojezdzalem do lublina bywam jeszcze czasem poniewaz mieszka tam moja babcia zreszta mam tam wielu znajomych