BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
BOJKOT STACJI W PIERWSZY WEEKEND LIPCA!!
Autor Wiadomo
jaras87 

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Cze 2005
Skd: Gdańsk
Wysany: 2005-07-01, 18:40   BOJKOT STACJI W PIERWSZY WEEKEND LIPCA!!

BOJKOT STACJI W PIERWSZY WEEKEND LIPCA!!

Bojkot to wezwanie do powszechnego odstąpienia od kupowania jakiegoś produktu w odpowiedzi na nieetyczne postępowanie producenta. Słowo to upowszechniło się po akcji oporu irlandzkich chłopów w 1880 roku, lecz taktyka bojkotu ma wielowiekową tradycję. Podczas niemieckiej okupacji wezwania do bojkotów instytucji wspierających hitlerowską machinę wojenną były jedną z metod walki polskiego podziemia.
Zdarzają się bojkoty spontaniczne, będące wyrazem niezadowolenia społecznego: w odpowiedzi na próby nuklearne francuskiego rządu na Pacyfiku masowo zaprzestano kupowania wina produkowanego przez francuskich farmerów. W demokratycznym świecie bojkot jest inicjatywą podejmowaną przez organizację czy grupę ludzi w celu zmiany postępowania jakiejś firmy, którą podejrzewa się o zachowania nieetyczne w dziedzinie praw człowieka, praw zwierząt czy ochrony środowiska. Bojkot to skuteczne narzędzie wpływu na rynek , jakim mogą posłużyć się zwykli ludzie, oni bowiem decydują, na co wydadzą swoje pieniądze; oni stwarzają popyt na towary . Dlatego odpowiedzialne firmy starają się prowadzić politykę, która nie doprowadzi do bojkotu i rozważają konsekwencje społeczne i środowiskowe wynikające z ich dzialalności. Bojkot oznacza dla firmy utratę reputacji i wiąże się ze stratami finansowymi.

Cena benzyny w Polsce podnoszona jest z dnia na dzień. Mówi się że niedługo 1 litr przekroczy 5zł. Gdyby cenę benzyny rozłożyć na czynniki pierwsze, czyli oddzielić od niej podatek akcyzowy oraz VAT, wyszłoby na to, że benzyna w Polsce mogłaby kosztować niewiele więcej niż w Kairze, gdyby nasze państwo zechciało być mniej pazerne wobec swoich obywateli.

Cena "gołego" litra benzyny bez podatków wynosi koło 60gr. Resztę ceny benzyny stanowią podatki dla państwa. Namawiamy do ogólnopolskiej akcji prostestacyjnej - bojkotu stacji benzynowych. Nie kupujmy benzyny na stacjach w dniach: 1, 2, 3 lipca. Jeśli akcja nie przyniesie skutku to bojkotujmy zakupy w następny weekend.To powinno ostudzić nasz rząd.

Jawor
[Usunity]

Wysany: 2005-07-01, 19:38   

ja ogolnie zbojkotowałem benzyne tym ze zakupiłem sobie typowego nabijacza kilometrów mały kosztem czyli Poldka 1500...pali 8l gazu po trasie i 10 po miescie oczywiscie z moją nogą...czyli niezwykle delikatną..wreszcie chce zrobić tak jak byc powinno oszczedny samochód potem paliwożerne BMW jako 2 autko...

P.S. A tak ogolnie to wbijam jaki gaz zaleje mojemu Polonezowi jezdzi na kazdym i nienarzeka...po za tym niema wyjscia jak to w Poldkach bywa niema baku bo przerdzewiał ( sam Polonez nie jest pordzeiwały jest w lux stanie)...majac BMW zawsze ! tankowałem Pb98 co w naszych warunkach oznacza Pb94...zawsze tankowałem na Orlenie...a gaz do nowego "kołchoźnika" leje gdzie popadnie aby było taniej...

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2005-07-02, 20:38   

Ja tam leje Pb98 z 2.30zł i nie narzekam, kto mieszka na pd-wschodzi wie o co chodzi :lol: :lol: :lol: na polskiej stacji benzynowej byłem ostatni raz sam nie wiem kiedy.... pewnie z 3 lata temu :D :D :D

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

cinek_sw 
Dezerter

Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Leszno
Wysany: 2005-07-03, 21:39   

Lord Lukasz napisa/a:
Ja tam leje Pb98 z 2.30zł i nie narzekam, kto mieszka na pd-wschodzi wie o co chodzi :lol: :lol: :lol:
nooo taki to pożyje hehehhe teżtak bym kciał. :?

GG 6271263

------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW -> > Bóg powiedział ludziom co dobre :) :)

bachus 
automotive designer

Doczy: 27 Wrz 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2005-07-03, 22:37   

mam pomysł, co jakby urządzić fale protestów?? Jesteśmy z różnych miast, moglibyśmy przeprowadzić protesty powiadamiając o tym wczesniej prase i TV. i tak co jakiś czas do jakiegos skutku, możemy blokować wjazdy na stacje benzynowe... kurna :idea:

dajcie znak co o tym myslicie

bo tak sobie myślkę... takiego niezalewania przez trzy dni niktnie zauwazy bo przyjaa inni, ja np leje jak mam za co :P ale gdy wyjedziemy na ulice... pod ratusze...
76-251 Kobylnica k/Słupska
tel. 693 98 13 60

# lakiernictwo artystyczne (airbrushing)
# polerowanie, chromowanie etc...
# przeróbki mechaniczne (kolektory, wydech, dolot, inne...)
# przygotowanie aut do sportu: drift, street, 1/4mili, offroad w kategorii przeprawowow-turystycznej oraz sprawnościowej w klasie turystycznej i wyczynowej (doświadczenie poparte osiągnięciami w obu klasach)
# car-audio - pełna oferta na usługi montażowe i inne - przygotowanie aut do zawodów zgodnie z przepisami Emma i PASCA

Buduje FatRabita czyli Golf MK2: silnik po drobnym tuningu i remoncie dostał nowy dolot, pełen wydech przelotowy, zawieszenie Monroe + SPAX -60/60, felgi Rondell 225/16",wnętrze przygotowywane jest pod Mistrzostwa Polski CAR AUDIO i wiele innych - w ciągłej przebudowie... - zamienie na E30 325i

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-07-03, 23:27   

:shock: ja bym zaczął rzucać koktajle mołotowa :lol: - ludzie - nie można sie obyć bez paliwa i dla tego państwo obkłada je akcyzą - przyjrzyjcie się jakie towary są obłożone akcyzą (paliwo, prąd, węgiel, samochody, alkochol, papierosy....) - są to rzeczy, bez któych nie da rady żyć w dzisiejszych czasach - na które zawsze będzie popyt .... więc protest ma sens tylko wtedy, gdy zechcecie opowiadać się przeciw polityce dajmy na to firmy/koncernu naftowego- tankując u konkurencji, ale nie przeciw polityce państwa ..... chyba, że ktoś mieszka przy granicy i będzie kupował paliwo u sąsiadów :lol:

oczywiście, że trzeba zwracać uwagę polityków na potrzeby społeczeństwa, ale nie liczcie na to, że państwo zrzygnuje ze stałęgo źródła i tak ciągle brakujących pieniędzy - dla mnei jest to po prostu niemożliwe..... a zatem cały protest jest śmieszny

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2005-07-04, 08:47   

Cytat:
nooo taki to pożyje hehehhe teżtak bym kciał

Przeprowadz sie do Sanoka i też będziesz tak miał :lol: :lol: :lol: Nie wiem nawet na jaki kolor żyd świeci na liczniku :D :D :D

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

bachus 
automotive designer

Doczy: 27 Wrz 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2005-07-05, 22:33   

... pomarańczowy :(
76-251 Kobylnica k/Słupska
tel. 693 98 13 60

# lakiernictwo artystyczne (airbrushing)
# polerowanie, chromowanie etc...
# przeróbki mechaniczne (kolektory, wydech, dolot, inne...)
# przygotowanie aut do sportu: drift, street, 1/4mili, offroad w kategorii przeprawowow-turystycznej oraz sprawnościowej w klasie turystycznej i wyczynowej (doświadczenie poparte osiągnięciami w obu klasach)
# car-audio - pełna oferta na usługi montażowe i inne - przygotowanie aut do zawodów zgodnie z przepisami Emma i PASCA

Buduje FatRabita czyli Golf MK2: silnik po drobnym tuningu i remoncie dostał nowy dolot, pełen wydech przelotowy, zawieszenie Monroe + SPAX -60/60, felgi Rondell 225/16",wnętrze przygotowywane jest pod Mistrzostwa Polski CAR AUDIO i wiele innych - w ciągłej przebudowie... - zamienie na E30 325i

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: