BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Instalacja gazowa - problem
Autor Wiadomo
mmick
[Usunity]

Wysany: 2005-07-04, 19:33   Instalacja gazowa - problem

Witam Wszystkich !!
Zachciało mi się gazu w moim autku. Zdecydowałem się na BRC BRITZ i same problemy. Efekt jest taki że po przygazowaniu i puszczeniu gazu obroty gwałtownie spadają i potem wracają do normy. Przy ruszaniu szarpie!!. Dodam że na benzynie autko chodzi dobrze. Gazownicy założyli instalkę i stwierdzili że nie działa sonda lambda - więc wymieniłem .......i dalej to samo. Samochód stoi dalej w warsztacie a ja coraz bardziej się boję że oni nic mądrego nie wymyślą. Wymienili mixer, świece i kable i nic!!! Ma ktoś jakieś pomysły co to może być, w czym tkwi problem ?

Pozdrawiam Michał

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-07-04, 20:06   

a jakie masz obroty na jałowym biegu? ... oczywiście, bez dodawania gazu?

moim zdaniem, jeśli Ci auto nie gaśnie podczas opisanego przez Ciebie odpuszczania gazu, to nie ma problemu, ale jeśli gaśnie, to podejrzewam, że możesz mieć za nisko ustawione obroty na parowniku.... możesz miec też nieszczelność w dolocie - gaz jest bardziej wrażliwy na lewe powietrze niż benzyna, ale o tym już było co nieco na forum

mmick
[Usunity]

Wysany: 2005-07-04, 20:11   

Obroty zarówno na benz jak i gazie równiótkie i na pewno nie za niskie, też mi się osobiście wydaje że to może być spowodowane jakimś lewym powietrzem ..

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-07-04, 20:16   

to na dobry początek zdejmij gume z dolotu i szukaj czy nie jest przeparciała.... jak nie - szukaj dalej, ale nie odpowiedziałeś czy nie gaśnie - jeśli objaw polega tylko na tym, że po odjęciu gazu obroty spadają poniżej normy i następnie ida w górę, żeby utrzmywać się w normie, to olej to, bo to nic strasznego (moim skromnym zdaniem).... a dolot i tak możesz sprawdzić i nic na razie nie wymieniaj - zwłaszcza w tym konkretnym zakładzie, bo mechanik wszysytko Ci wymieni jak zapłacisz..... :)

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Pomg: 37 razy
Doczy: 31 Sty 2005
Skd: Lubuskie - Cybinka
Wysany: 2005-07-04, 20:16   

A mnie to wygląda na za mały parownik bo skoro szarpie przy ruszaniu to wygląda że za mało gazu dostaje a przy ruszaniu troszkę paliwa potrzebuje wystarczy spojżeć na wskażnik chwilowego zużycia paliwa.Jeśli chcesz wiedzieć wszystko o instalacji BRC BLITZ zajrzyj tu:http://www.autogas.pl/modules.php?name=Tutoriaux
I już cię nikt nie ściemni.

mmick
[Usunity]

Wysany: 2005-07-05, 17:38   

Byłem u gazowników -cały czas grzebią. Doszli do tego że gdy silnik pracuje na gazie to przy dodawaniu gazu traci iskrę. Jak na razie sprawdzili wszystko oprócz cewki, czy uszkodzona cewka może powodować coś takiego ?? . Na benzynie nie ma tego efektu. Im w tym warsztacie już się kończą pomysły - pomocy !! !!

Pozdr
Michał

broq
[Usunity]

Wysany: 2005-07-10, 21:13   

ja bym popatrzył jeszcze na czujnik położenia przepustnicy bo u mnie było to przyczyną

duchX
[Usunity]

Wysany: 2005-07-10, 21:49   

jezeli na benzynie jest ok a na gazie zle to wina instalacji moze ci zle ustawili odciecie na gazie i po przekroczeniu xxxx obrotow przestaje podawac napiecie na cewke no i brak iskry

mmick
[Usunity]

Wysany: 2005-07-13, 14:35   

:) Okazało się że była uszkodzona jakaś wiązka kabli - przy instalce gazowej oczywiście. Teraz wszystko bardzo ładnie działa, obroty równiótkie!!. Dzięki wszystkim za chęć pomocy
Pozdr
Michał

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: