BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
smierdzący wydech
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2004-06-06, 19:34   smierdzący wydech

witam ponownie.mam pytanko. jak odpalam zimny silnik to raczej czuje wyrazny zapach benzyny.nie wiem czy jest to wina tlumika( 2x100mm widoczny obok) czy to ze np. swiece zaplonowe mam do bani??aha nie piszcie mi ze paliwo mi uieka, bo nie ucieka(sprawdzalem i nigdzie nei leci).a jesli chodzi o swiece to jakie.bo ktos mi mowil ze NGK.mam silnik 1,8 m10 na wtrysku.pozdrawiam i czekam na porady

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-06-06, 22:08   

Ponieważ masz M10 to w serii katalizaora tam nie było, a więc jeśli luz na zaworkach jest źle ustawiony i coś z wyprzedzeniem zapłonu jest nietegez, albo jedna ze świec daje ciała i wywala Ci niedopalone paliwko w wydech i tak sobie leży aż do odpalenia to może byc taki swądzik... czy podczas jazdy an benzynie, jak mu dasz po garach i odpuścisz to wali z wydechu? Ma takie przepałki??

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Anonymous
Go
Wysany: 2004-06-06, 23:48   ciag dalszy

dzieki smasher za porady.kurcze moze to dziwne ale mam katalizator z tym ze jak bylem na wymianie oleju to zobaczylem ze od kata sa ociete przewody a dokladnie 2 kable odciete a jeden sie trzyma.hmmm moze to przez to.co do luzow to moze i mam ale sie nie znam.co do swiec to faktycznie nie mam ich w super stanie.a co do dania pedalu gazu i puszczenia to czasem z tlumika wydobywaja sie takie "popukowania,trzaskania"cos ala w rally samochodzie :)kurcze nie umiem si ewyslowic ale pewnie wiesz o co mi chodzi.czyli z tego co mi napisales to tak naprawde to wszystko moze byc.aha wiesz jakie sa luzy na zaworach w moim silniku(zimny,cieply)i czy to ma wplyw na spalanie paliwa.moje 1,8 m10 pali srednio w trasie(jak nie ciskal moco w gaz)8,5 litra.nie wiem jak wasze ale moja tyle pali.a jak dam po garach to i pewnie z 10 spali.dzieki za odpisanie

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-06-07, 00:11   

co do spalania to uważam je za normalne, ja mam 6 garków, ale po trasie wessie między 8 a 9 przy żwawej jeździe (120 - 130)

co do luzów zaworowych to dla 318 do 87' dla wszystkich zaworków: 0,20mm na zimno i/lub 0,25mm na ciepło.

Kable od katalizatora?? Nie wiem jak jest rozwiazany układ wydechowy w 318, chyba juz nie pomogę ... za mało się znam. Prawdopodobnie katalizator już się wys**ł. Nie wiem czym to jeszcze może być spowodowane...

Jesli silnik wyrzuca za dużo niedopalonej benzyny to wina na pewno moze tkwić na drodze zapłonu (kąt wyprzedzenia, kable, świece) :roll:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: