Wysany: 2005-07-24, 22:22 Problem z siedzeniem kierowcy :o
Witam
Mam problem z podniesieiem fotela kierowcy w moim e30. Mimo przesuniecia dzwigni do gory nie moge ruszyc fotela. Co moglo sie zepsuc i ew. jak sie dostac do srodka fotela?!
z gory dzieki za odpowiedz
_________________ E30 316i '89 Diamandschwarz Metallic <-- Była
Audi Coupe 2.3NG '92 <-- Jest
Zapewne chodzi ci o "złamanie" fotela. Prawdopodobnie coś nie tak jest z linką. Może po prostu spadła. Należy oodkręcić te plastikowe osłony bo bokach fotela ewentualnie tył fotela. Jak too zdemonujesz to będziesz widział co i jak..
_________________ Raz się żyje, a co to za życie bez BEEMKI...
odkrecilem ta oslone i okazuje sie, ze jest wyrwana linka - zwisa sobie swobodnie i nic jej nie trzyma. W zwiazku z tym mam pytanie co musze zrobic? bo widze tam jakby bolec czy tez uchwyt do, ktorego trzeba ja wlozyc, ale niestety nie wiem jak. Trzeba wymienic linke? zalozyc ja? czy tez zmienic fotel? jesli tak to jak to zrobic..?
GG: 2776423
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-07-25, 16:25
najlepszym wyjściem jest rozkręcenie drugiego fotela, o ile jest sprawny i porównanie, a potem opisanie nam tego wszystkiego
Na końcu linki powinno być take małe ucho z zabezpieczeniem. To ucho powinno być założone na owy bolec. Jeżeli tego nie ma to dorób sobie jakieś z blachy i zaciśnij jakoś na lince a jak sie nie uda to coś wykombinuj
_________________ Raz się żyje, a co to za życie bez BEEMKI...
ucho mam, jezdzi ze mna w popielniczce, ale nie mam pojecia jak zacisnac je na nowo na lince. Pioter ma dobry pomysl - zobacze jak to wyglada w drugim fotelu i porownam, moze uda sie cos wykombinowac...
Marcin co musze zrobic zeby polozyc fotel pasazera w mojej 4 drzwiowce jesli mam oryginalne fotele bez raczki do odchylania i przewiezc spokojnie deske snolbordowa?
no iby tak ale przydaloby sie czasami cos takiego.. skladane oparci pasazera
_________________ Kuba
już nie Mczy.
Łukasz_Poznań [Usunity]
Wysany: 2005-07-30, 15:19
A ja mam problem z regulacją oparcia .... mozna je ułożyć do pewnego momentu ale nie ma szans zeby kimnąć sie w samochodzie bo oparcie nie rozloży sie do poziomu czy to jest normalne? Mam fotele kubełkowe chyba M-technik .. nie wiem jak dokładnie je nazwać