Wysany: 2005-07-31, 20:04 umarł dyfer !!! potrzebne male trybiki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
allo
dzie zalatwilem dyferencjal
nie wytrzymal podczas palenia laka
po zdjeciu dekla okazalo sie rozpadly sie 2 malenkie trybiki-satelity
znajdujace sie w mechanizmie rózniciwym (jak ktos rozbierał to wie ktore)
reszta bebechow w idealnym nawet ryski
czy moze ktos z orjetuje sie czy mozn kupic same te trybiki ????
w sklepie obstawialbym na raczej nikle szanse chyba ze naprawde sklep naprawde i z pelna powaga zajmujacy sie ta marka wtedy moze udalo by sie sciagnac na zamowienie satelity ale raczej nie liczylbym na rzemieslnicze i nieorginalne czesci ze wzgledu chociarzby na to ze generalnie jest przyjete ze czesci takie jak dyfer i skrzynia biegow powinny wytrwac dluzej niz caly samochod a przynajmniej tak szacowana jest ich zywotnosc . zreszta mysle ze z kolami zebatymi skrzyni biegow bylo by tak samo i raczej jest to sprzedawane bardziej na zamowienie niz lezace na polce w sklepie. Ja wolalbym wystawic ogloszenie i poczekac a moze trafi sie caly dyfer tez z usterka ale czegos innego przez co cena jego bedzie o wiele nizsza niz sprawnego . to jest najtansze rozwiazanie ale wymaga cierpliwosci a jak wiadomo nie po to ma sie samochod by stal .
_________________ BMW 520 e28 1984
podobno zrobienie dyfra jest dosyc kosztone lepiej kupic drugi ...