Czy tak naprawdę da się odczuć różnicę w osiągach,pracy silnika po założeniu sportowego wkładu filtra powietrza do zagazowanej 318,czy jest to raczej tuning psychologiczny.Bardzo proszę o wasze opinie.I jeszcze jedno.Pytałem na forum o gazie i nikt nie odpowiedzieł.Gazownik założył sterownik sondy analogowy ponoć do wtrysku jednopunktowego.W silniku m43 jest wielopunktowy,czy da coś wymiana na cyfrowy.Z góry dzięki.
nie wiem czy sie nie m yle i czy glupot nie napisze ale koles opowiadal jak wczoraj gadal z gazownikiem to z tego co wiem to instalacje LPG ze swoim komputerem maja ten komputer po to by nie bylo odczuwalnej do tego stopnia co normalnie roznicy miedzy gazem a benzyna i wydaje mki sie ze bylby to sposob ale nie wiem czy nadaje sie ta z kompem do wszystkich . jesli namieszalem to przepraszam ale tak slyszalem osd kumpla ale wszyscy wiedza jakie bajki ludzie pisza
_________________ BMW 520 e28 1984
Z tym małym motorem to przesadziłeś , czytałem fachowe testy o zmianach filtrów np. Green w Seicento a to przecież 900 cm3 i zmiany były pewnie że niewielkie, rzędu chyba max 3 KM w tak małym silniku bez zmiany wydechu
Piotr
Piotrze, po raz kolejny udzielam rad z własnego doświadczenia ( patrz. czip w M40 ) , miałem 1.8 M40 i miałem tam sportowy firmowy wkład filtra powietrza - efekt? Żaden
2 KM? 3 Nm? Błąd pomiarowy może tyle wynieść, a nawet jesli to efekt 2,3 koni i kilku niutonów jest nieodczuwalny i nieprzekładalny na osiagi w żaden sposób.
Czytanie testów to jedno, a praktyka to drugie, ale widzę, że jestes z natury opozycjonistą 8)
Niedowiarkom radze wypróbować na własnej skórze, bo teoria, a praktyka to tak jakby przeciwległe bieguny.