Wysłany: 2011-03-01, 21:52 Swap m20b25 bez kanału...
Pytanko troszke dziwne ale chciałem zapytać...poniewaz nie mam dostępu do kanału a chce wsadzic m20b25 zamiast b20 to czy bez kanału dam rade to zrobić?? chodzi mi rozpięcie skrzyni i dyfra
Dla chcącego nic trudnego
Podnośnik i kobyłki albo jakieś klocki masz chyba
Ps- silnik lepiej wytargaj ze skrzynią ominie cię mozolne wykręcanie jej pod autem.
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić...
Wysłany: 2011-03-02, 22:00
dobra skrzynia idzie od b20
jeszcze jedno,posiadam katalizator w dosć dobrym stanie ale chce sie go pozbyć tylko sam nie wiem czym go zastąpić?? gołe rurki jak wspawam bedzie dobrze czy cos innego proponujecie... sory ze tu pisze o swapie ale nie chce juz innego tematu zakładac i brudzić forum
Jeśli katalizator masz w dobrym stanie to bym go zostawił.Na samych rurach jest ryk jak w odrzutowcu i często pojawiają się problemy z pracą silnika na niskich obrotach
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić...
Wysłany: 2011-03-03, 12:16
kat jest razem z tłumikiem środkowym ,jeśli go odetniesz , to do pozostałego elementu ,tłumika dospawaj rurki , przeprowadzałem taki zabieg dwukrotnie , i praktycznie nieodczuwalna zmiana dzwięku
Wysłany: 2011-03-03, 13:37
miałemw czesniej m20b25 i były rurki zamiast wydechu do tego przelotowy koncowy wydech i łądnie chodziła a tu z katem i przelotem troszke tłumi kata wytne i wspawam rury... a opłaca mi sie wystawiać katalizator na allegro czy szkoda zachodu??
ja wsadziłem SAM, M30b35 ze skrzynią na niepodniesionym samochodzie, silnik wisiał na rukcugu (czy jak się to pisze) w jednym miejscu,czyli mial ruch góra dół, a auto sobie podpychałem do przodu/tyłu i w tym samym momencie opuszczałem silnik, i wkoncu wskoczył,zrobiłem to co najciekawsze sam, więc dla chcącego NIC TRUDNEGO.