Wysany: 2005-08-05, 20:51 ekonomizer od 2800 obr/min
na wstepie zaznaczam ze szukalem na forum ale nie znalazem odpowiedzi na moje pytanie..
moj ekonomizer dzialal do dzisiaj prawidlowo..dzisiaj jadac do pracy zauwazylem ze zaczyna dzialac tylko powyzej 2800obr/min..
stukalem pukalem w deske ,myslalem ze sie cos zawiesilo albo cus..ale to nic nie dalo..moze ktos z Was mial cos podobnego jesli tak to niech napisze jak sobie z tym poradzil.a moze ktos ma jakies propozycje to tez czekam..pozdro.
_________________ "DO NIEBA SIE NIE NADAJE,A W PIEKLE SIE GO BOJA"-JAKUB WENDROWYCZ
Ja kiedys mialem problem tylko troche odwrotny, mianowicie jak jechalem "na redukcji" to ekonomizer caly czas pokazywal okolo 3-4 litrow mimo ze nie powinien. U Mnie to byl problem z regulacja przeplywki ale szczeze mowiac to watpie zeby tu byla analogia do Twojego przypadku.
A tak przy okazji to czy ktos z Was potrafi regulowac przeplywomierz? Chodzi Mi tu oczywiscie o regulacje naciagu sprezyny. Jakies dane kontrolne i regulacyjne.
wlasnie tez mnie to ineteresuje....u mnie wlasnie jest taki blad - autko przy hamowaniu silnikiem pokazuje caly czas spalanie ok 2-3 litr-nainnym forum wyczytalem ze trzeba wyregulowac TPS albo przeplywomierz.
tez tak mialem jak mi sie akumulatorki (te w zegarach) konczyly
jesli to tylko chilowe i terez jest ok to niczego nie ruszaj i jezdzil dalej
zacznis ie sastanawiac jak ci sie calkiem spiedzieli !