siemanko wszystkim
od trzech dni jestem szczesliwy bo kupilem moje ukochane wymarzone BMW e36. Moje pierwsze i odrazu wymarzone.
Niestety mam problem. Mam silnik M40 auto niby w wersji 316 ale sprzedajacy mowil ze jest tam silnik 1,8. Pod maske zagladalo kilka mechanikow i jeden mowil ze 1,8 inny ze przeciez to zwykle 1,6 a ostatni powiedzial ze jest to jakas kompilacja 1,6 z 1,8. Ostatni mechanik powiedzial ze jesli chce miec 100% pewnosci to mam odczytac numer z bloku, tylko ze ja dzis pol dnia pod blokiem jak ten murzyn czolgalem sie pod wozem i numeru nie znalazlem. Faktem jest ze nie wiem nawet z ktorej strony szukac
Czy ktos z szanownych forumowiczow moze mi powiedziec gdzie mam szukac tego numeru?? Ponoc w tym numerze jest napisane jaka to pojemnosc... Pomozcie
Dzieki za link do tej wyszukiwarki po numerze vinu tylko ze taki link tylko podobny wskazal ze fabrycznie pod maska mialem motor wlasnie 316 m40. W tamtym linku pokazalo mi jeszcze rok produkcji nadwozie i chyba jaka mam skrzynie biegow i cala reszta sie zgadza...
A mi chodzi o to ze sprzedajacy powiedzial ze jest 1,8 a nie 1,6 a mechanicy raz mowia ze 1,6 raz ze 1,8. Juz nawet gdzies w sieci przeczytalem ze na bloku jest numer wybity i tam jest zakodowana pojemnosc tak jak mowil mechanik...
Chce wiedzec czy sprzedajacy mowil prawde i co mam pod maska...
_________________ Przemek
Ostatnio zmieniony przez przejak19 2008-03-13, 13:57, w caoci zmieniany 1 raz