Ostatnio zajrzałem pod maske podczas pracy silnika na Pb i aż mnie zamurowało zauważyłem że kapie mi Benzyna z tego małego czegoś takiego malego zbiorniczka znajdującego sie mniej wiecej nad osłoną paska rozrządu (nie mam poojecia jak to wytlumaczyc co to i gdzie to ) no ale problem jest choc to tylko krople kapią... POMOCY!!!!!!!!!!!
A czy to nie jest przypadkiem taki maly cylinderek?????połoczany przewodem z paliwem a z drugiej strony przewodem do kolektora????Bo jak tak to jest to regulator cisnienia paliwa.I mozliwe ze taka mała uszczeleczka sie skonczyła.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Kiruś to chyba coś takego bedzie. No i co teraz... czy to sie jakoś rozbiera czy wymienia całość? I jak to sie nazywa bo jeżeli to musze wymienic to w sklepie ze mnie zgnija na maksa że chce baniaczek
Regulator ciśnienia paliwa - z tego co pamietam jest przykrecany na dwie srubki.Zdejmujesz wszystkie weżyki (tylko uwazaj zeby cie waha nie oblała),potem wyciagasz regulator i tam bedzie taka mała gumka na odnodze do listwy zasilajacej wtryski.To prawdopodbnie ona sie skonczyła a jak nie to cały regulator dal ciała.Powinno byc na nim wybite albo napisane jaka wartosc ma.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Dzisiaj odkrecilem ten regulator aby spisac numer jaki tam jest Najwieksza zabawa była z przykreceniem go spowrotem. Za pierwszym razem po odpaleniu trysnęła fontanna benzynki to sie lekko wkurzyłem. Za drugim razem przykrecilem powoli i równo. No i jest dobrze. NIE CIEKNIE BENZYNKA BEZ WYMIANY USZCZELKI. hehehehe
A JEDNAK PIE******** MI USZCZELKA! PANOWIE PROSZE O NAMIARY GDZIE TO KUPIC BO NIGDZIE NIE ZNALAZŁEM! PROPONOWALI MI TYLKO CAŁY REGULATOR ZA 350 ZŁ!!! MILAN 99 ODEZWIJ SIE!!!!!!!!
_________________ www.bmw-e30.pl
ScOOti [Usunity]
Wysany: 2004-06-14, 15:26
poszukaj w sklepach z czesciami BMW. W warszawie taki jest na narbutta. Uszczelka kosztuje 7 zl.