Helmut76 Poszukaj zanim napiszesz !!! silna 12-nastka
Pomg: 1 raz Doczy: 11 Lut 2007 Skd: lubelskie
Wysany: 2007-08-22, 23:27 Gwint w e30 z E36-posiadam- konkretnie k&w
Gwint w e30 z E36-posiadam- konkretnie k&w przód od coupe prawdopodobnie a tył e36 compakt,. czy ktoś oriętuje sie czy kąty pochylenia kół da sie ustawić i czy ktoś na forum użytkuje taki zawias?? Mam skręcone na max gleba ale niestety kąty pochylen sa zbyt ujemne i mam problem z oponami - co dwa miesiące wymiana!! Muszę sie jakoś uporać z tym .Aha i czy w gwintowanym zawiasie w K&W ta sróba pod spodem amora to jest do regulacjii twardosci czy tylko do demontażu tłoczyska? Moze s=jakies opinnie ?- sugestie? dzieki z góry,,.
Kw variant 1 - regulacja tylko wysokosci.Pochylenie kół to juz na innych elementach ustawiaja ale tył i tak w minusioe bedzie i pewnie co jakis czas wymiana opon czeka.
Kw variant 2 - taki własnie ja mam czyli regulacja wysokosci i twardosci(regulacje masz na amorze z góry-twardość)to co ty masz to chyba nie regulacja.U mnie kąty poustawiali na elementach zawieszenia.Narazie przejechałem z 3 tysie na nim i przodu nie zużywa opon a tył był juz podciety wiec ciezko mi powiedziec ale ogółem stoja w dużym minusie wiec pewnie podcina pomału .
kw variant 3 regulacja wysokosci ,twardosci i chyba też własnie pochylen koła.Z tego co pamietam to chyn\ba nie bedziesz miał wprost napisane na amorach czy springach który to wariant tylko modelami,kodami zawiasu i wtedy musisz to rozszyfrować jaki to zawias jak owe liczby znajdziesz na swoim zawiasie.ogólnie podsumowując .(zreszta to widać)
czym wyższy wariant tym bardziej zaawansowany zawias.Ten trzeci to typowy z torów rajdowych wiec ustawienie jego to cała zabawa.Jest odpowiednik zawias d2 gdzie jest 30 kilka ustawien ale do jazdy ulicznej to bzdura bo aby to dobrze zestroic potrzeba kupe czasu i nie rzadko sztabu ludzi .Przy każdej zmianie polożenia auta zmienia sie nastawienie zawiasu.
_________________ POSIADANIE BMW JEST ZAWSZE SUKCESEM.TO NIE PODLEGA DYSKUSJI.ALE BYLOBY LEKKA PRZESADA TRAKTOWAC SAM DOWOD REJESTRACYJNY JAKO PRZEPUSTKE DO ELITY SPORTOWYCH SAMOCHODOW
Helmut76 Poszukaj zanim napiszesz !!! silna 12-nastka
Pomg: 1 raz Doczy: 11 Lut 2007 Skd: lubelskie
Wysany: 2007-08-23, 21:58 gwintowane ale zbyt twarde
No to mi zadłeś BAKCYLA bo nie wiem jaki mam wariant zawiasu.. musze to wszystko wyciągnać i popatrzeć ale najgorsze jest to ze nie mam teraz warunków bo pracuję do 19 i dojezdzam codziennie 50 dych do pracy wiec musze auto miec non stop ,. chyba weeckend któryś pośweice i wybebeszę wszystko - powymieniam wszystkie silent- blocki i dopiero bedee sie czepiał pochylenia koła i ewentualnie ustawię!! a Ty masz wariant 2-gi tak? i regulacje twardosci mas z na górze? od strony kielicha??
Tak.Variant 2 .U góry masz regulacje wiec otwierasz maske i regulujesz twardosc odpowiednim kluczem.Jak jestes w Toruniu to popatrz.Troche ludzi ma ten gwint
_________________ POSIADANIE BMW JEST ZAWSZE SUKCESEM.TO NIE PODLEGA DYSKUSJI.ALE BYLOBY LEKKA PRZESADA TRAKTOWAC SAM DOWOD REJESTRACYJNY JAKO PRZEPUSTKE DO ELITY SPORTOWYCH SAMOCHODOW
Niestety nie mam foty.Nie zabardzo mam kiedy zrobic teraz bo bym to tu pokazał