Wysany: 2004-06-17, 23:22 Dynamic Noise Covering by Blaupunkt
Czy ktoś wie który kabelek odpowiada za wskazanie prędkości (podaje impulsy) na liczniku elektronicznym? Chcę sobie podłączyć radio Baupunkta z funkcją Dynamic Noise Covering, żeby się zgłaśniało podczas zwiększania się prędkości i muszę się do czegoś podpiąć, czy jest to może ten pojedyńczy przewodzik który się podłącza z tyłu zegarów oprócz trzech kostek
ja mam radio VDO takze z ta funkcja i tez nie wiem gdzie to podlaczyc, w instrukcji jest tylko o Oplach i VW, nie ma nic na temat starszych BMW
Go
Wysany: 2004-06-18, 01:03
a ja nie bardzo kumam jaki jest sens tego bajeru?
nie to zebym byl jakis 8) ale naprawde sie zastanawiam czy to po dluzszej jezdzie cholery nie mozna sie nabawic
no nie wiem, moj kuzyn ma to w Lexie i jest bardzo fajne, jedziesz szybciej - radio sie zglasnia samo zeby dzwiek byl na takim samym poziomie jak sobie ustawiles wczesniej, nie musisz sam nic podglasniac...
Go
Wysany: 2004-06-18, 02:30
no tak to kumam ze nie trzeba nic majstrowac przy potencjometrze ale Lexus jest troszke bardziej wyciszony niz Bejka...jak wsiadam do Toyki to tez ledwie slysze ze silnik pracuje...a w rekinie
Go
Wysany: 2004-06-18, 07:46
obawiam sie ,że o takim bajerze mozesz zapomniec bo w czasach kiedy e30 było projektowane radia samochodowe działaly na pokrętła
kaprys Go
Wysany: 2004-06-18, 07:49
sarna1 napisa/a:
no nie wiem, moj kuzyn ma to w Lexie i jest bardzo fajne, jedziesz szybciej - radio sie zglasnia samo zeby dzwiek byl na takim samym poziomie jak sobie ustawiles wczesniej, nie musisz sam nic podglasniac...
a jak masz cały czas na full
to oczywiście nie o mnie bo ja już w ogóle nie używam radyjka
W instrukcji obsługi do orginalnego radia BMW Bawaria C (ala Becker) znalazłem że jest kabelek którego się podłącza do radia (nawet tak starego )
Ale ja już odkryłem jak to w moim radiu ma być; mianowicie Blaupunkt dołączył do niego mikrofon który trzeba podłączyć do radia i on zbiera zakłucenia i zgłaśniua lub ścisza radio. Zajefajny efekt, polecam