Wysany: 2005-09-29, 08:56 Wycieraczki - jakie pióra?
Witam serdecznie,
Idzie jesień, czas na wymiane wycieraczek.
Ostatnio kupiłem pióra BOSCHa jednak nie jestem z nich zadowolony. Źle zbierają wode i szybko się zuzyły.
Jakie wycieraczki polecacie i w jakiej cenie?
Co sądzicie o wycieraczkach tego typu:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=65161506
Moze info nie dla kazdego ale umnie na osiedlu jest super sklep motoryzacyjny - idziesz podajesz wymiar swoich piórek i kupujescz koszt od 6 do 10 - od kilku lat sa uzywane przez ludzie odmnie z roboty i rodzine i nikt nigdy jeszcze nie narzekał.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
ja tam zmieniam dwa razy w roku na zwyczajne klasyczne piórka ze sklepu MOTO za 10-12 zł kpl.
Grafitowane 8)
A te z linka do ciebie nie pasują muszą być 51cm a nie 41
pozdro
Z wymiarem to wiem, to jest tylko przykładowy link.
tez chyba zdecyduje sie na kupno zwyczajnych, normalnych i tanich piórek.
Za BOSCHa dałem ponad 40 zeta, nie minął rok a już są do niczego. Zawiodłem się na nich.
ja sobie kupilem w 'geancie' wycieraczki jakiejs tam nieznanej firmy, za chyba 15 zl i sa wypas..
bosch jest do bani, kumpel do 7 kupil nowki wydal tone kasy, miesiac pozniej kupil za 15 zl i jezdzi juz dobrych kilka miechow..
akurat wycieraczki tansze sa lepsze grafitowe of course...
Dodatkowo polecam nasmarować szybę specyfikiem "wycieraczka w płynie" zmiejszają się wtedy wyrażnie opory tarcia - pod wtływem opory powietsza woda jest odprowadzana z szyby a wycieraczki śmigają jak szlone i dają radę zbieraż wodę w każdej ulewie - naprawdę polecam bo poprawa naprawdę spora.
_________________ Była: SuperETA (OO=[][]=OO)
0-100/V-max: 8,29s/225km/h
OCALIŁA MI ŻYCIE - brak mi jej
Bardzo dobre pióra są firmy 'MOT GUM' za 12 zł szt. i ja je kupuję w auchan-ie. Nie polecam innych marek bo testowałem przez dwa lata z dzieśięć modeli różnych firm a te mnie powaliły na kolana są świetne.
Rózni ludzie i rózne opinie, według mnie mot gum to szajs, sa za głośne a przy tym nie zbierają wody jak trzeba. Grafitowane są godne uwagi ze wzgledu na cenę. Aaaa i odradzam kupno wycieraczek nieznanych firm w promocji w supermarketach ( działają na szybę tak jak skrobaczka zimą ). Zwykły bosch koplecik 30zł raz na 1,5 roku to chyba nie są jakieś specjalne koszty i temat nad którym należałoby sie rozwodzić, chyba że myslicie inaczej.