Na poprzednich felgach (obecnie są na BMW Prezesa)
Jest to BMW 316i Tc Baur.
Produkcja 10.1987r.
Ponieważ w 09.1987r. wprowadzono tzw. szeroką lampę a także nowe silniki 4 cylindrowe M40, ale do 09.1988r. montowano również poprzedni silnik 1.8 M10, model o oznaczeniu 316i posiadał silnik 1.8 M10 (dla odróżnienia 318i miało 1.8m40.
Samochód jest ubogą wersją e30. z "opcji" posiada jedynie elektryczne szyby i lusterka(standart). Ne ma nawet wspomagania.
Zdecydowanym plusem tego egzemplarza jest jego stan techniczny, przy przebiego ponad 280tys km, silnik jest w stanie idealnym, fotel kierowcy dopiero we wrześniu stracił pierwszą nitkę, kierownica nie powycierana.
Na dodatek ok 98% jest to oryginał (tak tak -nawet tarcze, klocki, filtry, bębny, katalizator - BMW)
Niestety tylny tłumik kosztuje 1100zł więc jest nieoryginalny, ale ma fabryczną końcówkę
Czekam na wasze komentarze, sugestie , opinie, przemyślenia itp.
Mi się podoba chyba nawet bardziej niż zwykłe cabrio. Znam ten samochód namacalnie wiec z cała odpowiedzialnościa twierdzę, że jest bardzo zadbaną furą, ori i w ogóle. W moim typie
Nic nie zmieniać, tak zostać No chyba, że jakieś siakieś Recaro i silnik od M5
A w ogóle panie fotograf to niezłe foty, jako kolega po fachu gratuluję
Witam.
No bez kitu to jest jedno z najladniejszych modeli BEEMEK jskie widzialem . Jest to prawdziwy "RARYTAS" na naszych drogach .
Powiem szczerze ze ja osobiscie bym nic a nic nie zmienial bo taka jak jest teraz jest najladniejsza... .
Baur to Baur, sentyment mi pozostał... Kilka lat temu miałem takie, jedno z pierwszych w Polsce wtedy chyba, bo nikt nie wiedział co to jest ! Radzio zobaczył i sie zaraził Po takim wstępie co do opisu Radek to pozostaje mi uklęknąć , ale nie zrobie tego Gratuluje auta, jest bardzo ładne ! Pamiętam jak pewnego wieczora siedząc w swojej na grochowie ujrzałem przejeżdzającego baura, krzyknąlem - ale super ! A to Radek pojechał świeżym nabytkiem. Świetne zdjęcia !! Chyba ząłożymy podforum art foto car, poważnie ! Koła ma ładne Jak prawie każde świeżo sprowadzone BMW cieszy właściciela oryginalnymi częściami. Jednak Niemiec nie żałuje kasy na utrzymanie, nie to co w Polsce...
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
no cóż....... moi poprzednicy już chyba wszystko powiedzieli...choć można by było długo mówić w jak świetnym stanie jest....
Jedyne nad czym można byłoby sie skusić żeby zmienić to może skóra i jakieś audio...
Osobiści bym ją troszke zglebił i jakieś dystansiki założył....ale to tylko moje skromne zdanie....
Ogólny RESPECT..!!!!
Pozdro...
_________________ gg.8917719
Gdyby Bóg popierał przedni napęd To chodzilibyśmy na rękach....
no LALECZKA ! zazdroszcze ! Mam nadzieje ze te foty nie sa pociagniete gdzies z neta ... zart ! naprawde super furka .. tzn super foty .. bo auta nie wiedzialem ale chce zobaczyc pozdro
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
no to ja włożę łyżkę dziegciu w tą bęczkę miodu....
Według mnie cabrio e30 jest ładniejsze niż Baur, tak samo e36 nie zyskało na wyglądzie po ich przeróbkach...
jedyny ładny Baur, to e21... ale to moja subiektywna opinia...
konkretny samochód KotaS - ładnie utrzymany egzemplarz(aż się nie chce wierzyć w ten przebieg!!!), wydaje mi się, że skoro trzymasz się tej stylistyki felg, to ja zostawiłbym te, które miałeś wcześniej, kierownica czteroramienna, też nie wygląda najciekawiej - to pierwszy element, który bym wymienił...
pozdro
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Też jestem zdania że e30 cabrio jest łądniejsze od Baura, i na początku myślałem że może zmienię na cabrio, ale mój egzemplarz jest w stanie tak fantastycznym że wiem że nie kupię cabrio (za rozsądne pieniądze) w takim stanie. np. po zdjęciu boczków drzwi ujżałem oryginalną folię na drzwiach nigdy nie odklejaną!!!! głośniki z przodu byly original BMW, nawet osłona nie była chyba zdejmowana....
Pozatym bezpieczeństwo na drodze - rama na dachu.
Oryginalność i unikalnośc tego modelu. Szczególnie że to M10:)
Koła i kiera - koła akurat zawsze mi się te podobały, a kiera fakt M3 ładniejsza ale ja stawiam na oryginał i powaga coraz trudniej mi się oprzeć M3 kierownicy.
A ponieważ nadwozia bez dachu tak bardzo mi się podobają że kolejny autko to chyba będzie cabrio + plus hardtop, ale BAUR-a nie sprzedam już nigdy. Mam garaże wię niech stoi
"KotSylwester" napisał: Też jestem zdania że e30 cabrio jest łądniejsze od Baura, i na początku myślałem że może zmienię na cabrio, ale mój egzemplarz jest w stanie tak fantastycznym że wiem że nie kupię cabrio (za rozsądne pieniądze) w takim stanie. np. po zdjęciu boczków drzwi ujżałem oryginalną folię na drzwiach nigdy nie odklejaną!!!! głośniki z przodu byly original BMW, nawet osłona nie była chyba zdejmowana....
Radek, nie przesadzaj W moich obydwu e30stkach też to nie było ruszane ! To dość popularna sprawa, powszechnie mozna znależć nieodklejona folie, głośniki bmw itd. Ba ! Widziałem lakierowane i szpachlowane drzwi w e30 bez zdejmowania wewnętrznej folii, bo po co ? Jak sa tak rozwalone że trzeba klepac od środka, to się kupuje drugie za 100zł.
Ale nie zmnienia to faktu że jest to zadbane autko
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
kierownicy nie ma tylko z tego powodu z którego nie ma elektrycznych szyb, wspomy, klimy itd - auto nic nie ucierpi jak mu wstawisz ładną
org skórzana kierę BMW (zresztą uważam, że BMW robi najładniejsze kierownice)- po prostu nabywca poskąpił na pewnych udogodnieniach...
Te BBS, też mi się zawsze BARDZO podobały, ale po maju zeszłego roku-
#&(%+"|?!@ spowszedniały...
mimo wszystko uważam, że te wcześniejsze co miałeś też były spoko...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Dobra radek, zrobie Ci radoche (może przestaniesz nękać mnie telefonami żebym coś napisał ) i napiszę że Twoje autko to cukiereczek...
Jak już odpali to jeździ też całkiem fajnie
Wysłany: 2005-10-22, 19:33
Witam.
auto jest bardzo ładne(chcial bym miec takie, ale czarne )
...jak by mnie spotkal zaszczyt posiadania takiego, to zmienil bym koncowka wydechu
foty mi sie podobaja.(musze wreszcie zrobic swojemu )