BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
jak to jest ze zlomowaniem samochodu
Autor Wiadomo
pudzian 
upalacz

Doczy: 09 Gru 2004
Skd: Nałeczów
Wysany: 2005-09-22, 19:13   jak to jest ze zlomowaniem samochodu

mam takie pytanko jak to jest ze zlomowaniem samochodu trzeba cos placic za oddanie go na zlom czy moze oni cos jeszcze zaplaca :wink: dodam ze auto ktore chce oddac na zlom jest sprawne wszystko dziala tylko karoserja jest zjedzona zarejestrowana jest tylko ma brak przegladu dzieki wszystkim za info pozdro;)

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2005-09-22, 19:37   

zalezy jak sie odgadasz... :wink: przepis o doplacaniu jesli pojazd nie uzyska wago w jakichs granicach juz istanieje i ma sie dobrze...luzie juz nie wyrejestrowuja aut...tno i sprzedaja na złom....a tak apropo to auto musi chyba byc kompletne za brak jakis tam czesci tez jest doplata...trzeba by poszukac w necie....wypowidam sie bo wydaje mi sie to glupie teraz wszyscy tna auta...i wywoza na złom.....

pudzian 
upalacz

Wysany: 2005-09-22, 19:43   

to moze ktos chce z was kupic czeska bejce :D ladnie zamiata prawie jak 2.5 :wink: nio zobaczymy kto cos jeszcze napisze dzieki pozdro :wink:

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-09-22, 23:56   

wszystko zależy od firmy, która prowadzi takie złomowisko - jedne Ci zapłacą, a inne każą sobie płacić - nie ma reguły

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2005-09-23, 10:35   

No właśnie zależy jak się dogadasz albo gdzie trafisz ja wyzłomowałem samą budę przeciętą na pół i nikt mnie nawet o numery czy kwit nie pytał dostałem 46pln za złom a blacha i kwit są w szufladzie :D

Domel 

Pomg: 1 raz
Doczy: 19 Sie 2004
Skd: Manchester
Wysany: 2005-09-23, 11:20   

Ostatnio kumpel złomował malucha. Za silnik dostał 120 pln a koroserja jest pocięta na ogrodzie i czeka na transport. Jak na razie nikt sie o nic nie pytał. Pozdr

dodam, ze auto nie bylo nawet na niego zarejestrowane...

mucha 

Doczy: 15 Mar 2005
Skd: kwidzyn
Wysany: 2005-09-23, 11:36   

pudzian a chcesz wyrejestrowac auto ?

jesli tak i chcesz to zrobic oficjalnie to niestety musisz miec na budzie numer VIN i na podstawie tego numeru wystawia ci kwitek o zezlomowaniu auta, przeglad nie musi byc wazny, ale OC jak najbardziej musisz je miec, bedzie potrzebne do wgladu w wydziale komunikacji, i jak tam zalatwisz wszelkie formalnosci mozesz wystapic na podstawie "papierka" z wydzialu komunikacji do ubezpieczyciela o zwrot reszty skladki

jesli masz jakis znajomych zlomiarzy, lub pogadasz to idziesz tylko z samym wycietym numerem VIN dajesz w lape powiedzmy 100zł (tak kasowalem e21) i reszta procedury to samo

jest jakis przepis regulujacy zlomowanie, ktory bodajze mowi o doplacie za brakujacy kazdy kilogram auta :) ale wiesz ustawy sobie zycie sobie

jesli chcesz tylko pobyc sie zlomu a kwit sprzedac osobno to poprostu potnij auto na kawalki i sprzedaj na kg na zlomie

pzdr
mucha

Arczi e30 
ZBANOWANY

Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2005-09-23, 13:08   

żeby sprzedac kwit to musi byc on "ciekawy"..watpie by kwit czeskiego starego samochodu..ktory chce zazlomować pudzian można nazwać "ciekawym"

mucha 

Wysany: 2005-09-23, 13:55   

a w to juz nie wnikam czy jest ciekawy czy nie, tylko rozpatruje wszelkie mozliwosci

pzdr
mucha

pudzian 
upalacz

Wysany: 2005-09-23, 13:57   

dokladnie chodzi mi o wyrejestrowanie a puzniej jak zostanie to utopie w stawie :D pozdro dzieki za infoo:)

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2005-09-23, 20:09   

A co jesli ktos np odda samochod na zlom, zostana mu papiery ale nie znajdzie sie kupiec i napisze umowe "na Zbigniewa"? Tzn wymysli sobie dane jakiegos kolesia, napisze umowe i pojdzie z nia do urzedu? Mozna miec potem prolemy?
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2005-09-24, 11:10   

Bruner wstydź się takie pytanie na ogólno dostępnym?

Jacek E30 
em pała E30

Doczy: 19 Lis 2004
Skd: P O Z N A Ń
Wysany: 2005-09-24, 11:28   

Tez chciałbym zezłomowac auto a jak to jest jak ja juz nie mam OC od pół roku???

mucha 

Wysany: 2005-09-26, 20:42   

jacek jak nie masz waznego OC to wydzial komunikacji nie wystawi ci odpowiednich kwitow - dokladnie jeden papierek - a przeciez od razu po zezlomowaniu i posiadniu odpowiednich papierow wystepnujesz po zwrot skladki wiec tak naprawde oplacasz tylko za jeden m-c

bruner a takiej hakerki nie uprawialem ale jak na moje to beda scigac Pana Zbigniewa a nie ciebie skad mogles przeciez wiedziec ze mial "podrobiony" dowod osobisty - kumasz o czym mowie ? :twisted:

pzdr
mucha

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: