Wysany: 2005-10-04, 16:28 problem ze zbiornikiem paliwa pomocy!!!
mialem problem ze wskazywaniem paliwa i podejzewalem plywak. co sie okazalo odkrecilem ten drugi plywak po lewej stronie(ten za kierowca) zajzalem do srodka zbiornika i byl pusty . wychodzi na to ze wskaznik wskazywal prawidlowo z tym ze paliwo tankowalem tylko do prawej komory zbiornika(dodam ze nie tankowalem ani razu do pelna z powodu brakow funduszy ) co wiec sie stalo czy moze zatkany jest przeplyw pomiedzy jedna komora a druga? w jaki sposob sie lacza obie komory? czy moze druga komora zapelnia sie dopiero jak zapelni sie ta pierwsza(z prawej) pomozcie prosze bo nie daje mi to spokoju
pozdrawiam!
Masz zapewne zbiornik 65 litrów wiec nie masz przelewu dołem zbiornika i tu jest zonk poniewaz nawet serwis nie umiał mi wyjaśnic jakim cudem paliwo wydostaje się z drugiej komory bo jaktam się dostaje to jasne trzeba poprostu zatankowac do pełna .Przwdopodobnie niedługo będę wyjmował zbiornik u Ojca w touringu wiec wydedukuję sam jak to cudo działa.
_________________ E39 530d 00r
drencrom [Usunity]
Wysany: 2005-10-05, 18:56
to cudo to tzw. pompa strumieniowa. znajduje sie ona na przewodzie zwracajacym nadmiar paliwa do baku wewnatrz lewej komory.