Wysany: 2005-10-23, 23:01 i na benzynie tez nie chodzi ,mam gaz,a tu zima idzie
niedawno kupilem ,benzynka wazna rzecz na zime,kto poradzi ,przeplywomierz ,klapka ladnie chodzi ,pompka dziala paliwowa,jak sprawdzic co to moze byc,acha silniczek krokowy tez sie rusza ,krtos zagladal ,moze ktos poradzi,dzieki,to automat na gaz silnik 2500,E-34 ,1990 ,silnik ten starszy 12 zawoerowy
ale moze napisz jak się objawia to "niechodzenie" silnika o którym piszesz...
maximus3000 [Usunity]
Wysany: 2005-10-24, 15:13
nie odpala na benzynie ,znaczy nie mozna silnika uruchomic z benzyny ,jak chodzi na gazie i przelacze silnik na wysokich obrotach to lekko zaskoczy ale tez zaraz gasnie ,autko widac po filtrze ze strzelalo wczesniej od gazu ,przypuszczam ze to przeplywomoerz,najlepiej jakbym mogl sprawdzic wstawiajac inny ,malo czasu bo zima idzie
nie mowimy o powietrzu w przewodzie paliwowym bo to raczej jest niemozliwe (dopóki pompa nie zassie pustego baku) a o powietrzu lewym w dolocie... czyli takim które dostaje się do cylindra a nie przelatuje przez przepływomierz. silnik ktory lapie lewe powietrze ma włąśnie takie objawy że na wciśniętym gazie może pracować.. a jak puscisz to zgaśnie... sprawdź tą gumę łączącą przepływkę z przepustnicąi wszystkie wężyki czy gdzieś nie słychać syczenia. na pracującym silniku zatkaj ręką wlot powietrza do filtra i nasł:cenzura: ssania. może to to... a może pompa wogóle paliwa nie podaje...
ja mysle ze jak na gazie strzelala to bedzie przeplywka .. pewnie wyrwalo u gory ten dekielek co jest na nity i sylikon .. jesli mowisz ze klapka sie rusza wiec musiales to otworzyc .. lub bylo otwarte tak a jesli jest lub bylo otwarte to nie ma szczelnosci .. i jak mowia przedmowcy wlazi gdzies leve powietrze .. ale moze byc jeszcze taki motyw ze strzelila ta rura .. czarna dosc duza ktora idzie do przeplywki taka zakrecona .. napewno bedziesz wiedzial ktora .. obejrzyj ja dokladnie czy na zgieciu gdzies nie strzelila .. jesli tak kup nova to nie drogie.. lub obklej tasmaizolacyjna po calosci najlepiej odpal stan przy silniku i slychaj czy gdzies nie swiszczy ... sproboj na odpalonym przelaczyc na palivo .. wtedy powinna "swiszczesc" tam gdzie ma dziure .. pozdrawiam ..
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
bankowo przeplywka, ja mam walnieta, wyglada jak nowa - kupilem taka, do niczego sie nie mozna przyczepic, a na benzynie gasnie, dusi sie i prycha, wczesniej mialem podobne objawy na pierwszej. Zalozylem na probe od kumpla, i jak reka odjal, silnik chodzil i wkrecal sie na obroty bez zadnych problemow
_________________ E30 1.8i M40
gg 3437874
maximus3000 [Usunity]
Wysany: 2005-10-25, 23:46
juz we wczesniejszym modelu ktorym mialem nabralem doswiadczenia ,sprawdzony mam przeplywomoerz,jest ok dobrze zasilikowany,gumy i obejmy tez sa szczelne,jutro sprawdze ten drucik w celowniku ,w przeplywomierzu ,ciekaw jestem ,ale on na pewno ma wplyw na benzyne ,dorwalem dzis jakis przeplywomierz,bede jutro kombinowal cos ,podmienie i sprawdze,moze jeszcze jakies macie pomysly,dobrze jest znac doswiadczenia innych,