Czy moglibyście polecić mi warsztat, gdzie dam cześci i mi wszystko ładnie poskładają kładac nacisk na dokładność montażu i geometrię. Po prostu zdecydowaem, że nie będe tego robił sam, bo chcę żeby to było zrobione porządnie. Pierwotny plan zakładał złożenie samemu i pojechanie na sprawdzenie poprawnego ułożenia, ale zdecydowałem, że koszta demontażu i testu będa identyczne lub większe niż z założeniem więc zrobie wszystko od początku do końca. Najlepiej zakład znający się na BMW. Zaopatrzenie w orginalne części też mile widziane (bo pragnę założyć orginalne tarcze i klocki aby nie było problemu). ale czy w związku z tym jak im dam Ferrodo Racing to zaleją czy opieprzą i zaleją tym co sami mają? hehe ... dzięki za odpowiedzi!
Wysłany: 2004-03-26, 00:10
Piaseczno(Chyliczkowska 58)-kierunek Konstancin. Gosc niedlugo bedzie przedstawicielem ATE. Robi głownie BMW, ma trochę części. Tel. 7570048
Wysłany: 2004-03-26, 00:36
ASO - mowie powaznie - w E34 mi wszystko zmieniali - Tacze i klocki Jurid, dali gwarancje na rok a prz tym nie skasowali tak duzo jakby sie moglo wydawac - za robocizne zaplacilem ok 150 pln (wymiana tarcz, klockow, plynu) a za tarcze i klocki wyszlo 10% wiecej niz w IC.
a ty smascher kup sobie Jurida... powodzenia... 8)
spytaj kaprysa i dracka o moje heble, a zmienilem tylko tarcze na nowiuśkie brembo i klocki wcale nie ferodo.. ale juz wkrotce i tyl pójdzie do wymiany 8)
Wysłany: 2004-03-26, 01:26
Wszystko bylo robione w ASO w 3 miesicie jakis rok temu, za klocki i tarcze przod tyl zaplacilem ok 1000 pln (mowa o E34), zalozylem firmy Jurid bo taka idzie na seryjny montaz do BMW - przynajmniej u mnie tak bylo. No i ma ladny niebieski kolor
Wysłany: 2004-03-26, 01:34
no wlasnie nie wiem o co chodzi - moze loko mial na mysli cene - ale teraz na prawde warto pojawiac sie w ASO bo E28 i E30 to stare auta i onie wyprzedaja takie czesci - mozna naprawde tanio wyrwac - ostatnio kumpel w ASO BMW-OLSZOWIEC kupil oryginalne sprzeglo do E30 2.0 za 450 pln kompet , nigdzie nie bylo taniej, a ja kupilem oryginalne nadkola przednie po 40 pln gdzie podrobka kosztuje w detalu 70
Wysłany: 2004-03-26, 02:13
SmasherE30 napisał/a:
no to nie rozumiem ... o co chodzi z ta Jurida? Kiepsko hamuje ?
w polaczeniu z serwem z TDSa hamuje zajebiscie. Najlepsze hamulce jakie do tej pory mialem w jakimkolwiek aucie a troche ich bylo. Teraz czeka mnie zmiana kolckow na nowe bo na LCD pojawil sie komunikat Bremse cos tam ale wiem ze to beda Juridy-tych klockow nie idzie zapalic w przciwienstwie do Ferodo Premier.