Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2006-02-27, 14:51
w takim celu że do 152 nie ma zadnych chipów a do 172 jest ich wiele Poza tym 172 to już motronik 1,3 więc jest lepsiejszy nawet pod względem obliczeniowym (tak mnie siem wydajem)
Wysany: 2006-02-27, 22:29
nie wiem o czym wy pierdzielicie skoro sam to u siebie zrobiłem
motronik 1,1 152 ma 3 rzędy i motronik 1,3 172 ma 3 rzedy, osprzęt jest ten sam, wtryski wysokoomowe ... zamieniłem kompy i bangla. Przecierz Łukasz na Twoim chipie śmigałem ... sądzisz że gdzie go włożyłem? Do seryjnego 1,1 152? NIE
Gert przekłądaj śmiało najśmielej, sam komp.
Po odpaleniu silnika na zimno potrzymaj go na postoju z minutę na 2000obr (może przerywać itd, ale to sie zaraz uspokoi ... dostroi) i jedź. Pojedź od razu na diagnostyke i sprawdź AFR ... ew. doreguluj przepływkę (pokrętło CO2)
Pozdro
Wysany: 2006-02-28, 13:00
Łukasz co miało nie banglac jak trzeba??
Skoro odpalił to znaczy że JUŻ BANGLA
nie rozumiem cię
Myślisz że to zdjecie co mam w avatarze to skąd się wzięło?
To ze na chipie silnik ma wyższy jałowy czy szybciej się grzeje to logiczne bo sa inne kąty wyprzedzenia zapłonu zapisane.
Na seryjnym programie kompa 172 też sie chwile dostrajał i ustabilizowal i tez chodził ładnie. Potem wrzuciłęm spowrotem orginał i też się chwile pozastanawiał, uspokoił i jazda.
Ze wszystkich trzech najlepiej jeździło mi się na seryjnym
Osprzęt motronica 1,1 i 1,3 jest ten sam Nawet przepływki sa podmienne (082 i 083) Więc o jaki "komplet" ci chodzi
Możesz mi wierzyć, jesli chodzi o zamiane kompów 172 na 152 czy na odwrót to jest czysty Plug And Play