BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
m40 ROZRZAD
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2004-07-20, 18:37   m40 ROZRZAD

witam.praktycznie to juz sprzedalem samochod widoczny obok i praktycznie to juz kupilem bmw e30 1,8(niestety->ale w porownaniu do poprzedniego to to jest rakieta) rok 90 wiec nie jest zle.no i zobaczylem ze pasek byl wymieniany ostatni raz w 97 roku i wedlug licznika to 95 tysiecy kilometrow temu.moje pytanko ile kosztuje taka wymiana bo pewnie bedzie trzeba tez wymienic napinacze.

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-07-20, 23:27   

pasek kolo 100, npinacz tak samo - robota od 50-100pln zalezy gdzie pojedziesz :)

Pozdrawiam

Adzik
[Usunity]

Wysany: 2004-07-20, 23:39   

Witam , sam pasek to koszt około 115zł , kółko napinacza koszt około 100 zł, jest jeszcze jedna rolka (nie pamietam dokladnie mogą byc dwie )mniejsza nie znam ceny ale mysłe ze nie przkroczy 100zł . Dochodzi do tego jeszcze koszt wymiany jest to dość proste w tym modelu nie powinno przekroczyc 50 zł moim zdaniem ja robiłem to sam jezel masz troszeczke pojęcia dasz sobie radę . W razie jak bys miał jakies pytania jezeli chodzi o wymiane pisz postaram sie pomóc. Dodam jeszcze ze ja robiłem to w m40 316 e36 ale silnik wizualnie jest identyczny.

Anonymous
Go
Wysany: 2004-07-21, 11:52   

ja zapłaciłem u mechanika 450 zł ale to było rok temu

Go

Wysany: 2004-07-21, 14:35   

tak wogule to paski rozrządu w m40 i tu zacytuje serwis nalerzy wymieniac co 40tys km wraz z rolkami a po 3 wymianach nalerzy równierz wymienic górne kolo zębate na walku,zaraz po wprowadzeniu na rynek tych silników fabryka zalecała 60 tys ale okazalo sie ,że paski nie wytrzymywaly wiec firma zmniejszyła rzywotnosc paska

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: