Wysany: 2006-03-02, 12:23 sprowadzenie beemki z niemiec
Witam
Mam pytanko jak się sprowadza beemkę z niemiec to czy może ona wyjechac na niemieckich blachach ewentualnie jak koleś przez granice przejedzie to czy może je zostawić mi.
Mam proźbę jak by mi ktoś mógł rozpisać co i gdzie musze opłacić po sprowadzeniu takiego auta i jaki mam czas na opłaty.
Słyszałem że do 70euro nie trzeba jakiegos podatku płacić lub czegoś w tym stylu.
PZDR
BMW 750il 1995' m73b54 - JEST
hymmm podpinam sie pod pytanie 8)
A co do czasu to chyba jak nie wpiszesz na umowie daty to moze sobie stac w polsce ile chce bo kumpel moj kupil kiedys mazde i umowe spisal bez daty i stala chyba z 3 czy 4 miechy i luzz puzniej ja spokojnie sobie zarejestrowal 8)
Ale niech sie ktos wypowie kto sciagal furke
Pozdrawiam
Sobek
_________________ (OO=[][]=OO) Bayerische Motoren Werke
Kamil wlasciciel moze wjechac do polski na niemeckich tablicach ale niewiem ktory niemiec sie nato zgodzi bo puzniej musial bys mu wysylac tablice dowod i wogole to taka sama sytuacjia jak bys ty chial sprzeda csamochod do rosji pozdro
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
No właśnie z tablicami niemieckim raczej nie ma szans musiał byś mieć znajomego Niemca.
Zostaje Ci wykupienie tablic zjazdowych lub laweta.
A o opłatach za sprowadzanie samochodu było kilka dni temu. Poszukaj.
Pozdro
A dlaczego nie?
przeciez ja tak sprowadziłem, na niemieckich a nie celnych
Jeżeli właścieciel załóżmy niemiec wymelduje auto zostawia normalne niemieckie tablice przejeżdża przez granice piszecie umowę ty wykupujesz OC i dalej śmigasz do domu a on wraca pociągiem.
Nie pisz daty na umowie najlepiej napisać ją w jezyku polskim po cholere płacić za tłumaczenie, Jak zdecydujesz zarejestrować wypełniasz idziesz do Urzęcdu celnego płacisz akcyzę
jedziesz na przeglad rejestracyjny
Wypełniasz kwit pcc nie pamiętam numeru w urzedzie skarbowym i czekasz z 5 dni na decyzję skarbówki zawsze jest pozytywna taka pro forma z ich strony
zawiadomienie o zwolnienie z opłaty celnej i opłata w urzędzie gminy za zwolnienie z opłat celnych. Dla mnie bzdura (podatek od podatku ale każdy chce zarobić)
jak masz wszystko do wydziału komunikacji rejstrujesz auto.
Coś jeszcze?
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.