Wysany: 2006-02-24, 22:56 Pocztówka z Borska 2005 :-)
Właśnie się dowiedziałem że dostałem pozdrowienia od Straży Gminnej ze
Starej Kiszewy w tamtych okolicach byłem raz na spocie w Borsku 08.2005.
Czyżby jakaś fotka z fotoradaru ? Polecony odebrała siostra, czy można zwrócić przesyłke?
Pomyliła się i niechcący odebrała od listonosza. Czytając Księgę Gości widać że gmina
słynna jest z fotoradarów, wyczytałem że fotoradar działał nielegalnie
Zastanawiam się co robić dalej, odebrać zapłacić i mieć spokój czy
odesłać i czekać co będzie dalej
ja to bym teraz zlal siostre na kwasnie jablko
a jak ladna to odeslal do mnie
i wszystko jasne - można zamykac temat - jakbys jeszcze kiedyś miał jakieś problemy, to wal jak w dym - zawsze Ci pomożemy
[ Dodano: Sob Lut 25, 2006 00:04 ]
a poważnie - skoro już odebrałes to pismo, to chociaz mogłes napisać co w nim jest - wezwanie, zdjęcie czy co tam jeszcze
- zawsze coś da się zrobić - pamiętaj, że nasze prawo jest pisane przez skacowanych studentów na zaliczenie ćwiczeń (na odwal się) ... na pewno coś przeoczyli
Jeśli zarobiłeś fotkę na terenie gminy Brusy(przez którą przejeżdża się jadąc do Borska) to się nie przejmuj,bo straż gminna była z innej gminy i nie miała prawa robić łapanki na kierowców.Co więcej sprawą zajmuje się policja-strażnicy gminni nie poinformowali policji o prowadzonej akcji i nie mieli zgody od komendanta wojewódzkiego policji.
Na ten temat był artykuł w lokalnej gazecie i przedstawiciel powiatu chojnickiego radził nie przejmować się wezwaniami.
Mojemu bratu też pstrykneli fotkę,ale nic nie przyszło.
Jak chcesz to się jeszcze popytam o co chodzi w tej sprawie.
_________________ Żonę możesz mieć tylko jedną,a beemek ile chcesz...
- prawdopodobnie Zalesie, 4 km za Brusami, fotoradary ustawiane przez policję (Zurad) i przez niezidentyfikowaną jednostkę(straż Gminna Stara Kiszewa - srebrna Skoda Octavia na gdańskich numerach (Multanova), na ogr. (40) - dla jadących w stronę Chojnic na przystanku autobusowym (po prawej stronie za szkołą), a dla jadących w stronę Kościerzyny na wjeździe do wioski, po prawej stronie, krótko za znakiem (samochód zaparkowany w bocznej uliczce)
kurcze - to afere robią o przekroczonie prędkości o 16km/h - dla mnie przegięcie pały. rozumiem 25 i zwyż ale 16 - im naprawde się nudzi albo są ambitni innaczej 8)
To ciekawe co napisałeś,bo nie widziałem nigdy żeby stała straż gminna z policją razem w jednym miejscu i łapała na dwie strony.Jeżeli to zdjęcie z fotoradaru policyjnego to nic nie zrobisz musisz płacić,ale jeżeli od straży to bym się nie przejmował.
_________________ Żonę możesz mieć tylko jedną,a beemek ile chcesz...