BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Remont E30 TC BAUR -KotSylwester-Bez kompromisów-FOTO
Autor Wiadomo
KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2006-03-08, 13:37   Remont E30 TC BAUR -KotSylwester-Bez kompromisów-FOTO

Witka.

BMW E30 316i
wątek usunięty
Ostatnio zmieniony przez KotSylwester 2006-10-17, 13:06, w caoci zmieniany 7 razy  

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-03-08, 13:51   

Super opis - gratuluje !

Tylne reperaturki to ocynk ? Jeśli nie to lipa !! ! Generalnie zdecydowałbym sięna wymiane repereturek TYLKO I WYŁĄCZNIE gdyby nie było wyjścia, sam mam obtarte nadkola, i z blacharzem stwierdziłem że lepiej je naprawić, WYCYNOWAĆ niż ciąć zdrowy ocynk... Wogóle to nie lubie szpachli i jak mam coś szpachlować to wole wymienić na drugie i tylko pomalować. Szczególnie że zdrowiutki oryginalny uzywany, ocunkowany błotnik czy drzwi można dostac do E30 za grosze. Za jakies 2 tygodnie oddaje swoją do lakiernika i własnie tak będe robił. Inna sprawa że moja nie jest zgnita, tylko poobcierana, obita przel lodowe muldy (efekt Winter Cup Grochów :wink: ) itd.

Super Radek że masz takie podejście do tego autka !! ! I fajnie że masz służbowy samochód :lol:

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

KotSylwester 

Wysany: 2006-03-08, 14:19   

Tak te reperatury to ocynk, ranty były zjedzone:) a zakola - nie mylić z błotnikami tylnymi - siteczko:) więc musowo wymiana. Chciałem spawać ale po objechaniu ich diaksem palo na wymianę.

Błotniki przednie - jak pisałem oryginał, bez rdzy, kupiłem najlpesze jakie znalazlem a szukałem ok 2 tygodni :)

duchX
[Usunity]

Wysany: 2006-03-08, 14:27   

widze ze masz wieliecheci do zrobienia autka na cacy ............. tylko powiedz mi ze spawaliscie ocynk specjalnym drutem do ocynku a nie zwyklym !! !!!!! pozatym lepeij bylo polutowac niz spawac lut nie ma prawa nigdy zardzewiec i nie porzuca blachy przy spawaniu pwodzenia w pracy

KotSylwester 

Wysany: 2006-03-08, 14:31   

Nie jestem spawaczem, nie bardzo się na tym znam;)

duchX
[Usunity]

Wysany: 2006-03-08, 14:53   

szkoda bo to miejsce jest narazone na duzo ilosc wody a jak naruszyles powierzchnie ocynkowana to prawie tak jak bys zalozyl nieocynkowane dziadostwo i moze rdzewiec w tamtych mijescach

KotSylwester 

Wysany: 2006-03-08, 15:05   

Nie dramatyzujmy, wszystko będzie zapezpieczone:) Nie pierwszy samochód u niego robie:)

duchX
[Usunity]

Wysany: 2006-03-08, 15:23   

ok milcze pogadamy za 2 lata :) pozdarwiam

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-03-08, 16:04   

przed remontem wygladala na bardzo zadbana... bedziesz lakierowal calosc? pomysl tez odrazu nad jakims bardzo dobrym srodkiem do podwozia zeby jak najdluzej nie trzeba bylo tam zagladac... powodzenia!!!

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2006-03-08, 18:09   

Radek przeraził mnie ten tema :shock:

Dlaczego??

przecierz miała być taka igła... Prawie wogóle nią nie jeździłeś i trzymałes pod pierzyną... I tak się posypała?? :oops:

A co do nadkoli to lepiej zapytaj się spawacza o to co xenon pisze :wink:

KotSylwester 

Wysany: 2006-03-08, 18:37   

Igła igła - technicznie, nie zniszczony, silnikowo, z zewnątrz malina :)

Niestety od spodu troszke poleciał. Drzwi mi ktoś przerysował na starówce, na klapie był ślad, no i 4 ranty... i maska jakaś mało błyszcząca była:)

Co do jakości fachowca - macie rację zapytam go jak to robił, ale gościa znam od killku lat i wiem że robi dobrze. Lakierowałem u niego:

Megane cały przód i tył - dziury z rdzy
Fiat uno - reperatury tył + błotniki przód, lakier cąłość bez drzwi
Honda Civic, podobne zmiany jak Focus
I Forda Focusa...
Ostatnio zmieniony przez KotSylwester 2006-03-08, 21:41, w caoci zmieniany 1 raz  

LUKAS 
Klubowicz

Pomg: 22 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2006-03-08, 20:09   

Gratuluje Radek :D

Podoba mi się takie podejście do sprawy :)

Wszystko zalezy oczywiście od mozliwosci, ale jesli sie je ma to super ze sie to wykorzystuje i to Ci się chwali ;)

Powodzenia przy dalszych pracach :)

powered by LUKAS Performance

325i E30 Coupe mit 60% Sperre

powered by LUKAS Performance - Biała ;) => RennWagen Project
330CiA E46 - Niebieska => Auto po bułki ;)

Piotrek 
LudwikIIISpryskiwacz

Pomg: 1 raz
Doczy: 17 Kwi 2005
Skd: /K/R/A/K/O/W/
Wysany: 2006-03-08, 20:13   

Radek... gorsze auta ludzie odbierają niż Ty zawiozłes do remontu :D

Mam nadzieje ze wszystko będzie zrobione fachowo i szybko bo sezon się zaczyna :) nie myślałeś nad zmianą koloru na inny ?? ?

KotSylwester 

Wysany: 2006-03-08, 20:50   

Myslałem....

długo myślałem...

Ale zawsze sobie przypominam postanowienie:

"MA BYC 100% ORYGINAŁ I MA BYĆ U MNIE DO KOŃCA -JEGO LUB MOJEGO. I ŻE JEST TO PIERWSZE AUTKO W KOLEKCJI"

Ale korcił mnie inny kolor, skóra, klima....

Pawel-e30 

Wysany: 2006-03-08, 20:56   

Skóre i klime zawsze możesz zapodac :wink:

A kolor zostaw taki jak jest :)

ps. Klima do cabrio bez sensu :lol:

KotSylwester 

Wysany: 2006-03-08, 21:02   

ALe wiesz mógłbym mówic ze mam beeme full opcja:P

jaqub 

Wysany: 2006-03-08, 21:24   

Pawel-E30 napisa/a:
Skóre i klime zawsze możesz zapodac :wink:

A kolor zostaw taki jak jest :)

ps. Klima do cabrio bez sensu :lol:

postuj w korku dluzej w palacym sloncu... kwadrans, zamykasz dach i wlaczasz klime... chyba ze jestes mega kozak i wlaczasz klimat przy otwartym dachu... na trasie czy Powolny Objazd Miasta spox ale bez klimy zyc sie nie da :D

KotSylwester 

Wysany: 2006-03-08, 21:31   

A tu się nie zgodzę. Jeżdżę Baurem w lato z otwartym dachem i jeszcze mi się nie zdarzyło że było za gorąco... Poważnie tak samo wygodnie mi w Avensisie z klimą jak w Baurze bez dachu.... Też myślałem że w korku to będzie koszmar, ale to nie prawda:)

jaqub 

Wysany: 2006-03-08, 22:36   

w zeszlym roku jak byly upaly to skwar byl taki ze ciezko bylo przejsc po otwartej przestrzeni... dlatego jakos sobie niewyobrazam siedzenia w aucie bedac wystawionym na bezposrednie dzialanie slonka np przez 30min...

kicha 

Doczy: 22 Gru 2004
Skd: Poznan-Rataje/Czecha
Wysany: 2006-03-08, 23:14   

Gratulacje Kocie widze ze mamy podobne podejscie do sprawy :) . Niedlugo ja odwiedzam blacharza to sie okaze co jeszcze mam do zrobienia oprocz jednego miejsca na tylnym pasie, poprawka podszybia prawdopodobnie. Male cykniecie w jednym miejscu przy kielichu bo jak przelecialem przez wysepke to sie troche rozczepil na jakis 1 mm. No i podloga nie wiem jak wyglada bo z zewnatrz nic nie widac wszystko sie okaze po zdjeciu tapicery :)

(oo=[][]=oo)
GG: 2905288

Pawel-e30 

Wysany: 2006-03-08, 23:51   

kicha napisa/a:
Male cykniecie w jednym miejscu przy kielichu :)

Jak coś to mam na stanie jeszcze jedną cwiartke jak byś potrzebował może nawet tą samą strone :wink:

kicha 

Doczy: 22 Gru 2004
Skd: Poznan-Rataje/Czecha
Wysany: 2006-03-09, 00:30   

Dzieki pawel ale nie potrzebuje dospawania cwiartki :) ale dzieki za odzew :) . Tego sie nie da opisac dokladnie musialbym zapodac zdjecie heheh to wyglada tak hmmm do czego to przyrownac hmm tak jakbys przecial sie nozem i rana rozeszla by sie na setne czesci milimetra. Brzmi groznie a w rzeczywistosci tak nie jest :)

(oo=[][]=oo)
GG: 2905288

KotSylwester 

Wysany: 2006-03-09, 08:16   

Nie róbcie mi OT-a w moim temacie :mrgreen: :mrgreen:

Nie wiem czy jak robię zmiany w Pierwszym poście, to czy dostajecie link, że są zmiany? A jeżeli mój post będzie ostatni i jak napiszę następny, to się on dodaje... to dostaje się link w mailu?

Dodałem wczoraj wieczorem jakieś fotki:)

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-03-09, 09:45   

Jaqub - to w lublinie sa takie upaly ? Nie wiem jak większośc ale ja po 10 miesiącach zimna w Polsce z wielka radościa wygrzewałem się w słońcu w swoimj baurze, kuźwa - to nie Florencja ! Dla mnie w 75% przypadków ładowanie klimy to szpan. W nowych autach gdzie w słońcu plastiki śmierdzą jak zakłady chemiczne to ok, ale w ładowac to do klasyka.. Radek - zostaw oryginał (ale zmień silnik :lol: )

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

ArtiBig 

Doczy: 10 Gru 2004
Skd: Białystok
Wysany: 2006-03-09, 16:52   

a w baur to jak sie go otworzy to niebo jest tylko nad tylna kanapą czy i nad kierowcą i pasażerem też? pytam sie bo nigdy nie widzałem takiego statku w białymstoku :d

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: