BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Pytanie o telefon
Autor Wiadomo
Scigany 

Doczy: 15 Sie 2004
Skd: Gliwice
Wysany: 2006-03-12, 00:41   Pytanie o telefon

Mam takie pytanie, byc moze ktos juz sie kiedys z takim problemem spotkal. Zakupilem nokie z systemem operacyjnym symbian, i po podlaczeniu pod usb do kompa co jakis czas mi sie laczy z numerem 00227393013, ot sam podczas np zgrywania zdjec. Kilka razy udalo mi sie w pore rozlaczyc, ale raz nie zdazylem i z 60zl na koncie po minucie polaczenia zostalo mi 6zl :| mam zainstalowanego nortona firewalla , nortona antyvirusa, nie wiem juz do czego do zaliczyc :|

gg 3437874

Piotrek 
LudwikIIISpryskiwacz

Pomg: 1 raz
Doczy: 17 Kwi 2005
Skd: /K/R/A/K/O/W/
Wysany: 2006-03-12, 00:46   

Scigany w poniedziałek mogę ci pomóc jesli dotrzymasz , mam kolegę który handluje i ma serwis telefonów

Mateusz
[Usunity]

Wysany: 2006-03-12, 00:57   

znam sie troche na symbianowcach, wiec prawdopodobnie ci pomoge, przede wszystkim powiedz co to za nokia?

Scigany 

Wysany: 2006-03-12, 01:11   

Nokia 6630, boje sie doslownie podlaczac kabel do kompa, bo mi ssie kase. Domyslam sie , ze to moze byc nawet jakis syf w kompie, ktory na zasadzie dialera probuje sie polaczyc przy pierwszej lepszej mozliwosci skorzystania z polaczenia telefonicznego.

gg 3437874

Mateusz
[Usunity]

Wysany: 2006-03-12, 01:25   

6630 czyli symbian 8.0a, series60... twoj problem nie tkwi raczej w kompie tylko... w fonie! otorz najprawdopodobniej masz virusa, poszukaj KL Antivirus (czy jakos tak) i przeskanuj telefon, ew. sprobuj go sformatowac, wpisujesz *#7370# potem TAK a nastepnie 12345 UWAGA!!! stracisz wszystkie smsy, ustwaienia itd. podczas formatowania (przywracania ustawien fabrycznych) wyswietlacz bedzie sie swiecil na bialo przez ok. 2-5min w tym czasie nie rob doslownie NIC z telefonem, musisz miec naladowana baterie! jesli wyciagniesz baterie, bateria sie rozladuje etc. bedzie musial isc do serwisu zeby ci wgrali nowego softa, najlepiej po prostu poluz fona az skonczy sie formatowac, a jeszcze lepiej jesli zajzysz na www.nng-team.pl i jego forum (co prawda jest to strona i forum o noki n-gage, alto nic) na pewno znajdziesz tam odpowiedzi na twoje pytania zwlaszcz ze jestem tam adminem :twisted: :D

Scigany 

Wysany: 2006-03-12, 02:09   

przeskanowalem, tel czysty. To sie tylko wtedy robi jak mam podlaczony kabel z kompa do telefonu

gg 3437874

Mateusz
[Usunity]

Wysany: 2006-03-12, 12:06   

ja niestety nie mialem z telefonem do czynienia osobiscie wiec dokladnie niewiem, ale moze byc jeszcze tak ze masz ustawione tak zeby fon robil jako modem, czyli po podlaczeniu do kompa zaczyna sie laczyc z internetem

Scigany 

Wysany: 2006-03-13, 23:07   

sprawa zalatwiona, od dluzszego czasu dostaje spam, mimo iz blokuje adresy i mam ustawiony na portalu system antyspamowy, to przychodzi mi od coraz to nowych userow. Nigdy tego syfu nie otwieram, ale podczas wgrywania innego programu na chwile zblokowal mi sie komp, kliknalem pare razy i okazalo sie, ze po tym jak komp ruszyl ponownie to juz sie otwierala strona z tego spamu co mi przyszedl. Strona jak strona , jakies tabletki reklamowali. Po ponownym uruchomieniu na pulpit , pasek i obok zegarka wpakowaly sie ikony "Anty SpyWare" , norton antyvirus nie potrafil tego usunac, poszdlo dopiero spod dosa. Pliki wpakowaly sie do systemu i tak jak napisales wczesniej uruchomily usluge ktora robi z komorki modem. Najciekawsze jest to ze po wybadaniu tego numeru okazalo sie ze zostalo wykonane polaczenie z mojej komorki do ... NIGERU w afryce ( nie mylic z nigerią ) no i za minute i pare sekund 60zl mi skasowalo. Taka mala nauczka na przyszlosc ;) co ciekawe zaktualizowany norton antyvirus i firewall nie poradzily sobie z tym.

gg 3437874

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2006-03-14, 15:13   

yo!
Bo norton to syf :D polecam do domu avasta a do firmy AVG :D
pozdro
PS nic gorzej nie muli kompa jak norton :?

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: