jak mam sie upewniec????
na odkreconym korku lecialo cieple powietrze dopiero jak zakrecilem przestalo
jeszcze mam jeden problem, mianowicie
Najpierw pedal sprzegla niemial zadnego oporu i wyczytalem na forum ze nalezy wysprzegliksprzegla. Wiec udalem sie do warsztatu i mi wymienili.
Jednak po wymianie teraz cieżko chodza mi biegi a jedynka czasami wogle niechce zaskoczyc. co moze byc tego przyczyną??? (na zimnym silniku chodza lepiej niz na rozgrzanym)
1 odkrecilem korek i odpowietrznik nalalem plyny
2 zakrecilem odpowietrznik i odpalilem silnik
3 poczekalem az silnik sie nagrzeje
4 zaczol mi sie podnosic poziom plynu wiec zakrecilem korek i posciskalem weza
5 odkrecilem korek i zboku pojawil mi sie strumien, zaczelo leciec cieple powietrze
6 zmienilem na zimne poczekalem chwile i zakrecilem korek
7 jadac ustawilem temp na 25 stopni ale dalej lecialo zimne powietrze
zapal autko poczekaj az sie nagrzeje(otworzy termostat) i odkrec odpowietrznik , czekaj az zacznie leciec tylko plyn (bez powietrza) i zakrec odpowietrznik. powtorz odpowietrzanie z 2 - 3 razy.
a gdzie jest nagrzewnica??
odkrecalem ta srobke ale leca 2-3 bompelki i plyn,
jak jade to czasami temperatura silnika idzie za wysoko ale jak zdejme noge z gazu to maleje
moze macie jakies pomysly co to moze byc??
a gdzie wy macie odpowietrznik?? ja mam e36 318tds-a i nigdzie w chlodnicy nie mam zadnego zaworka u mnie sytuacja jest następująca...
grzeje w srodku, ale tylko "w miarę" czyli letnio, jak jadę na trasie, samochod jakby mial większe obroty, to jest na maxa HOOT! a w korku letnio czy uklad jest zapowietrzony?
Nie wiem jak tam to odpowietrzales .. ale gdzies tam zaslyszalem ze dobrze sie odpowietrza przy 2-3 tys obr .. wtedy jest pewnosc ze nie ma powietrza w ukladzie .. bynajmniej u mnie to zadzialalo.. PS a sprawdziles czy nie masz jakiejs nieszczelnosci moze obluzowana opaska na wezu moze lapie gdzies powietrze Plynu nie ubywa
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW