BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Wtyczka koło sterownika centralnego zamka :-o
Autor Wiadomo
marekfl 
Scyzoryk

Doczy: 10 Mar 2006
Skd: Kielce - Scyzoryk
Wysany: 2006-03-16, 16:17   Wtyczka koło sterownika centralnego zamka :-o

Witam!
Zmieniałem ostatnio sterownik centralnego zamka. Jak dobrałem się i zdemontowałem stary to okazało się ze ze oprócz białej (akurat u mnie taka była) wtyczki która podpina się pod sterownik centralnego zamka jest jeszcze taka czarna :-) wtyczka która nie była nigdzie podpięta czy wie ktoś moze do czego ona jest??
POZDRO

ps. Ta wtyczka jest powiązana z cała wioącha przewodów wiec była tam napewno od początku nie możliwe zeby poprzedni właściciel to dołożył.

marekfl 
Scyzoryk

Wysany: 2006-03-16, 18:13   

Już wszystko poskęcałem i nie chce mi się znowu rozkrecać :-p
Ale jak by ktoś wiedział to nie obraził bym się jak by powiedział :-D
Moze to jakiś midzyplanetarny dopalacz tam się podłacza :-P

ps. A ta wtyka to jest taka czarna :-D kwadratowa i ma chyba 12 pinów :-D

Pozdro For All!! :-D

henry 

Pomg: 6 razy
Doczy: 20 Kwi 2004
Skd: Kielce
Wysany: 2006-03-16, 19:31   Wtyczka

Witam !! To wygląda na wtyczke , czy tez wygląda na podstawke przekaźnika?? Bo wtedy to domyślam sie co to może być. Napisz jak dokladnie jak to wygląda.....PZDR - henry
Ale będzie jeszcze coś.......!!!

Adi 
urzędas

Pomg: 14 razy
Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2006-03-16, 19:44   

jakis czas temu też wymieniałem i własnie mi sie przypomniało, że to jest właśnie jest podstawka przekaźnika, ja tam miałem jakiś wpięty.

marekfl 
Scyzoryk

Wysany: 2006-03-17, 07:07   

Szczerze mówiąc to nie obejżałem za bardzo tej klostce bo jak bym zobaczył ze to podstawka pod przekażnik to bym sie domyśłił ze to podstawka, A najprawdopodobniej to bedzie to bo jest kwadratowa ok 2,5x2,5cm ;-) Hej a od czego mógł by być ten przekażnik od szybek elektrycznych jak tak to możłiwe ze go nie mam bo mam korbki :-D

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Pomg: 4 razy
Doczy: 30 Pa 2005
Skd: Częstochowa
Wysany: 2006-03-17, 12:13   

czy ta wtyczka ma 3 styczniki, ktore mozna nacisnac? po nacisnieciu na te styczniki otwiera sie lub zamyka fura?

Adi 
urzędas

Wysany: 2006-03-17, 12:17   

nie, bynajmniej u mnie

marekfl 
Scyzoryk

Wysany: 2006-03-17, 15:10   

Nie u mnie też nie mozna tam nic nacisnac to jest normalna zwykład czarna kwadratowa wtyczka moze na weekendzie rozbiore jeszcze raz boczek to wam powiem ile to ma styków. Ale henry moze mieć racje to moze być pod przekaźnik, możliwe ze od szybek elektrycznych bo ponoć okablowanie do nich jest pociągniete w wiekszości modeli (u mnie przynajmniej jest wtyczka w drzwiach do podłączenia :-) i to moze byc od tego!
Musze to sprawdzić :-D jutro rozbiore ten boczek ;-)

Bartek_P

Pomg: 1 raz
Doczy: 17 Lis 2005
Skd: Poznań(okolice)
Wysany: 2006-03-17, 16:22   

A umnie jest sterownik centralnego z dwoma wtyczkami, obie są podłączone.
Ta wtyczka jest odpowiedzialna za krańcówki drzwi, i steruje oświetleniem w środku.
Jak montowałem alarm u siebie to zastanawiałem się po co do sterownika centralnego zamka idzie tyle kabli.Trzy z nich to na 100% krańcówki

marekfl 
Scyzoryk

Wysany: 2006-03-17, 16:27   

Masz racje ale do strownika centralnego wchodzi chyba 11 czy 12 kabli i ta wtyczka jest ze specjalnymi wasami tak ze nie można pomylić :-D A poza tym to wszystko działa(krancówki oświetlenia itp.) jak zmieniałem sterownik to poprostu wyjołem stary i wpiołem nowy. A i jeszcze w moim sterowniku orginalnym i tym co go dokupiłem to było tylko jedno gniazdo nie da się tam podpiąć innej niż właściwej wtyczki . :-D
Myśle ze to bedzie jednak na jakiś przekażnik tylko jaki??

POZDRO

henry 

Pomg: 6 razy
Doczy: 20 Kwi 2004
Skd: Kielce
Wysany: 2006-03-17, 18:15   wtyczka

.....Witam !! Ja u siebie "rozgryzałem" całą instalacje elektryczną i stwierdzam z prawdopodobieństwem 99,9 % ,że jest to podstawka pod przekaźnik opóźnionego wyłączania oświetlenia wnętrza.......Czy oświetlenie wnętrza w Twojej 318 gasnie Ci po pewnym czasie , czy odrazu po zamknięciu drzwi ???- PZDR - henry
Ale będzie jeszcze coś.......!!!

marekfl 
Scyzoryk

Wysany: 2006-03-18, 13:20   

U mnie oswietlenie gaśnie w momencie zamkniecia drzwi, sterowanie odbywa sie tylko krańcówkami, ale jak by było tak jak mówisz to gites bo własnie chciałem sobie zamontowac ściemniacz oświetlenia jakiś z allegro. Słuchaj mozesz to potwierdzić na 100% ewentualnie jaki tam przekażnik trzeba by zamontować!

Adi 
urzędas

Wysany: 2006-03-18, 20:13   

Ja w przszłym tygodniu mogę potwierdzić czy tak czy nie tylko musze wymienic krańcówke bo przekaźnik mam tam jakis włożony.

ArtiBig 

Doczy: 10 Gru 2004
Skd: Białystok
Wysany: 2006-03-18, 20:41   

TAK u mnie tez jest takak kostka a jaki by tam szedł przekaznik moze ktos zapodac sybbol ewentulanie rodzaj bo chyba nie taki tormalny to przekaznik

czy gdzies sa do dotatania te pipki Krańcówki co oswietlenie wyłaczaja bo mi w bagazniku i w jednych drwaich poszła sie kochać

myslicze ze jak sie tam cos podłaczy to bedzie działac moze gdzies jeszcze czegos brakuje

ja naprzykład nieiwem bo przy komputeze w schowku wychodza mi 3 wtyczki wolne dwie szerokie na 4 piny jedna czarna jedna biała one sa razem spiete
i jedna mała na dwa piny z kabelkami niebieskim i brązowym

pozatym pod tym plastikiem nad pedałami po stronie kierowcy jest tez takie wielkie białe gniazdo idze do niego kupa kabli ale pełno jest wolnego miejsca na kabelki

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: