BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
4-punktowe pasy w Bmw...
Autor Wiadomo
Ostry 

Doczy: 13 Lip 2005
Skd: lewobrzezna warszawa
Wysany: 2006-03-17, 21:24   4-punktowe pasy w Bmw...

Czy ktos moze orientuje sie czy mozna zamontowac 4-punktowe pasy do seryjnych foteli(ewentualnie od eMki)? Wiem ze w sportowych samochodach to montuje sie do klatki a jak jest z seryjnymi samochodami? Jezeli tak to jak to wyglada i gdzie takie cos mozna zrobic? Zalezy mi na bezpieczenstwie wiec chce zeby to bylo zrobione porzadnie i solidnie(jezeli da rade wogole)...to ma dzialac a nie wygladac...

Beti: e-36 328 cabrio "miss"
Beatka: e-32 740 "przyszla miss"

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2006-03-17, 22:35   

Cześć Ostry. Wydaje mi się że jak zapakujesz takie pasy to juz raczej będziesz miał autko na 2 osoby :-|
Ale jeśli ci to odpowiada to: 3 punkty mocowania już masz czwartym może być zapięcie na tylnej kanapie.
aa i pasy 4ro punktowe są chyba puszczane poprzez oparcie foteli
IMHO do poruszania się po mieście to kompletny niewypał

PZDR

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

Ostry 

Doczy: 13 Lip 2005
Skd: lewobrzezna warszawa
Wysany: 2006-03-17, 23:07   

A nie mozna zrobic czegos takiego....te biodrowe zamontowac w miejsce fabrycznych czyli z prawej lewej strony a te przez korpus przez oparcie i z tylu do fotela albo gdzies z tylu podspud??

Beti: e-36 328 cabrio "miss"
Beatka: e-32 740 "przyszla miss"

henry 

Pomg: 6 razy
Doczy: 20 Kwi 2004
Skd: Kielce
Wysany: 2006-03-17, 23:21   Pasy

Witam !! Jeżeli szelkowe pasy maja naprawde służyc poprawie bezpieczenstwa , a nie dla dekoracji i szpanu, muszą być załozone zgodnie z zasadami ich montazu.Krotko : fotele powinny miec otwory do prowadzenia szelek, unikniesz zsuniecia sie pasa w najmniej odpowiednim momencie, ponadto w zadnym wypadku nie mozna "tylnych" szelek przypinac gdzies tuz za fotelem , musza byc mocowane w okolicach tylnej półki lub "łączenia" tylnej kanapy i jej oparcia......Siłą rzeczy autko robi sie dwuosobowe........Dokladnie tak samo mam w tym drugim "sprzęcie" z mojego podpisu..........Pozdrawiam - henry
Ale będzie jeszcze coś.......!!!

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2006-03-18, 09:44   

http://forum.beemka-klub....wprofile&u=2638

udez do tego użytkownika ma ciekawe rozwiązanie w e30 :wink: które stosuje tylko na torze prosta sprawa... :wink:

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-03-18, 12:04   

a dla wszystkich zainteresowanych - pasy szelkowe u werta są przypinane w miejscu, gdzie się wpina pas dla pasażera z tyłu - rozwiązanie rzeczywiście fajne, bo na codzień można używać zwykłych pasów i 5 miejsc, a do wyścigów - pasów szelkowych

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-03-18, 12:58   

szelki do normalnej jazdy wogle sie nie nadaja... nie maja napinacza i po zalozeniu trzeba je sciagnac na sobie tak zeby trzymaly cialo do fotela bez zadnych luzow... jesli ktos zaklada do normalnego uzytku to zostaja mu przelaczniki w zasiegu reki :) a poza tym sa strasznie niewygodne... dluzej sie zaklada, naciaga i mecza w dluzszych trasach...

cypis0 

Doczy: 30 Pa 2005
Skd: gliwice
Wysany: 2006-03-18, 15:08   

ja swego czau tez mialem odpal na kubelki i szelki.... pasy ewentualnie mozesz poprowadzic miedzy prowadnicami zagłówka. Co do montazu to biodrowy pod sróby fotela a tyl sa 3 sposoby..
.1 niedaleko glosnika idzie w pólca cos ala rama ja podkrecilem to pod to dosc dłoga sroba musi byc o 10.9 wytrzymalosc na innych nawet nie próbuj wrazie JAK BY CO...to je zetnie poprostu!!!
2 sposób to podmontowac w miejsce wkrecania tylniego pasa biodrowego pod sroby miedzy łaczeniem oparcia
3 szybki i bezinwazyjny-> kupic pasy ktore mocuje sie do zapiecia pasów tylniej kanapy
ja osobiscie urzywalem pasów z napinaczem SCHROTHA jest to o tyle wygedno ze pozostawiaja jakikolwiek róch, u znajomego w pasach na sztywno masakra bo do wyłaczników ,schowka czy radia nie siegam!!!typowo do zabaway na torze!!
i tak na koniec wywalilem kubly i szelki bo zaczolem tesknic za wygodom!!

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: