BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Nie pali na wszytkie gary
Autor Wiadomo
AMISZ 

Doczy: 08 Pa 2004
Skd: Jarocin
Wysany: 2006-03-18, 17:57   Nie pali na wszytkie gary

Witam nie wiem co jest auto paliło ładnie i przestło palic na wszystkie cylindry ale tylko na benzynie jednak jak przelaczne na gaz pali na wszytkie. :( Wyczyściłem śiwece jest troszke lepiej ale jednak nadal nie chce palic na wszytkie gary jak przełacze na gaz jest wszytko ok. Co to moze byc przyczyna??

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2006-03-18, 17:58   

przepływka prawdopodobnie.. odepnij przepływke i zobacz czy bedzie poprawa... ewentualnie komp :idea:

Arczi e30 
ZBANOWANY

Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2006-03-18, 18:03   

takze obstawiam przeplywomierz, chocby z tego wzg. ze masz gaz, komputer raczej ... choc mozesz go odlaczac na 1h moze sie "nauczy"

adrian e30 
Reanimator

Pomg: 3 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2006-03-18, 18:10   

strzaly z gazu byly ostatnio???? jak tak to przeplywka stoi w miejscu, efekt taki jakby nie palil na wszystkie garki.

AMISZ 

Wysany: 2006-03-18, 18:17   

Byly strzały:( hmm ale jazda a da sie ja jakos wskrzesic???

Ide ja sprawdzic i zobacze jak bedzie :(

[ Dodano: Sob Mar 18, 2006 7:30 pm ]
Byłem sprwdzić i tak po wypięciu kostki z przepływki auto tez nie zabardzo neie pali na wszytkie dopiero po chwili zaczelo gadac dobrze na benzynie, jak zaczolem dodawac gazu to tez nie cchial palic na wszytkie gary i zaczynał sie dławić. :( Ale za to wolne obroty tak jak by było wszytstko ok. Czy da sie jeszcze wskrzesic ta przepływke choc na czas poszukania nowej? Czy to na pewno bedzie przeplywka?

Pawel-e30 

Wysany: 2006-03-18, 18:38   

musisz delikatnie dodawac gazu jak masz odpieta przeplywke zeby ci sie wkrecila na obroty... jak wcisniesz pedal raptowanie to ci zgasnie albo zacznie sie dlawic

Jesli byly strzaly to zobacz czy nie zawiesila ci sie klapka ewentualnie czy sie nie wygiela..

AMISZ 

Wysany: 2006-03-18, 18:48   

No ale dziwne troszke bo strzla byl juz dosc dawno znaczy sie tydzien temu ;/ Klapka w przepływce dobnrze rozumiem?? To ma ja wywalić tak??

Pawel-e30 

Wysany: 2006-03-18, 18:51   

nie... sprawdz tylko czy sie nie zacina...

ewentualnie zajzyj pod czarna przykrywke i przestaw sobie przeplywke o dwa zabki w lewo lub w prwo zobacz czy bedzie ruznica... tylko zanim przestawisz zaznacz soebie w jakiej pozycji teraz jest ustawiona... jak by nie pomoglo to wrucisz to ustawienia początkowego :wink:

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-03-18, 22:18   

a skąd wiesz, że nie pali na wszystkie gary?
odłączałeś kable od świec?
jeśli w któymś z przypadków nic sie nie zmieni, to faktycznie to, ale może po prostu nierówno Ci chodzi silnik na Pb, ale to nie koniecznie to co mówisz/piszesz :?:

.. a jeśli tak, to czy "winny" jest zawsze ten sam cylinder?, bo to może oznaczać, że są nieustawione zawory

może źle myślę, ale nie wiem czemu przepływomierz miałby wyłączać jeden cylinder

[ Dodano: Sob Mar 18, 2006 22:21 ]
jeśli przy przepływce nic nie było wcześniej grzebane, to póki jest źle, to darowałbym sobie grzebanie przy niej teraz

Pawel-e30 

Wysany: 2006-03-19, 00:23   

Spoks poczekajcie aż amisz sie wypowie i nie gdybajce bo póki co jest dobrze...

Pioter hmmm zapytaj Yoshego... też mial ten problem po krótkiej konsultacji zajażył o co biega...
dlaczego nie chodzi na wszystkich?? bo jest zalewany silnik.

Arczi e30 
ZBANOWANY

Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2006-03-19, 07:07   

Pioter_W napisa/a:
a skąd wiesz, że nie pali na wszystkie gary?
odłączałeś kable od świec?
jeśli w któymś z przypadków nic sie nie zmieni, to faktycznie to, ale może po prostu nierówno Ci chodzi silnik na Pb, ale to nie koniecznie to co mówisz/piszesz :?:

.. a jeśli tak, to czy "winny" jest zawsze ten sam cylinder?, bo to może oznaczać, że są nieustawione zawory

może źle myślę, ale nie wiem czemu przepływomierz miałby wyłączać jeden cylinder

[ Dodano: Sob Mar 18, 2006 22:21 ]
jeśli przy przepływce nic nie było wcześniej grzebane, to póki jest źle, to darowałbym sobie grzebanie przy niej teraz

jemu w sumie nie chodzi o to ze nie pali na konkretny cylinder nawet nie wie ze wogole ktorys cylinder nie pali ... chodzi nierowno bo sie zalewa, dostaje za malo powietrza ... miałem to samo...

AMISZ 

Wysany: 2006-03-19, 13:19   

Poszedłem pogrzebac przy przepływce przestwiałem ząbki zaczelo chodzic na benzynie idealnie nawet lepiej niz chodziło :) Pawel-e30 udzielil mi jeszcz bardziej szczegołowych wskazówek dziekuje :) i wam tez :) Jednak pojechałem się przejachc (wczoraj wieczór) i auto przez jakeis 6- 7 kkm chodziło idealnie na benzynie nagle cyk cos sie przestawiło i znowu to samo :( Zjechałem zmienilem ustawienia na przepływce (zabki ) i znowu zaczleo chdozi ale juz nie ciekawie. Zatankowalem sobie auto pb i smigam, zjechalem do domu auto jakos chodziło. Rano jak wyjeżdzałem znowu nie moglem odpalic ale przestwiłem znowu w przpepływce od normalnego ustawienia co było 2 zabki i w miare zaczeło. Wrócilem do domu przełanczma potem spowrotem na benzyne, auto juz dobrze rozgrznane i chodzi clakiem ladnie na pb troszke faluja obroty ale łandie pracuje na wszystkie cylindry i odpala. Jednak jak był zimny nie za bardzo chciał odpalac i chodizł jak stary traktor heheh:( Zobacze jak bedzie teraz odpalal gdy ostygnie silnik?

Co jeszcze jest przyczyna sprawdze jeszcze ta klapke jak pracuje w przepływce mzoe sie zacina i dlatego raz pracuje oki a raz nie co myslice ??

bmwm 

Doczy: 08 Lut 2006
Skd: Łódź
Wysany: 2006-03-19, 22:59   

przemyj sobie zawor wolnych obrotow
jak on brudny i sie przycina (musi chodzic b.lekko) to silnik wydaje odglosy jakby nie palil na wszystkich
zainteresuj sie wtryskami czy ktorys sie lekko nie przypchal ,nagar od gazu sie nie osadzil
moze tez przycinac sie zawor na listwie od cis benzyny ale to malo prawdopodobne

AMISZ 

Wysany: 2006-03-19, 23:09   

Byłem sprawdzić auto na zimnym motorze jak odpala za 1 razem nawet ladnie ale jak odpalił to nadal ten efekt nie palnie na wszytkie za 2-gim juz troszke gorzej :( Jutro wyczyszcze krokowca.

Pawel-e30 

Wysany: 2006-03-20, 13:00   

Amisz jak bedzie zimne auto np. po nocy sprubój odpalić na odpiętej wtyczce od przepływki i zobacz czy będzie ładnie pracować na wolnych obr. bo wkręcaś sie będzie ciężko w obr. ja stawiam na walniętą przepływke :wink:

Najlepiej podmień przepływke pozycz od kogoś :wink:

adrian e30 
Reanimator

Wysany: 2006-03-20, 14:58   

szukaj juz przeplywki, jak se wniej pogrzebales to juz chodzic nie bedzie. przeczysc krokowy dobrze i zmien przeplywke na sprawna w 100%. musi pomoc.

webretti 

Doczy: 05 Lut 2006
Skd: .....
Wysany: 2006-03-20, 16:12   

adrian e30 napisa/a:
szukaj juz przeplywki, jak se wniej pogrzebales to juz chodzic nie bedzie. przeczysc krokowy dobrze i zmien przeplywke na sprawna w 100%. musi pomoc.

hehe a zna ktos dobry sposób na zakup sprawnej w 100% przepływki, przecież tyle tych używanych części teraz nazwozili z niemcowni, że nie wiadomo czy przepływka jest sprawna czy dobita, bo co innego wymontowac z innego auta które jest na częścii ma jeszcze cały silnik, wtedy można sprawdzić, ale na oko :?: :?:

Macie jakieś rady, jak to sprawdzić, bo nowa to troooooche kosztuje

pozdrawiam

AMISZ 

Wysany: 2006-03-20, 16:51   

Z wypieta wtyczka tez chodzi jak traktor ale trzymie obroty nie gasnie podobnie jest z wpiętą wtyczką w przepływke mówie o zimnym silniku.

Pawel-e30 

Wysany: 2006-03-20, 17:09   

adrian e30 napisa/a:
szukaj juz przeplywki, jak se wniej pogrzebales to juz chodzic nie bedzie. .

a niby czemu??

Amisz skoro chodzi tak samo moze być wina krokowego albo jeszcze kompa...
Z kompem ostatnio slawo mial podobny problem moze cos napisze w temacie :wink:

bmwm 

Wysany: 2006-03-20, 17:15   

podepni na chwile od kogos przeplywke pewna
i sprawdz to co napisalem wyrzej(silnik wolnych obrotow,wtryski,zawor paliwa na listwie,zmierz cis paliwa na listwie,czujnik indukcyjny nie raz sie tak uszkadza ze auto chodzi zle anie raz tak ze wogole nie odpalisz,moze byc takze sonda zalezy jak sie uszkodzila mialem raz tak u klijenta padla sonda i chodzil jak traktor,zeby sprawdzic zaworek na listwie waz powrotny wychodzacy z niego zacisni by paliwo nie odplywalo)
jak pogrzebales w przeplywce to raczej zalatw druga

Pawel-e30 

Wysany: 2006-03-20, 17:17   

następny :lol: a niby czemu ma drugą załątwiać??
przeciesz zanim zaczoł ją przestawiać zaznaczył w jakim jest punkcie... dziwni jesteście...
Najlepiej amisz szukaj drugiego silnika :wink:

adrian e30 
Reanimator

Wysany: 2006-03-20, 18:07   

moim zdaniem jezeli poprzestawialcos w przeplywce to juz jest ona do kitu. przerabialem to juz w 3 przeplywkach i majstrowanie nic nie dalo, za kazdymrazem pogarszalo sie i nie dalo sie jej ustawic zeby bylo jak przed ruszaniem. i nie piszci ze jestesmy dziwni bo pisze to z wlasnego doswiadczenia.

Pawel-e30 

Wysany: 2006-03-20, 18:11   

No widzisz adrian ja tez to pisze z wlasnego doswiadczenia :wink:

Przeciesz jak masz zaznaczone w jakiej poprzedniej pozycji byla ustawiona i przestawisz zabek czy dwa a puzniej wrucisz do poprzedniego ustawienia to niby co ma byc nie tak??

Po za tym som osoby na tym forum co kreciły przeplywka przed hamowaniem i to dawalo jakieś efekty...

Ps. jak przepływka szrot to żeczywiście nic jej nie pomoże...

bmwm 

Wysany: 2006-03-20, 18:12   

temu ma podpiac ze jak jest uszkodzony czujnik temp to przestawianie nic nie da ,lub od szczalu jak jest podgieta klapka tez nic nie da

Pawel-e30 

Wysany: 2006-03-20, 18:14   

BMWM i Adrian

To co napisaliscie odebrałem tak że jak ktoś się dotknie do przepływki i ją przestawi to przepływka jest już szrot :lol:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: