Wysany: 2006-03-25, 12:51 SZPERA DO IS'a??? czy 4.27 to dobry wybór?
Jak w temacie bo cosik mi się wydaje że przy 4,27 IS będzie miał wiekszy max ale bezie się zbierał ze trzy księżyce do setki.?
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Właśnie tego nie jestem pewien stąd moje głupie pytanie? znalazłem szperę do podobno IS'a na allegro cena trochę powalająca jeżeli to wogóle bedzie szpera ale... nie powiedziałem nie 8)
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Pomg: 1 raz Doczy: 22 Gru 2004 Skd: Poznan-Rataje/Czecha
Wysany: 2006-03-25, 18:02
normalnie iS byl na 4.10 jesli dasz 4.27 i to wdodatku zeszperowany to powiem ci tak : Na Swiatlach nie zdazysz sie obrucic za siebie aby zobaczyc jak daleko sa inni za toba a juz bedziesz musial hamowac bo bede kolejne swiatla . heheh na przyspieszeniu zyskasz duzo natomiast stracisz nieco Vmax
_________________ BMW E30 318 iS 90' Coupe Diamantschwarc metalic coraz blizej idealu (czyt oryginalu z lekkim upiekszeniem)
Bez przesady, taka roznica to moze by byla gdyby zamienic np 3,45 na 4,27, a w tym wypadku roznica w przelozeniu jest niewielka. Napewno bedzie troche lepsze przyspieszenie, ja bym bral ten dyfer wlasnie ze wzgledu na szpere, a ze przy okazji poprawisz troche czas do 100 to tylko powod do radosci
Wysany: 2006-03-26, 01:18 będzie nieco OffTopicowo ... ale taki teoretyzujący temat...
miałem okazję ostatnio jechać ISem z takim dyfrem (tzn. 4:27 jednak bez szpery) ... choć sprzęgło troche nawalało (aż nawaliło ), to muszę przyznać, że ładnie to chodzi, a juz jak na 4 garki, to bardzo ładnie... choc właściciel twierdził, że ostatnio nieco gorzej niż normalnie - uważam, że to bardzo dobry wybór
Właśnie to już uzyskałem odpowiedź na drugie pytanie...
Już wiem że IS ma 4.10 w serii
i że szpera bedzie do niego pasowała
Tylko pozostało Tylko przekonac żonę że to NIEZBDNIE I ABSOLUTNIE POTRZEBNE... 8)
Pomg: 1 raz Doczy: 22 Gru 2004 Skd: Poznan-Rataje/Czecha
Wysany: 2006-03-26, 13:48
Maras napisal
Cytat:
Tylko pozostało Tylko przekonac żonę że to NIEZBDNIE I ABSOLUTNIE POTRZEBNE...
Maras to nie jest zaden problem poprostu podchodzisz do zonki i mowisz : Kochanie mam dla ciebie dwie wiadomosci jedna dobra druga zla:
1/ Dyfer w samochodzie powoli umiera i trzeba go wymienic jak najszybciej aby nie uszkodzil nic wiecej- to jest ta ZLA
2/Wiesz gdzie mozna kupic taki dyferek bo akurat ktos tam ma na sprzedaz - DOBRA
_________________ BMW E30 318 iS 90' Coupe Diamantschwarc metalic coraz blizej idealu (czyt oryginalu z lekkim upiekszeniem)
... ale kosztuje ponad 8 stów - hehehe - nie bądźcie naiwni - żadna kobieta tego nie zrozumie - gdyby to były buty, ale dyfer... i co to dla nich w ogóle jest ten dyfer
Jest szansa
...tak naprawdę to auto kupione z myślą o niej
dla siebie nadal szukam touringa