Wysany: 2006-03-26, 15:55 pomocy z elektryką w e30
mam pewien problem z moim maleństwem. A mianowicie brak świateł wstecznego oraz wskażnik temperatury cieczy chłodzącej pokazuje odrazu po przekręceniu kluczyka max, poprzedni właściciel twierdził ze to się popsuło po tym jak mu kolega kasował inspekcje.
jesli możecie mi pomóc- jak sprawdzić czy to czujnik czy zegar, i przy wstecznym też. Może ktoś miał podobne problemy?
Z góry dzięki pozdrawiam
m10b18-1987
Ja miałem i mam problemy ze wstecznymi! Po prostu nieraz świecą, nieraz nie , a nieraz tylko z jednej strony... Na początku mnie to wkurzało a teraz olałem sprawe Czasem pomaga jak stukne w lampę
Do rafaelesE30 !!!!!! Daj kontakt do siebie , napisz do mnie na PW.........Cos sie tam wymyśli...................PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
xvc Poszukaj zanim napiszesz !!! Admin of: beemka.pl
Pomg: 1 raz Doczy: 26 Wrz 2005 Skd: Warszawa / Sulejówek
Dokladnie tam samo uważam , ale już sie dogadujemy na naprawe z rafales'emE30.................PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
sprawdze mase ale u mnie nie jest przy misce ale przy pokrywie zaworów.
Ja na początku myślałem ze to czujnik w skrzyni ale nie mogłem go zlokalizować.
a co do zegara temp. to czytałem ze to częsta usterka w tym modelu.
gdy rozebrałem zegary to zauważyłem ze jedna ścieżka jest przepalona, myśle ja zlutować tylko jak??
Dawno nie rozbierałem zegarów w Bmw - ale jeśli scieżki są napylone na folję to odradzam lutowanie - może się nie powieść .
Mój sposób w takiej sytuacji to KLEJENIE.
Za pomocą kleju do napraw pasków szyb przykleiłbym cienkie ( elastyczne ) miedziane druciki.
Wypróbowałem taką metodę w kilku miejscach i jak narazie 100% działa.
/Pozdro.
xvc Poszukaj zanim napiszesz !!! Admin of: beemka.pl
Pomg: 1 raz Doczy: 26 Wrz 2005 Skd: Warszawa / Sulejówek
Wysany: 2006-03-26, 23:52 [..]
tak! lepiej nic nie lutuj bo bardzo latwo przepalic.. a szkoda jesli to tylko jedna sciezka :)
klejenie to chyba najlepsza opcja.
z tym ze mi tez sie wydawalo ze moja bawarka jest obdazona ta wada fabryczna.. a tym czasem "masa":)
moze pozycz na chwile zegarki od kogos kto ma ta sama pojemnosc i bedzie wiadomo,
przynajmniej jedna mozliwosc wyeliminujesz ;)
pozdr!
_________________ ---------------
BMW! nie peugeot, citroen, czy inne "coś".. poprostu beemka!
..:: BEEMKA.PL ::.. <--zapraszam tutaj!!!
---------------