BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Prawojazdy kat. "C" - opis psychotestu :)
Autor Wiadomo
yoshi 
Pepsi Mrucielago

Pomg: 7 razy
Doczy: 21 Lis 2004
Skd: Warszawa - Zacisze
Wysany: 2006-03-27, 17:39   Prawojazdy kat. "C" - opis psychotestu :)

Dzis o godzinie 8:00 stawiłem się w poradni psychologicznej w celu odbycia testu na to czy nadaja się na kierowcę kategorii "C" ponieważ WP bardzo by chetnie mnie przeskoliło :P

Cale badanie trwa ok 6h :!: w grupach 4 osobowych. Tak wiec po koleii:

1. Test

100 pytan, na ktore odpowiadamy tylko TAK lub NIE. Przykładowe pytania.
- czy czujesz sie samotny
- czy masz wielu przyjaciol
- czy meczyles zwierzeta w dziecinstwie
- czy zawsze myjesz rece przed posilkiem
- itd. :)
- czas tesu ok 15min

2. Test

Podzielność uwagi :)

na tablicy sa kwadraciki (ok 30) w ktorych sa 2 liczby, jedna w samym srodku druga w prawym dolnym rogu trzeba wypisywać w kolumnie liczby z prawego rogu wedlug kolejnosci liczb ze srodka. Im dluzszy bezbledny ciag tym lepszy wynik :D - czas 3min

3. Dopasuj obrazek do podanych

tutaj mamy 5 kategorii obrazkow A, B, C, D, E w kazdej po 12 sztuk (60 obrakow razem)
trzeba uzupelnic,

np. mam na obrazku 3 kółka i puste miejsce, a do wyboru: kwadrat, kółko i krzyżyk pytanie co wstawisz w brakujace miejsce - wydaje sie proste ale wcale takie nie jest :D - czas ok 30min.

4., 5., 6. Trzy zadania w ciemni :twisted: - zamykają cie w pokoju ok 4m kw. w calkowitej ciemnosci na 15min (sciany pomalowane na czarno) po czym siadasz na krzesełku i osiepiaja cie reflektorem i kaza czytac litery umieszczone na szle reflektora :!: (przy 3 probie zaczalem łzawić, a sa 4 :!: ), dalej musisz po zajebistym oslepieniu w szybko zobaczyc jaki obrazek (koloru pomaranczowego) pojawia sie po prawej stronie - wcale to nie proste :(
w miedzy czasie przy bardzo niklym siwetle trzeba zobaczyc jaka godzine pokazuje zegarek - dostepne 4 warianty: 12, 3, 6, 9 - tego sa 2 proby (wazny zawsze czas i dokladność)

7. Na refleks

na takim smiesznym urządzeniu mamy lampki ulozone w dwa rzedy pionowe (10szt.) i poziome (10szt.) razem daja na plansze 100 pól. gdy zapala sie 2 lampki (pozioma i pionowa) trzeba wcisnac przycisk ktory lezy na ich przecieciu - czas zawania 60sek ilosc prob 50 czyli 1,2 sek. na reakcje

8. Na refleks 2 :)

tutaj mamy klawiszy duze (ok 3cm srednicy) w rzedzie a nad nimi 10 lampek trzeba wciskac dwoma rekoma klawisze pod lampka - czas testu 2min ilosc prob 214

9. Kolorowege znaki

zadanie to w ciagu 0,5 sek wcisnac przycisk po zapaleniu odpowiedniego koloru, mam do dyspozycji 3 kolory: pomaranczowy, rozowy, zielony i sygnal dzwiekowy, trzeba na pomaranczoy i rozowy wcisnac przycisk w ciagu 0,5 sek od zaplenia :) - czas tesu 2min

10. Orientacja w odległości

trzeba miedzy 2 "zapalki" ustawione do ciebie prostopadle w odleglosci ok 6m - zamkniete w pudelku ze widzisz je przez szpare (nie widac gory i dolu "zapalki") - wpasować mniedzy nie 3 zapalke tak by utworzyly linie prosta a nie trojkat :P - sterujemy dzojstikiem przod, tyl. Dla mnie bardzo trudny test, ilosc prob 4, czas bez ograniczen

11., 12., 13. Wyczuwanie predkosci

polega to na tym ze sa 2 kółka z kropa na skraju krecoce sie w prawo. Lewe kółko kreci sie ze stala predkoscia odpowiednio 200, 400, 600rpm. Natomiast prawe rozpedza sie i zwalnia odpowiednio 0-400, 200-600, 400-800rpm. Trzeba kliknac przyciskiem wtedy gdy predkosc obu kół jest taka sama - tolerancja +/-10rpm - ilosc prób po 3 na kazda predkosc (1 gdy kolko sie rozpedza 2 raz gdy zwalnia czyli 2 razy 3 = 6 klikniec)

Kazde zadanie jest oceniane 0-10pkt.

A dla przykładku moje wyniki :)
1. 9/10
2. 8/10
3. 9/10
4. 6/10
5. 9/10
6. 8/10
7. 9/10 (48 klinięć)
8. 9/10 (200 klinięć)
9. 9/10 (0 błedów)
10. 7/10
11. 4/10 :(
12. 4/10 :(
13. 10/10 :D

Test ukończylem wynikiem pozytywnym i mam ważne badania na 5 lat :) przy wadzie wzroku L -2,25, P -1,75

P.S. Jesli sa jakies pytania, bo cos jest nie zrozumiale to chetnie wyjasnie dokladniej :D

[ Dodano: Pon Mar 27, 2006 5:54 pm ]
Aha dodam jeszcze ze od razu po badaniach wręczono mi bilet na 9 maja 2006 na godzine 12:00 mam sie stawić w OSMSWD Czarne ul. 27 lutego :)

von Korzuch już mi szykuje kwaterunek :lol:
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86

Sobek 
german style

Pomg: 6 razy
Doczy: 17 Wrz 2005
Skd: PZL, Wernhout
Wysany: 2006-03-27, 18:11   

Heh mam dwoch braci co sa w wojsku na kierowce jeden wlasnie zdal testy na prawko i teraz bedzie mial test praktyczny, a mam kumpla ktory jest w Czarnym w woju i mowil ze jest luzik spoko jednostka moj wujas tam byl porucznikiem czesto jezdzilem do czarnego do wujasa :wink:

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-03-27, 19:13   

spox te testy... wg mnie podobne testy powinny byc na B ale nie tylko raz ale tez pozniej zwlaszcza w starszym wieku... chodziloby o to zeby eliminowac osoby niezdolne do prowadzenia auta... poza tym super sprawa jakby byly jakies szkolenia typu te z niemiec (adac czy cos) na matach poslizgowych i urzadzeniach wywolujacych nagly poslizg... wiem ze to raczej nierealne ze wzgledu na koszta ale mogloby byc cos ala rozszerzona kat B ze np w miescie ograniczenia tak jak sa; ale na trasie np. 10 czy 20km/h wiecej z tym ze w miejscach gdzie nie ma ograniczen czy cos... i np byloby to odbierane za lamanie przepisow np w miescie czy za jakas tam ilosc pkt w okreslonym czasie... ja bym czul sie zmotywowany :D

speed 
Michał

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Pa 2005
Skd: K/R/A/K/Ó/W
Wysany: 2006-03-27, 19:14   

Ja mam E do C ale takich testow to mi nie robili a zdawalem jakies rok temu :roll:

Every man dies... But not every man really lives...

rogaś318 

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Wwa, Gardzienice
Wysany: 2006-03-27, 19:19   

a ja zdawalem we wrzesniu i tez nic takiego nie mialem...

mam wade wzroku: L: -1.75, P: 0.0

już nie Mczy.

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2006-03-27, 19:59   

Ja już kilkakrotnie zdawałem te testy i już się do nich przyzwyczaiłem hehe, a swoją drogą to jak już będziesz w Czarnem to daj znać ustawimy się razem z Korzuchem na jakiegoś browarka "pod Sosnami", a i moją beemkę pewnie nieraz zobaczysz bo pracuję niedaleko jednostki wojskowej także luz. W wojsku jest fajnie i bardzo miło wspominam pobyt w armii.

e36 318ti compact szrotex

yoshi 
Pepsi Mrucielago

Wysany: 2006-03-27, 20:22   

tylko problem jest taki (tzn. nie moj tylko armii), ze po1. mam slub w sierpniu, po2. remontuje dom, po3. mam prace i inne obowiazki, wiec armia jeszcze troche poczeka :)

aczkolwiek jest taka szansa ze po zdaniu dyplomu, slubie i ukonczeniu remontu sam sie zglosze do oficerskiej :D na zawodowego - u mnie w rodzinie to z pokolenia na pokolenie ktos w armii byl :)
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2006-03-27, 21:12   

Aaa, myślałem że jednak ciśniesz do Czarnego hehe, no spoko teraz już wszystko jasne
:wink:

e36 318ti compact szrotex

damiano_e30 
GERMAN STYLE

Pomg: 1 raz
Doczy: 27 Sty 2006
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2006-03-27, 21:13   

Ja miałem bilet na 9 maja ale 2005, niedawno wyszedłem.
Też robiłem kategorie C w mon-ie, więc czas który tam spędziłem nie był do końca zmarnowany. Prawko kosztowało mnie tylko 110 PLN za egzamin.
Co do psychotestów to są śmieszne, słyszałem, że trudno ich nie zaliczyć.
MON - Młodzież Odebrana Narodowi.
WP - wiecznie prze*@$%ne.
pozdro

yoshi 
Pepsi Mrucielago

Wysany: 2006-03-27, 21:15   

na 12 osob zaliczyly 3 w tym ja :P

ale sorry srednia wieku byla 19 lat a IQ 50 :P
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86

Goliat 
kierownik wioski

Doczy: 17 Wrz 2005
Skd: Drohiczyn n/Bugiem
Wysany: 2006-03-27, 22:07   

Takie testy sa nie tylko na C. Jak zdawalem uprawnienia na wozek widlowy tez to przechodzilem i to bylo w 2000r. takie tez badania przechodza operatozy spycharek, ladowarek i innego cizkiego sprzetu.

Pozdro :wink:

SPRZEDAM => Ford Galaxy 1,9 TDI '99

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: