Wysany: 2006-03-29, 16:23 Wymontowanie silnika wentylatora nadmuchu e28
Potrzebuję wymienić ten silnik - spalił się chyba. Od czego zacząć? Mniej więcej na ile śrub i różnych innych zatrzasków jest środkowa konsola (ta z radiem) bo nie chce niczego urwać albo połamać. Jakby mi ktoś po krótce opisał jakiś najszybszy sposób i ewentualne problemy to będę wdzięczny. Pozdrawiam!
jeśli chodzi o wiatrak to wyjmujesz go z pod maski a nie ze środka kabiny
odkręcasz blachę pod szybą z jakieś 6-8 wkrętów i wiatrak jest na klamrze odpinasz kable od niego i nawierzchu, ale sprawdź go bo może jest tylko zatarty
_________________ moje ulubione cyfry: 7, 3, 5
michasmaniak [Usunity]
Wysany: 2006-03-29, 16:40
Poważnie? Słyszałem o czymś takim ale myślałem, że to e30 dotyczy... w każdym razie było tak że zaczął popiskiwać, później przestał włączać się na 1 i 2 a teraz nie pracuje w ogóle i pali bezpieczniki. Czyli tam jest taka plastikowa osłona co oddziela m.in. mechanizm wycieraczek i ją muszę ściągnąć?
sciagasz uszczelke maski od strony podszybia masz 8 blachowkretow orginalnie na kluczyk 7 odkrecasz je zdejmujesz metralowa oslone i widzisz wlot do nagrzewnicy sciagasz 2 plastikowe daszki zdejmujesz je ciagnac od strony silnika (jest tam plastikowy zatrzask) widzisz juz silniczek aby go wyjac odpinasz przewody sa tylko dwa i musisz jeszcze rozpiac zapinke metalowa trzyma ona silnik wentylatora i to wszystko.Silnik Ci stanal bo zatarlo sie lozysko slizgowe troszke wd-40 troszke olejku i powinno ruszyc jak dobrze to rozruszasz to bedzie dzialac i dzialac. Powinnienes sobie poradzic bo generalnie to jakies 20 min roboty.
_________________ bylo:
e-28 M535i
e-36 325, 318is Coupe
e-30 325e drift spc
e-39 525 TDS
A jest:
e-30 328i Cabrio
e-36 323i
e-30 318 is
Gepard Garage.Swapy mechanika.503-112-639