ja kupiłem ferodo premium i czujnika w komplecie nie dostałem,a stary sie juz nie nadawal do niczego mozna porostu skręcic ze soba te druty ale wtedy trzeba bedzie się klockom baczniej przyglądać kiedy nadejdzie czas wymiany,sam czujnik kupiłem za 20 zeta ale i tak na lampce mozna jeszcze z tysiac kilosów zrobic
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-07-07, 15:09
ponieważ Jurid i Textar jakoś tak najczęściej były montowane w serii to sądze, że miejsce na czujnik posiadają ... nie dawaj starego czujnika nawet jak jest OK, bo będzie wariował
Ja mam Textar ... dałem u Smorawa 190 za komplet na przód (320) ... miały miejsce na czujnik. Póki co (po 2000km od wymiany) cholernie pylą, ale hamują wyśmienicie i wogóle nie piszczą
albo dobre albo tanie niestety nie ma niczego po srodku,na przud kup ferrodo na tyl mozesz cos tanszego w koncu chodzi o bezpieczenstwo,dzisiaj gdyby nie moje heble wlecial bym panience na micre bo postanowiła zmienic pas bez migacza
No tak ale z tego co pisali koledzy nie mają one miejsc na czujnik, a chciałbym żeby działał, ale są klocki dobre i w przystępnej cenie. Słyszałem że Bradiego są w miare Miałem kiedyś Ferrodo we Fieście i musiałem je co 10 tyś zmieniać, a inne jakoś wytrzymywały spokojnie 20 tyś. Hamowały może i lepiej ale musiałem je co 1 msc zmieniać, szok
co do miejsca na czujniki to ferrodo maja miejsce na czujnik i czujnik mam wiec nie masz sie czego bac i nie sugeruj sie tym co niekture osoby wypisuja
Założyłem nowe klocki na tył Bradi a na przód Brek, są ok dobrze hamują i nie piszczą . Cała operacja kosztowała mnie 100 zł (zmieniałem sam). Ale uszkodziłem jeden z czujników klocków ( przedni ) całkiem się wykruszył i teraz niewiem czy mam zewrzeć te kabelki, czy zaizolować osobno żeby się kontrolka nie świeciła
P.S. Może ktoś ma na zbyciu takie czujki, bo w zestawie nie było nowych będę dźwięczny
Jak u mnie jakies 2tys km temu zapaliła sie kontrolka to od razu kupiłem klocki. Firma REMSA kosztowały ok 80zeta ale jeszcze ich nie założyłem bo sie okazało ze stare sa ciensze o ok 2-3mm od tych nowych . Nawet nma przegladzie hamulce okazały sie w super stanie. teraz mam pytanie czy ktos się zetknal z tymi klockami jakie one sa? Jak z trwalośćią? Aha i czy kaable od czujnika ze soba wszystkie połaczyc czy oddzielnie(chodzi mi aby kontrolka sie nie swieciła)?
_________________ www.bmw-e30.pl
ScOOti [Usunity]
Wysany: 2004-08-03, 13:21
zwierasz obydwa kable (do czujnika dochodza dwie zyly)
Łosiek pytasz o klocki Remsa,mam takie od 3 mies. hamują dobrze nie piszczą,ale strasznie pylą -mam alusy z polerowanym rantem i po 200-300 km już widać nalot.