BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: RoboCop
2007-05-31, 15:46
Moje felgi po polerce
Autor Wiadomość
jaqub 

Wysłany: 2006-01-12, 10:04   

kirek napisał/a:
Jak juz mówimi własnie o lakierowniu powierzchni polerowanych - czyms jakos niemcy felgi maluja polerowane ranty w moich poprzednich felgach tam miałem pokryte były ala plastykowa osłona.Z tego co sie dowiadywałem lakier do aluminum zeby nie odpadał musi byc jakis tam spelcjalny który sie "wgryza" w materiał.

A co do lakierów akrylowych????

ogladalem ostatnio wybajerzone 3 czesciowe nowe felgi, fabrycznie blyszczace ale nie lakier chrom tylko na 100% polerka i byly pokryte jakims lakierem ale swiecily lepiej niz wiekszosc polerek......

--==maly==-- 

Wysłany: 2006-04-02, 18:43   

Witam
Po trzech miesiącach obijania wreszcie w ostatnich dniach się ogarnołem i zrobiłem felgi. Były w niezłym stanie najgorsze,że miały spore wżery.
Są to felgi Remotec 7.5 cala ET20. Zrezygnowałem z polerki całości ze względu na trudność utrzymania a pozatym wypolerowałem jedną na próbe i nie najlepiej to wyglądało.

Tak felgi wyglądały zaraz po zakupie:

A teraz jest tak

Myśle,że na samochodzie będą fajnie wyglądały choć wiem,że wielu z was nie lubi tego wzoru. Trzeba je jeszcze troche przepolerować bo zmatowiały od taśmy klejącej jak były oklejane przed malowaniem a skończył mi się automax. Właśnie jestem na etapie poszukiwania opon 195/45/16 lub 205/45/16 jeżeli ma ktoś takie do sprzedania lubwie gdzie można w Warszawie kupić prosze na PW bo jutro robie objazd po wulkanizatorach.

Menel 

Wysłany: 2006-04-02, 21:00   

spoko wyszlo.teraz tylko ladne waskie oponki ,wieksza gleba i niezly german :wink:
opon szukaj w magazynie za markami tam gdzie stoi rozowa amfibia.po prawej stronie .dalszy ich magazyn jest okolo 5-10 km dalej po prostej tez po prawej stronie w slupnie.trzeci magazyn maja gdzies na mokotowie.

ps. rant masz takiej wielkosci jak AZEV A 9x16 , a u ciebie to tylko 7.5 :wink:

--==maly==-- 

Wysłany: 2006-04-02, 22:05   

Dzięki menel właśnie jutro mam zamiar wybrać się do Marek kiedyś kupowałem tam opony do e30 i mają naprawde duży wybór. Co do rantów to właśnie remotec różni się tym od borbetów,że ma większe ranty przy 9 calach to już jest masakra.
Dobrze,że te felgi są węższe bo ta kosiarka nie pociągneła by walców więc jestem zadowolony.

P.S. Myslałem,że kupiłeś Azevy 9j ale przeczytalem jeszcze raz i się zawiodłem. Postaraj się, bo sezon jest czas na lans :wink:

Menel 

Wysłany: 2006-04-02, 22:26   

hehe..nie zawiodles sie :wink: mam je...

--==maly==-- 

Wysłany: 2006-04-02, 22:31   

No nareszcie bedzie wyglądać a nie jak koza na tych 17. jak tylko przyjda dawaj foty na gg.

Pawel-e30 

Wysłany: 2006-04-03, 17:58   

menel napisał/a:
trzeci magazyn maja gdzies na mokotowie.

:

Na ul. Taśmowej :wink:

Odpowiedz do tematu