Szukałem w starych postach, ale nic tam nie ma o spalaniu M5. Proszę o wiarygodne informacje od użytkowników lub dobrze znających temat (niech nie piszą Ci co coś tam słyszeli, bo ja też tylko słyszałem i dlatego zakładam temat). Proszę o info co do trybu jazdy miasto/trasa i rodzaj silnika 3.6/3.8 - ile spalają benzynki te "maleństwa". Myślę o zamianie mojej 520i na M5, ale chcę sprawdzić czy to wytrzymam
Wysany: 2006-03-31, 13:11 mod edit - czyszczenie - cytowany post nie istnieje
(...)
M3 e36 3,0 mojego kolegi pali okolo 12-15l po miescie podczas normalnej jazdy, ale łatwo mozna zrobic zeby spaliła np. wachy za 50zł na odcinku 20km ....
nie wiem ile pali m5 e34 3,8l ale skoro m3 e36 pali tyle co napisałem to obstawiam ze gdzies w przedziale 15-18l i nikt mnie nie przekona ze mniej .... zawsze można założyc gaz
gosc ktory naprawia beemki i zna sie na tym dobrze mowil mi ze M5 to w granicach 18 po miescie...oczywiscie bez ostrej jazdy...a jaka jest prawda? trzeba kupic i sie przekonac:)
Dzięki za odpowiedzi na pytanie, ale widze że użytkowników jest mało
Powiem tylko tyle, że nawet gdybym miał nią tylko jeżdzić w niedziele do kościoła to i tak ją kupie - postanowiono
mocry [Usunity]
Wysany: 2006-04-03, 18:31
Ja o e34 m5 czytalem ostatnio i oprocz tego ze napisali iz spalanie jest duze (nie bylo dokladnego przedzialu) to zwrocili przede wszystkim uwage na ogromne koszty utrzymania tego modelu. zdaje sie ze czesci sa bardzo drogie ale nie chce cie w blad wprowadzac. Lepiej sprawdz zanim kupisz (tych aut jest malo wiec moze tak byc)
Ja o e34 m5 czytalem ostatnio i oprocz tego ze napisali iz spalanie jest duze (nie bylo dokladnego przedzialu) to zwrocili przede wszystkim uwage na ogromne koszty utrzymania tego modelu. zdaje sie ze czesci sa bardzo drogie ale nie chce cie w blad wprowadzac. Lepiej sprawdz zanim kupisz (tych aut jest malo wiec moze tak byc)
mozna ując to inaczej ... czesci do tych aut niema .... a jak są to maja gigantyczne ceny ....