BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
dławi się i gaśnie po wciśnięciu pedału gazu
Autor Wiadomość
dzik
[Usunięty]

Wysłany: 2006-03-29, 07:19   dławi się i gaśnie po wciśnięciu pedału gazu

Mam problem 316 m43 zachowuje się dziwnie. Gdy jeżdżę na gazie to wszystko jest super. Po przełączeniu na benzynę niby też ok aż do czasu gdy nie zechcę wcisnąć pedału gazu w podłogę, wtedy samochód gaśnie, jeśli odpuszczę gaz na 2 mm to samochód zapala i jest ok. Gdy będę cały czas trzymał wciśnięty gaz (bez wciskania sprzęgła) to samochód jak mówiłem gaśnie i automatycznie zaczyna zwalniać , tak dotąd aż obtoty silnika nie spadną drastycznie i wtedy zapala, pomocy co zrobić jeśli ktoś wie to niech pisze lub poda mi nr telefonu to oddzwonie. pozdro

Wojtek3344 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2006-04-02, 08:24   

Witam ja miałem podobny problem w e28 2.0 jak pulsowałem energiocznie gazem na postoju to samochód si ewkrecał na obroty i strasznie (przychał) i okazało sie ze to przepływka strzeliła, na gazie miałem ok ale jesli sie myle i to nie to to chetnie przyjme poprawke

Arczi e30 
ZBANOWANY

Wysłany: 2006-04-02, 08:28   

normalny problem .... masz uszkodzony przepływomierz lub poprostu może wypadła ci wtyczka od jego czujnika .... może masz peknieta gume i dostaje lewego powietrza, bo w m40 czesto koroduje taka guma przed przepływką ... z tym ze źle by ci chodził takze wtedy na gazie bo by dostawał powietrze i nie odpalał by albo gasł ... takze masz poprostu przepływke padnieta .... innej opcji niema ewentualnie jakis mały defekt na lini motor - przepływka ....

Bruner 

Wysłany: 2006-04-03, 18:07   

Arczi e30 napisał/a:
źle by ci chodził takze wtedy na gazie bo by dostawał powietrze i nie odpalał by albo gasł ... takze masz poprostu przepływke padnieta ....

Zalezy jaka ma instalacje gazowa, jesli na srube (tak jak ja) to brak przeplywki nie robi na niej najmniejszego wrazenia. Wiec jesli dobrze chodzi na gazie a na benzynie nie chce to podejrzewalbym wlasnie przeplywomierz. U mnie po kolejnej reanimacji przeplywki po strzale jest podobny objaw. Na zimno na benzynie po wcisnieciu gazu szarpie i nie przyspiesza, ale nie gasnie. Druga w kolejnosci do sprawdzenia guma za przeplywomierzem i pozostale weze w dolocie.
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

southOFheaven 
Szydera:>

Wysłany: 2006-04-19, 08:34   

mam male pytanie i nie bede zakladal nowego tematu. mianowicie chcialbym sie zapytac czy przeplywomierz od 1,8 m40 oraz z e36 1.8is bedzie pasowal do 1.8 is m42 e30 ?? porownywalem z wygladu zewnetrznego i wydaja sie identyczne..ale chcialbym sie upewnic, jak to jest?
u mnie wlasnie obroty wariuja na cieplym silniku czego efektem jest zgasniecie silnika spowodowane jakby zdlawieniem.
pozdrawiam

boolee34 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2006-05-02, 17:15   

chłopaki, ja u siebie w e34 520i 24v M50 mam też problem na benzynie jak jest zimna. Kicha i prycha jak głupia, w ogole nie che jechać! Wystarczy ze wyjdzie za niebieskie pole poprawia się jej, ale najgorsze jest to ze i tak na gazie idzie lepiej niz na benzynie (gaz mam sekwencje). Dodatkowo na benzynie na wolnych obrotach raz sie trzesie raz nie, nie zaleznie od temperatury silnika (na gazie tego nie ma) Nie mam pojecia co moze być. Czy np sonda lambda? Jak ktoś zna rozwiązanie proszę o info.

southOFheaven 
Szydera:>

Wysłany: 2006-06-02, 11:43   

chcialbym sie doczekac tylko odpowiedzi na moje pytanie..tzn czy przeplywka pasuje od m40 318 do m42 318is (e30)?

pozdrawiam i sorry ze stary temat odgrzalem :?

duchPW
[Usunięty]

Wysłany: 2006-06-02, 14:50   

nie pasuje - są zupełnie inne komputery

Odpowiedz do tematu