Jak kupilem drugie auto żeby sobie przekładać silnik to podczas rozbierania też zdemontowalem takie tunele. Do tego jeszcze potrzeba takie małe łączniki plastikowe, ktore łączą te tunele z nawiewem.
Te tunel były w seri w kazdym sedanie Tutaj mam pewnosc ledwo 90% ale z tego co wiem to kazdy sedan czy to bylo 316 czy max full opcja 325i to miala takie tunele.
Coupe np tego niemialo, ja niemam.
PZDR
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2006-04-07, 15:05
menel napisa/a:
no co ty robo, martwisz sie o tych z tylu ? ja i tak z nie checia woze pasazera z boku po co zbytnie kilogramy ...
menel ja tak samo do tego podchodzę, lubie obcować z moim "cudem" sam na sam ale denerwuje mnie jak coś było w opcji a ja tego nie mam i drugi powód,
fajnie jak coś z tyłu grzeje, bo wypędza tą parszywą wilgoć, której po tej zimie mam całe wiadra więc jak mi to auto zostanie na przyszłą zimę, to napewno to założę...
tym bardziej, ze jak widać nie ma z tym problemów...
.... jak mocno z tego wiucha? ....
ps.dziwne, że mało kto to zauważał u siebie... ja wciąż nurkuje pod fotele, bo ciągle mi coś spada...[/b]
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Niezbyt mocno. Weź pod uwagę że jest to spora odleglosc od dmuchawy, wiec wnioskuje ze dmucha tak jakbys normalnie mial dmuchawe ustawiona na 1ce.
Poprostu czuc lekki podmuch na stopach, ale w lato jak nosi sie lekkie obuwie i najlepiej ma sie krotkie spodenki, bo w zime tego raczej nie poczujesz.
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Wysany: 2006-05-14, 10:03
przywiozłem te tunele z ///Majówki, żeby je wymienić, trzeba:
odkręcić przednie fotele
wyjąć całą tapicerke spod nóg (łatwo nie jest )
w puszce, która obudowuje nagrzewnice, rozdysponującej powietrze na poszczególne nawiewy - w dolnej części (tam gdzie są nawiewy na nogi) - znajdują się zaślepione
dodatkowe kanały, w które wciska się element nr4
http://www.realoem.com/bm...080&hg=64&fg=05
niestety w coupe nie ma w podłodze śrub do przytwierdzenia, tych kanałów, ale to akurat nie jest wielki problem, w porównaniu z wyciąganiem tej cholernej maty spod nóg...
pzdr
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Są śruby do ich mocawania w cupe, jak i w każdej innej która nie ma tych nawiewów. A montowane były w każdym cztero drzwiowym samochodzie a w innych była opcja......
Wysany: 2006-05-14, 21:17
przymierzałem kanały "na sucho" przy wyjętym całym wnetrzu, nie ma śrub do których moznaby je przykręcić... te kanały - raczej - nie były opcją, może w coupe występowało to
razem z klimą... ale to w sumie inny temat...
za jakis czas bede chcial to włożyc do swojej coupe bo mam jeszcze bude 4d z poprzedniej e30-tki i jesli macie racje ze w kazdej 4d bylu takie tunele to mam cały komplet ... czemu nie pokombinowac ...
Siamka
Sorki że odgrzebuje stare tematy, ale przeszukiwałem własnie forum szukając informacji o tych właśnie nawiewach. Miałem już pisać nowy temat ale znalazłem ten wiec się podłacze!
Mam takie tunele u siebie też w swoim trumniaku (M40 bez klimy, znajac życie pewnie wszystkie trumniaki to miały - Touring ma więcej No i jakos nigdy nie zwracałem na to uwagi, czy tam cos dmuch czy nie dmucha. Przypomniałem sobie o tym jakoś niedawno.
Ustawiłem nadmuch na nogi, i żeczywiście cuś tam gwizdo ale mam takie wrażenie jak by coś było zatkane w tych nawiewach dalatego tak słabo dmucha. Odległość od dmuchawy nie ma w/g mnie znaczenia. Czy jak to kto rozbierał to nie zauważył jakiegoś miejsca które mogło by być zapchane?? Może na tym kolanku plastikowym tam rura jest bardzo cieńka???
ps. Nie sądze żeby BMW montowało to jeśli by miało tak dmuchać ja dmucha czyli ledwo wyczuwalnie??
Dodam że filtr kabinowy został wymieniony niedawno, nadmuch jest na tyle skuteczny że nie wałczam nigdy nawet na 2 bo oczy czapke chce zwiac wiec nadmuch jest jak najbardziej sprawny i wydajny!!!
Siamka
Sorki że odgrzebuje stare tematy, ale przeszukiwałem własnie forum szukając informacji o tych właśnie nawiewach. Miałem już pisać nowy temat ale znalazłem ten wiec się podłacze!
Mam takie tunele u siebie też w swoim trumniaku (M40 bez klimy, znajac życie pewnie wszystkie trumniaki to miały - Touring ma więcej No i jakos nigdy nie zwracałem na to uwagi, czy tam cos dmuch czy nie dmucha. Przypomniałem sobie o tym jakoś niedawno.
Ustawiłem nadmuch na nogi, i żeczywiście cuś tam gwizdo ale mam takie wrażenie jak by coś było zatkane w tych nawiewach dalatego tak słabo dmucha. Odległość od dmuchawy nie ma w/g mnie znaczenia. Czy jak to kto rozbierał to nie zauważył jakiegoś miejsca które mogło by być zapchane?? Może na tym kolanku plastikowym tam rura jest bardzo cieńka???
ps. Nie sądze żeby BMW montowało to jeśli by miało tak dmuchać ja dmucha czyli ledwo wyczuwalnie??
Dodam że filtr kabinowy został wymieniony niedawno, nadmuch jest na tyle skuteczny że nie wałczam nigdy nawet na 2 bo oczy czapke chce zwiac wiec nadmuch jest jak najbardziej sprawny i wydajny!!!
To ze trumniaki maja lepiej to wiadome
Te kanaly sa wyprowadzone pod siedzeniami. Przyczyna ze slabo wieje moze byc to ze polaczone sa one elementami elastycznymi z magrzewnica. Czesto to spada [polskie drogi ] Mozna to sprawdzic odkrecajac element tunelu srodkowego [ten miedzy lewarkiem skrzyniu biegow a deska rozdzielcza]
Te kanaly sa wyprowadzone pod siedzeniami. Przyczyna ze slabo wieje moze byc to ze polaczone sa one elementami elastycznymi z magrzewnica. Czesto to spada [polskie drogi ] Mozna to sprawdzic odkrecajac element tunelu srodkowego [ten miedzy lewarkiem skrzyniu biegow a deska rozdzielcza]
Siemka
w/g mnie coś sie przytkało albo zsuneło jeśli by miało dmuchać tak jak dmucha to by to szmira była a myśłe że bmw by tego nie wypuściło jak by tak lipnie dawało chociaz moge się mylić