BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
"Okazyjne" cabriolety
Autor Wiadomo
Kujon 

Pomg: 4 razy
Doczy: 09 Lut 2006
Skd: Tarnów
Wysany: 2006-04-06, 00:03   "Okazyjne" cabriolety

W związku z kontrowersjami w sprawie sprzedarzy cabrio WEBRETTI , do tych którzy planują kupno Cabrio ale nie chcą przepłacać i szukają "okazji"

Bez obrazy do wszystkich, którzy sie wypowiadają na temat cabrio a nigdy nie mieli samochodu z takim nadwoziem to sorry ale niewiele możecie powiedzieć w temacie. Wiem że zaraz 500 osób po mnie pojedzie że uważam sie za jakiegoś lepszego bo mam cabrio itd. Ale mi nie o to chodzi . Jeździłem w życiu wieloma samochodami z zamknietym nadwoziem i myślałem że sie znam na samochodach , ale cabrio to inny świat. Przekonacie sie dopiero jak już staniecie sie posiadaczami. Tutaj przywiązuje sie ogromną wage do masy szczegółów na które nie zwrócili byście nawet uwagi przy normalnym aucie. Nie ma tutaj mowy o przymykaniu oka na cokolwiek co budzi kontrowersje. Każdy wątpliwy egzemplarz powinniśmy odpuszczać . Sposób prowadzenia sie kabrioleta jest całkiem inny niż np coupe czy sedan . Jakakolwiek większa kolizja ma niodwracalny wpływ na prace nadwozia, a płyta podwoziowa w cabrio jest niemożliwa do ponownego "wyciągniecia" . Ma to duży wpływ na zachowanie sie dachu podczas jazdy. W mocniej eksplaatowanych kabrioletach często pękaja progi i na to trzeba uważać. Egzemplarze uderzone w tył nie należy barć wogóle pod uwagę. Samochody skorodowane moga powodować pękniecia całej karoserii ze względu na zmniejszoną sztywnośc nadwozia spowodowaną brakiem dachu. Samochody które przestały całą zimę na polu w komisach itp łapią pod okładziną podłogową wilgoć, której pozbycie sie jest bardzo trudne i irytujące. Wielu włascicieli sprzedaje swoje samochody gdy dach jest już porzecierany, a nawet wytarty , a koszt nowego jest ogromny, natomiast nieorginalne szyte dachy często nie wytrzymuja nawet 2 sezonów w należytym stanie. Niedbałośc o odpowiednią konserwacje uszczelek powoduje że podczas jazdy skrzypia i przepuszczają wodę i powietrze.Pogarsza to bardzo komfort jazdy . Starsze roczniki z dużymi przebiegami mają wyblakłe kolory kokpitów spowodowane nadmiernym słońcem. W naszym kraju jest mało cabrio , a jeśli już są to często jeżdzą nimi panowie czynnie uprawiający sporty siłowe i odwiedzający solarium, więc historia takich samochodów jest przeróżna .
Do wszystkich tych którzy będą sie dalej upierać że i tak można kupić za 8-12 tyś super cabrio , to osobiście życze wam żebyście nigdy nie wpakowali sie w takie "okazje" bo zrazicie sie do cabrioleta bezpowrotnie , a to naprawde bardzo przyjemny samochód :)

P.S Nie chciałem tutaj nikogo obrazić tylko daje wam pewne wskazówki które odkryłem podczas eksplaatacji mojego samochodu i chciałem sie nimi z Wami podzielić.

www.bmw-syndykat.pl - Ciemna Strona Marki

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-04-06, 00:13   

czytając to co napisałes odnosze wrażenie, że taki kabriolet tp straszna udręka... poza tym przenoszę na OT - tam niech sie dzieje dalej :wink:

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2006-04-06, 00:23   

Kujon - własnie o oto mi chodziło zeby sie wypowiedział ktos kto posiada Cabrio i zna sie na tym a nie tylko przeczytał w w Bravo Girl

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-04-06, 00:31   

no wlasnie tez czailem sie na cabrio e30 w zimie bo zawsze ceny spadaja nawet do -50 %. mozna trafic juz zarejestrowana za 7000zl a do 10000 to juz na nie zlym wypasie.w lato troche wskakuja ceny do 14-16 tys.(mowa o tych podstawowych)

pare przykladow:
e30 baur za 6500
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=95542003

e30 325 american style za 7900
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=94588527

e30 325 (ten to juz ponad pol roku nie moze sprzedac)
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=94583568

e30 318 za 7900
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=95625501

e30 320 za 8500 ( tez ponad pol roku na aukcji )
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=94017577

e30 320 za 8700 (dobra cena,nowa sztuka)
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=94729488

e30 320 za 8900 ( na ta sie czailem.szeroka lampa a rocznik waskiej.ponad rok na allegro )
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=96501240

e30 335 ( to ta ktora ktos ostatnio szukal dla kumpla na naszym forum- pieknosc bez zadnego ale ! )
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=96219276

na koniec "jak zeszpecic cabrio a za tym od razu i e30
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=96229516

ps. kirek , co masz do bravo girl? ja tam lubie sobie poczytac w dziale listy itd jak dziewczynki maja problem czy juz czy sa w ciazy po pocalunku w policzek czy jeszcze nie :mrgreen:

webretti 

Doczy: 05 Lut 2006
Skd: .....
Wysany: 2006-04-06, 00:41   

wiec dalej bedziecie "ludki"* twierdzić, że swojego pupila wypieszczonego mam oddac poniżej 10 tys. zł???????????????????????????????????????????

* do tych co mi tyle proponują, smiech na sali,

brawo menel, same trupy w tych ogloszeniach i żadnego konkretnego, wiekszość stoi prawie rok czasu i wiekszość z nich oglądałem, są to trupy powypadkowe ostro pokiereszowane odpicowane profesjonalnie na sprzedaż............

to wszystko na ten temat

pozdro

Menel 

Wysany: 2006-04-06, 00:47   

no wlasnie sie zima skonczyla to nie dlugo te same egzemplarze podskocza o 2 tys czyli do okolo 10000zl a za to bedziemy mieli auto bez skory albo z silnikiem 4 garowym albo od wujka szczepana , bez ladnych alu, z przedartym dachem lub nie zamykajacym sie dokladnie itd itd...szkoda bo cena na pierwszy rzut oka jest zachecajaca w wiekszosci przypadkow :wink:

David 
FULL OLDSCHOOL

Doczy: 12 Kwi 2005
Skd: T/A/R/N/O/W
Wysany: 2006-04-06, 01:32   

Racjonalna (niska) cena zakupu niekoniecznie rowna sie oplakanemu stanowi auta. Bylem z kumplem po e30 cabrio z 1993roku 318i z motorem m30b35, szpera zawiasem koni/h&r i bardzo bogatym wyposazeniem, auto absolutnie bezwypadkowe kosztowalo 2300euro (od polskiego handlarza; odbior byl w Niemczech). Autko jest naprawde w idealnym stanie, duzo lepszym niz wiekszosc o wiele mlodszych e36 i z3 ktore widzialem w Polsce. W Polsce juz nie jest tak jak bylo jeszcze kilka lat temu...teraz kupujacy, a nie sprzedajacy dyktuje cene. Tyle ode mnie.
794 001 051

AMISZ 

Doczy: 08 Pa 2004
Skd: Jarocin
Wysany: 2006-04-06, 10:58   

Ogloszenia na allegro sledze od ponad roku jesli chodzi o cabrio, swojego szukałem okolo 6 miesiecy, a teraz jak bym kupował tez bym patrzał jeszcze z innego punktu widzenia i lukał na jeszcze inne szczeguły tak jak to wspomniał Kujon. Jednak jestem zadowolony z auta i musze powiedziec ze dosc tanio kupiłem. A jesli chodzi o ładne samochody na allegro moim zdaniem to jest jak narazie tylko jeden mogel http://www.otomoto.pl/ind...show&id=C442821 widac ze auto jest naprawde w nie nagannym stanie a porównujac wypas i styling auta Webriettieg nie am co mówic wcale nie chce duzo!!!

Jacek E30 
em pała E30

Pomg: 2 razy
Doczy: 19 Lis 2004
Skd: P O Z N A Ń
Wysany: 2006-04-06, 11:02   

Dokładnie tak jak pisze KUJON!!! Też nosze sie zamiarem za jakiś czas kupienia E30 cabrio ale bede chciał na to przeznaczyć około 20 tys. PLN bo tak wyliczyłem, że za takie dobre cabrio po prostu tyle trzeba wydać i nie ma to to tamto.....................

AMISZ 

Wysany: 2006-04-06, 11:03   

Tu tez ładny model widac ze zadbany ale niestety troszke zwiesniaczony spojlerami ;/ Ps. to zawsze mozan posciagac :)
http://www.otomoto.pl/ind...show&id=C943692

A jesli chodzi o ceny cabrio to niestety ale własnie ludzie Ktorzy widzą cene 16 tys w ogloszeniu mówia co za deb.. tyle chce wszytko przez to ze auta ktore sa w opłakanym stanie zanizaj wartosc tych w dobrym i potem trudno sprzedac :( No nie ma co ukrywać ale auto tez trzeba oblukać i porownac co kto oferuje nam i za ile :wink:

webretti 

Wysany: 2006-04-06, 12:42   

AMISZ napisa/a:
Ogloszenia na allegro sledze od ponad roku jesli chodzi o cabrio, swojego szukałem okolo 6 miesiecy, a teraz jak bym kupował tez bym patrzał jeszcze z innego punktu widzenia i lukał na jeszcze inne szczeguły tak jak to wspomniał Kujon. Jednak jestem zadowolony z auta i musze powiedziec ze dosc tanio kupiłem. A jesli chodzi o ładne samochody na allegro moim zdaniem to jest jak narazie tylko jeden mogel http://www.otomoto.pl/ind...show&id=C442821 widac ze auto jest naprawde w nie nagannym stanie a porównujac wypas i styling auta Webriettieg nie am co mówic wcale nie chce duzo!!!

to auto mogę osobiście polecić, oglądałem je w zeszłym roku a cena wyjściowa była 18 tys. i mając do wyboru mojego cabrio wybrałem to co wybrałem z uwagi na wygląd i stan zadbania, ale też i z uwagi na silnik i podniesioną moc........

AMISZ napisa/a:
Tu tez ładny model widac ze zadbany ale niestety troszke zwiesniaczony spojlerami ;/ Ps. to zawsze mozan posciagac :)
http://www.otomoto.pl/ind...show&id=C943692

A jesli chodzi o ceny cabrio to niestety ale własnie ludzie Ktorzy widzą cene 16 tys w ogloszeniu mówia co za deb.. tyle chce wszytko przez to ze auta ktore sa w opłakanym stanie zanizaj wartosc tych w dobrym i potem trudno sprzedac :( No nie ma co ukrywać ale auto tez trzeba oblukać i porownac co kto oferuje nam i za ile :wink:

to auto jest zrobione za duże pieniądze a cena coś koło 20 tys. .............warte zastanowienia

zgadzam się z tym w 100% i najwyżej nie sprzedam swojego, bo przecież nie będę sprzedawał po cenie sztrucli odpicowanych i robił komuś okazję tylko dlatego, że pilnie potrzebuje gotówki, bo gdyby nie dołek finansowy to nigdy nawet by mi przez myśl nie przeszło bym go sprzedawał.............prędzej będe trawe wcinał niz sprzedam swoje wychuchane cabrio....................a jeśli ktoś twierdzi, że można kupic w super stanie E30 Cabrio do 10 tys. zł to zyczę powodzenia w jego odrestaurowaniu i wsadzeniu kolejnych 10 tys. zł

i wszystko na temat...............

pozdrawiam

David 
FULL OLDSCHOOL

Wysany: 2006-04-06, 12:57   

webretti napisa/a:
a jeśli ktoś twierdzi, że można kupic w super stanie E30 Cabrio do 10 tys. zł to zyczę powodzenia w jego odrestaurowaniu i wsadzeniu kolejnych 10 tys. zł

pozdrawiam

Ja twierdze ze mozna i mam na to dowody :mrgreen:
794 001 051

webretti 

Wysany: 2006-04-06, 13:12   

David napisa/a:
webretti napisa/a:
a jeśli ktoś twierdzi, że można kupic w super stanie E30 Cabrio do 10 tys. zł to zyczę powodzenia w jego odrestaurowaniu i wsadzeniu kolejnych 10 tys. zł

pozdrawiam

owszem można, ale kupując od zielonego dziadka z niemiec, ktory nie ma pojecia o cen, wiec zgadzam się z tym, że mozna trafić okazyjnie w super stanie, ale trzeba się naszukać i to niezle.............jednak wiekszosc to auta w ktore trzeba niestety zainwestowac sporo pieniedzy jesli auto ma sluzyc i cieszyc przez wiele lat, no chyba ze ktos kupuje na jeden sezon zeby posmigac pod dyskoteką i sprzedac dalej :mrgreen: :lol:

Jacek E30 
em pała E30

Wysany: 2006-04-06, 13:13   

DAVID masz racje ale na myśli masz 318i a nie 325i ( a to znaczna różnica w cenie )- mieszkam we WLKP i mam kupe znajomych co targaja auta zachodu ( a w Polsce WLKP to największa kraina handlarzy!!! ) i raczej takich układów w Niemczech nie ma nikt!!! A oni twierdza, że taniej takiego czegoś dobrego się nie kupi!!! Mówie w tym momencie tylko i wyłącznie o cabrio!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kujon 

Wysany: 2006-04-06, 13:33   

David napisa/a:
webretti napisa/a:

pozdrawiam

David chodzi ci o 3,5 Grubego ??

David 
FULL OLDSCHOOL

Wysany: 2006-04-06, 13:42   

Jacek E30 323i napisa/a:
DAVID masz racje ale na myśli masz 318i a nie 325i

Nie mam na mysli 318i ani 325i tylko 318i z wlozonym w Niemczech motorem m30b35. Wiem ze byla to okazja, ale jak widac takie tez sie zdarzaja.
794 001 051

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2006-04-06, 13:49   

Bardzo ciekawa dyskusja, ale myślę że cena nie jest wyznacznikiem stanu i silnika autka. Można trafić 318 bardzo drogo bo oryginał a można trafić 325i w opłakanym stanie za 16tys. Można również trafić 325i w stanie bdb za 10tys jak kogoś przyciśnie, albo poszpera po cenach. Zreszta samochód jest tyle wart ile chce zapłacić klient.

Mój Baur np. kosztował tyle samo co trup z diodami w klapie i wodą na dywnaikach i klekoczącym silnikiem.

Ja widziałem Baura 318i niby po remoncie z wiesniacka czerwono czarną skórą za 5500 EUR !!

Kujon 

Wysany: 2006-04-06, 13:57   

David napisa/a:
Jacek E30 323i napisa/a:

Nie mam na mysli 318i ani 325i tylko 318i z wlozonym w Niemczech motorem m30b35. Wiem ze byla to okazja, ale jak widac takie tez sie zdarzaja.

Czy Grubego 3,5 to była taka okazja to cieżko powiedzieć, bo auto nawet w sezonie wiecej stoi niż jeździ, w lecie to on zrobił w sumie jakieś 2000km z czego 1000 to wyjazd z tarnowa do torunia na zlot BMW , Noi jeszcze udało mu sie przez ten przebieg zarżnąć 3,5 litra a to nie jest takie proste....

David 
FULL OLDSCHOOL

Wysany: 2006-04-06, 14:11   

Kujon napisa/a:
David napisa/a:
Jacek E30 323i napisa/a:

Czy Grubego 3,5 to była taka okazja to cieżko powiedzieć, bo auto nawet w sezonie wiecej stoi niż jeździ, w lecie to on zrobił w sumie jakieś 2000km z czego 1000 to wyjazd z tarnowa do torunia na zlot BMW , Noi jeszcze udało mu sie przez ten przebieg zarżnąć 3,5 litra a to nie jest takie proste....

Kujon, ja wiem ze to byla okazja-duzo aut widzialem... A co do ilosci kilometrow to przeciez wiesz ile gruby ma samochodow, jak by mial jedno auto tak jak Ty czy ja to pewnie robilby wieksze przebiegi.
Sorki za OT
794 001 051

Jacek E30 
em pała E30

Wysany: 2006-04-06, 14:46   

Wszystko rozumiem-ale też nie mozna powiedziec, że sam zakup silnika M30 to nie wiadomo jaki duży wydatek-te silniki są bardzo tanie tymbardziej w Niemczech!!!
Co innego jakaś nowa jednostka M52 czy nawet jakaś S-ka.

Piotrek E-30 

Pomg: 1 raz
Doczy: 26 Sie 2005
Skd: Warszawa/Piaseczno
Wysany: 2006-04-07, 00:07   

A co powiecie o tej, na pierwszy rzut oka wygląda przynajmniej nie kiepsko e30 cabrio

Menel 

Wysany: 2006-04-07, 00:14   

na ta czail sie HMP :wink: przod oryginal od M3 E30 robi ladne wrazenie. azev tez nie kiepskie .na allegro tez juz ladnych pare miesiecy. jakby byla dobra to by nie stala tyle czasu za te psie pieniadze 8)

webretti 

Wysany: 2006-04-07, 00:21   

Piotrek E-30 napisa/a:
A co powiecie o tej, na pierwszy rzut oka wygląda przynajmniej nie kiepsko e30 cabrio

skóry wytarte, co wskazuje na dość duży przebieg, zaryzykował bym, że ma ponad 300 tys., poza tym auto już długo stoi na placu w komisie więc zima zrobiła swoje i go nieoszczędziła, tym bardziej, że mieliśmy spore mrozy tej zimy, więć szybka pleksi zapewne będzie pękać na słońcu latem dość szybko, nie wiadomo jeszcze jak wygląda wew. podłoga i jej stan, wiadomo, że wilgoć jest okropna przy aucie stojącym pod chmurką w zimie..............koła na wprost, a kiera skręcona, to już też o czymś świadczy, uszczelki widoczne na słupku przednim są już mocno wytarte................auto już od zeszłego roku stoi i gdyby byłl chętny a auto było by w dobrym stanie to zapewne już by znalazło nabywcę, tym bardziej, że jest to Szczecin gdzie lubią kabriolety i dużo ich tam lata na trasie Szczecin-Miedzyzdroje :mrgreen:

Sobek 
german style

Pomg: 6 razy
Doczy: 17 Wrz 2005
Skd: PZL, Wernhout
Wysany: 2006-04-08, 23:19   

Heh codziennie przegladam ebay i co chwile dochodzi jakis cabrio oco chodzi kazdy po zimie sprzedaje swoje cabrio :?: coraz blizej lata a tu tyle cabrioletow na sprzedaz :?:

Ps. oczywiscie chodzi Mi o e30 :wink:

AMISZ 

Wysany: 2006-04-10, 10:56   

Bo im bliżej sezonu tym wieksze zainteresowanie cabrio, cena rosnie i łatwiej sprzedac:)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: