ja zmieniam co 60 tys - i tak chyba nakazuje ksiazka - ale jak dopiero co kupiles to wymien - koszt nie duzy a bedziesz mial pewnosc ze jest ok - bo nie wiadomo kiedy poprzedni wlasciciel zmienial.
Sprzeglo kup w ASO maja bardzo dobre ceny na takie sprzety do starszych bmw - u Smorawa komplet jakies 600 pln.
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2006-04-07, 15:14
600zł za kpl orginalne sprzęgło to naprawde niezła cena...
a pasek rozrządu w każdym BMW zmienia się co 40tys km, w każdej książce i katalogu części tak pisze... lub co 3 lub 4lata ....
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Ja jak bym ładowało do mojego auta oryginalne częsci to zapłaciłem ze auto 3tyś a częsci by wyszły pewnie z 15 tyś już więc czasami wybieram opcje zamiennik, nie najtańszy jaki jest ale polowe tańszy niż oryginał
Wysany: 2006-04-07, 16:08
chodziło mi o to, że kpl sprzęgło Sachsa w Inter Carsie kosztuje gdzieś koło tej kwoty... więc jak w BMW cenią też tyle to cena jest naprawde kusząca....
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
no i o tym mowie - masz pelnowartosciowa czesc z salonu BMW z logiem na niej. A z czesciami podrabianymi roznie bywa - Febi bylo dobre - teraz padlo na cycki, brembo to samo - juz nie wiadomo co kupowac.
jesli chodzi o wymiane paska rozrzadu to skad bierzecie te dane a mianowicie 40tys. km ja jezdze e30 juz osmy rok i wymieniam co 60 tys. km dlaczego? jak kupilem auto pojechalem do serwisu bmw autobreczko wypytac o wszystko i odnosne paska uslyszalem ze bmw zaleca wymiane w m20 90r co 80 tys. oczywiscie razem z napinaczem i kolami rozrzadu wiec gdy pomijamy wymiane kól zalecane jest 60 tys. tak mi powiedzieli w serwisie wiec tego sie trzymam
byc moze zostalem wprowadzony w blad dlatego pytam
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-04-13, 09:23
z tego co wiem, to w M40 pasek wymienia się co 40 tys. km, a w M20 co 60 tys.
Wysany: 2006-04-13, 11:13
jasiel napisa/a:
jesli chodzi o wymiane paska rozrzadu to skad bierzecie te dane a mianowicie 40tys. km ja jezdze e30 juz osmy rok i wymieniam co 60 tys. km dlaczego? jak kupilem auto pojechalem do serwisu bmw autobreczko wypytac o wszystko i odnosne paska uslyszalem ze bmw zaleca wymiane w m20 90r co 80 tys. oczywiscie razem z napinaczem i kolami rozrzadu wiec gdy pomijamy wymiane kól zalecane jest 60 tys. tak mi powiedzieli w serwisie wiec tego sie trzymam
byc moze zostalem wprowadzony w blad dlatego pytam
pisałem, w kazdym katalogu z częściami piszą, że paski wymienia się w BMW co 40tys km...
wiele firm jak wprowadza silnik do produkcji zaleca wymiane paska co ileś tam km, ale po jakimś czasie (po iluś rozwalonych silnikach) okazuje się, że te dane były zbyt optymistyczne...
często też jest tak że I wymiana paska następuje po - przykładowo 80tys - a każda następna już po 40tys
az normalnie sprawdzilem w orginalniej ksiazce serwisowej niemieckiej jaka dostalem do auto wymiana paska co 80tys dotyczy silniak m20 pasek gates+ napinacz skf ok 120zl w salonie ok 300zl komplet.
_________________ bylu 327i mtech 1 a teraz jest subaru impreza i w planie e30 drift car:))