GDZIE KUPIŚ TULEJE WACHACZA PRZEDNIEGO DO E30 M3 W ZAMIENNIKU ? TE OD M3 SĄ PEŁNE, TZN. ZALANE GUMĄ. WIEM ZE PEWIEN MAGIK Z NARBUTTA ZALEWA GUMĄ, ALE CZY DOSTANE GDZIEŚ POZA ORYGINAŁEM BMW NOWE ?
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
Dodaja 4 konie mechaniczne ! Zawieszenie jest sztywniejsze, a przede wszystkim takie gumy sa duzo trwalsze. Koło nie lata tak mocno w osi pojazdu. Przy sztywnym zawieszeniu, kiedy priorytetem jest prowadzenie auta a nie komfort jest to lepsze rozwiązanie.
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
Nie mogłeś wcześniej tego napisać zanim zmieniłem na zwykłe?
Pewnie do e36 też bym takie coś znalazł.
Zdaje mi się,że na takich gumach mimo niskiego profilu opony samochód lepiej by się w koleinach zachowywal.
he a jak ocenic zuzyty silentblock ma on cos do prowadzenia czy tylko tłumi hałas
czy jak jest wszystko złozone to ta czesc wachacza co wchodzi w te gume powinna byc na jej srodku czy jak nie jest na srodku to jest zuzty
co daja takie zalane całe
to moze nozna kupic nowy zwykły i zalac roztopiana guma z resztek starego
Ja tez takie chce kupilem orginaly w ASO ale nie do konca sa ok zawsze sie zastanawialem dlaczego orginalnie nie sa cale zalane wtedy nie byloby problemu a tak to jest po prostu badziew nie nadajacy sie na nasze drogi.
stalowa nie bardzo, ale tokarz powinien miec twardy teflon nie pamietam nazwy fachowej kiedys przerabialem ten temat. mechanik stwierdzil ze szkoda auta bo wszystko przenosi sie wtedy na bude.
No tak , a te gumy to sa po to zamiast stali żeby z nas kase wyciągać. Proponuję wszystkie gumki na stalowe toczone wymienić.... Po to jest guma że ma być guma, bo jak dasz stal a walniesz w krawęźnik to wahacz ci wyrwie albo pognie pół podłogi....
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2006-04-14, 11:42
oczywiście coś takiego jak stalowe nie wchodzi w rachube, ale gdyby zastosować uniballe... gdzieś był temat o tym (nie wiem czy na naszym forum) - a może cały czas o to chodzi...
niech mnie ktoś poprawi jak pomieszałem
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Ja mam założone od E36 3.2L z dziurą centralnie w środku, bo emka 3.0 ma z otworem mimośrodowo przesuniętym. Z tego co wiem to E30 i E36 mają wymienne między sobą. Po założeniu całkiem inna jazda. Do tego swożnie Meyle bez gum. Polecam.
BAUR:
W E36 sworznie przy kołach są osadzone w takich pierścieniach gumowych, które mają za zadanie tłumić drgania przenoszone z kół. Nie chodzi o gumowe mieszki ochronne.
W E30 sworznie nie mają tych gum, przez co ruchy kierownicą są bardziej precyzyjne. Ale tu już nie chodzi o precyzję, tylko te gumy bardzo szybko zrywają się, mimo że sworzeń jest jeszcze dobry. I właśnie firma Meyle jako jedyna robi do E36 te sworznie bez gum, przez co dłużej wytrzymują. Konstrukcją są takie same jak te w E30, tylko mają większą średnicę zewnętrzną, bo w E36 otwór w wahaczu jest większy.