BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Zauważyliście, że ucichło na temat ptasiej grypy?
Autor Wiadomo
Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2006-04-13, 16:46   Zauważyliście, że ucichło na temat ptasiej grypy?

Nie wiem co mi przyszło do głowy, ale tak sobie uświadomiłem, że niedawno tyle było szumu na temat ptasiej grypy, ludzie zabijali koty i ucinali głowy łąbędziom, a teraz taka cisza w miediach... Według mnie siła mediów jest przesadzona i skurczybasy mają władzę nad ludźmi. Co myślicie?

e36 318ti compact szrotex

webretti 

Doczy: 05 Lut 2006
Skd: .....
Wysany: 2006-04-13, 17:01   Re: Zauważyliście, że ucichło na temat ptasiej grypy?

teraz ja mam grypę, ale ta naszą, ludzką, łamie mnie w kościach, gardło mam zawalone, ze mówić nie mogę, z nosa mi kapie jak z kranu, całe zatoki zapchane, grypa jakaś czy co :cry: :cry: :cry:

BM 6 

Pomoga: 7 razy
Doczya: 23 Pa 2004
Skd: Radom
Wysany: 2006-04-13, 17:02   Re: Zauważyliście, że ucichło na temat ptasiej grypy?

Sosen napisa/a:
Nie wiem co mi przyszło do głowy, ale tak sobie uświadomiłem, że niedawno tyle było szumu na temat ptasiej grypy, ludzie zabijali koty i ucinali głowy łąbędziom, a teraz taka cisza w miediach... Według mnie siła mediów jest przesadzona i skurczybasy mają władzę nad ludźmi. Co myślicie?

.....i dlatego jednym uchem wiadomości wpuszczaj, drugim wypuszczaj a swoje myśl.
A co ja myślę????? Myślę, że to dobrze, że nie ja jestem dziennikarzem i nie muszę gonić za sensacjami.
Pozdrowienia i całuski - M.

misza 

Pomg: 4 razy
Doczy: 21 Sie 2005
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2006-04-13, 17:59   

Jedna wielka sieciema i ten kto sie bal ptasiej grypy powinien sie schowac delikatnie mowiac, media to sa skurczybyki potrafai nastraszyc ludzi, ale to napedza rynek nastraszyli caly swiat ze to pandemia i nagle firmy produkujace szczepionki czy inne leki na to, oblowili sie do konca zycia jak kilkanasie kraji zlozylo zamowienia na jakies badziewia ktore i tak by nikogo nie wyleczylo. Ja w tym wszystkim widze intryge, jakis pelek z takowej firmy farmaceutycznej wpadl na pomysl "dam w lape komus" w niech bedzie w gazecie tamten napisze na pierwszej stronie idzie smierc postrach ptakow i chce nas tez zabic(czytaj idzie ptasia grypa i nas zabije) to sie ludzie obsrali normalnie bo jak tu nie wierzyc dobrej gazecie co nie pisze glupot nie jakis Fakt, i w ten sposob zrobili nas w konia(nie mnie ja sie nie balem 8) ) a tak naprawe to ptasia grypa przez pare lat zabila TYLKO cos ponad 60osob sory u nas w polszy ginie wiecej w tydzien tylko na drogach.... wiec sorrrryyyy takie jest moje zdanie

p.s. za bledy nie odpowiadam :wink: :wink: :wink:

Sosen 
BORN TO DRIVE

Wysany: 2006-04-13, 18:07   

No spoko Misza, myślę dokładnie tak jak Ty.

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2006-04-13, 18:14   

Ja wogole nie ogladam telewizji, filmy ogladam raczej na divx lub dvd .. te co sa w TV ogladałem już dawno .... ptasia grypa podejrzewam istaniala juz dawno tylko teraz ja odkryli ... jak dzis np. odkryli ze u dziewczyny u ktorej wszczepili 2 serce zastepcze po kilku latach jej własne sie odbudowało i wyjeli jej zastepcze ... cały czas cos odkrywaja ...

Najlepsze jest to że na raka umiera w samej polsce kilkadziesiat tysiecy ludzi rocznie .... a na ptasia grypoe czy tam jej pandemie umarło kilkadziesiat osób ... i pewnie tyle umiarało od zawsze tylko dopiero sie o tym dowiedzieli .... JAK DLA MNIE CAłA TELEWIZJA JEST śMIESZNA .... TERRORYZUJA SPOLECZEńSTO ... PROGRAMAMI TAKIMI JAK UWAGA, CZY INNE UCZA PRZESTEPSTWA PRZEZ SERIALE KRYMINALNI ITP. KAZDY CZLOWIEK PRZEZ GAZETY I TV ZACZął SIE O SIEBIE BAć ... NAWET JA ... jednak staram sie nie patrzec co tam mowia .... jednak terror jaki wywarł na mnie szum medialny skłonił mnie nawet do kupna nielegalnie narzedzia do obrony .... ktorego zawsze uzyje w swojej obronie .... TV NIESTETY CHCAC LUB NIE CHCAC WYWOLUJE U NAS WIELKIE WRAZENIE .... nawet przechodzac woboec niej obojetnie :arrow:

Bajka 

Pomoga: 4 razy
Doczya: 22 Cze 2005
Skd: Otwock
Wysany: 2006-04-13, 19:11   Re: Zauważyliście, że ucichło na temat ptasiej grypy?

Sosen napisa/a:
Nie wiem co mi przyszło do głowy

nie ściemniaj, pewnie boisz się do Torunia na zlot jechać :lol:

Sosen napisa/a:
Według mnie siła mediów jest przesadzona i skurczybasy mają władzę nad ludźmi. Co myślicie?

nie na darmo media są określane jako czwarta władza... poza tym media troszkę karmią nas tym, co chcemy oglądać... wystarczy spojrzeć na fakt, czy superekspres - gazety nastawione na szukanie taniej sensacji, które cieszą się wielką popularnością... gdyby część ludzi nie chciała tego oglądać, nie miały by takich nakładów :!: a można też pooglądać telewizję - bardzo często podawane informacje w serwisach informacyjnych różnią się od siebie znacznie, co sieje zamęt wśród społeczeństwa...

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2006-04-13, 19:12   

ja wszelkie tego typu rewelacje wyczytuje z forum :lol:
trochę się wystraszyłem, że jakaś epidemia padła na miasto ojca R... - ale jak mówicie ze już po strachu to dobrze :mrgreen:

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-04-13, 19:16   

Do bezpośrednich kontaktów z ptakiem należy podchodzić dopiero po wstępnym przygotowaniu, znaczy rozgrzaniu tegoż ptaka do co najmniej 70 stopni - wtedy wirus ginie.

Choć i wtedy ptaka najlepiej nie dotykać.
:idea:

webretti 

Wysany: 2006-04-13, 19:52   

RoboCop napisa/a:
ja wszelkie tego typu rewelacje wyczytuje z forum :lol:
trochę się wystraszyłem, że jakaś epidemia padła na miasto ojca R... - ale jak mówicie ze już po strachu to dobrze :mrgreen:

hola hola, to nie jego miasto :!: :!: :!: on tam tylko przesiaduje :twisted: jeszcze tego by brakowało żeby miasto miał na własność :evil:

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-04-14, 08:44   

misza napisa/a:
.....jakis Fakt, i.....

nie jedź na fakt, bo tam pokazali naszego Klubowego kolege, jak przybija piątkę z premierem - dla mnie to jedyna sensowna gazeta :mrgreen:

poza tym Marcin Kowalczyk (dziennikarz z Faktu) za akcję z rządowym samochodem dla Ojca Dyrektowa - RULEZ - takie dziennikarstwo, to ja rozumiem, a wszelkie newsy o ptasiej grypie i innych pryszczycach, chorobach wściekłych krów, to zagrywki polityczno-finansowe :arrow: prasa, to nie misja społeczna - to interes, więc się nie dziwcie

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-04-14, 09:45   

Media manipulują, wierzcie mi, wiem coś o tym :wink:

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2006-04-14, 10:32   

Łukasz napisa/a:
Media manipulują, wierzcie mi, wiem coś o tym :wink:

łukasz nie bedzie tio kryptoreklama ... ale ty chyba w Super Exspresie pracujesz ... nie

Sosen 
BORN TO DRIVE

Wysany: 2006-04-14, 10:39   

Koniec tematu, mamy szpiega! :wink:

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2006-04-14, 11:42   

Panowie, proponuję od dzisiaj nie słuchać wiadomości w radiu, nie oglądać dziennka w TV, nie czytać prasy... albo w nic nie wierzyć... Na początku lat 80tych zaczęli puszczać plotkę na temat jakiegoś HIV, mają pomysły co? A słyszeliście o takim pomyśle jak EBOLA? Że niby epidemia była? Nie wierzcie w nic, walą w kakao w prasie i tyle...

Acha, jeszcze ostatnio w jakimś topicu mówiliście (wybaczcie że ogólnikowo piszę) że to w Polce, w NASZYM KRAJU a nie na zachodzie w krainie mlekiem i miodem płynącej są wałki i przekręty ... Tam w Utopii nie ma, o jak się zmieniło w ciągu dwóch dni... już biorą w łape i politycy i koncerny ....

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-04-14, 12:17   

To co robią media od drugiej strony, to nie jest czysta rzetelność, jest to lawirowanie między układami, krzywo pojeta dyplomacja, kłamstwa , konfabulowanie faktów itp.
A ludzie niestety to wierzą, inni cytuja i karuzela kręci sie dalej....
Chce sie kogos zniszczyć? Nie ma sprawy, kilka fot zrobionych niby z ukrycia i pozamiatane.
Wielkie media w Polsce powiązane są z układami politycznymi i w zaleznosci od sympatii i stopnia zależnosci robią po części jak im zagrają.

Polska nieco bardziej jest demokratyczna niż Rosja, ale tak samo u nas można zniszczyć bogatego biznesmena, łatwo się go za kratki nie wsadzi, ale może pójść z torbami.

Z Marcinem Kowalczykiem pracowałem w otwockiej gazecie kiedyś i już wtedy były z nim niezłe jaja, a numer z księdzem był konkret :idea: Tu manipulacja była po dobrej stronie mocy :twisted:

Pscolka 
Moto PszczoŁa ;)

Pomoga: 1 raz
Doczya: 08 Maj 2005
Skd: WPR ;)
Wysany: 2006-04-14, 12:30   

Ta ptasia grypa to byla pewnie juz dawno dawno temu, tylko ze wtedy nikt nie mial takiego sprzetu zeby to wykryc... i nikogo nie obchodzilo dlaczego ptaki padaja. Teraz sie zrobilo wielkie halo.......
a gazety maja swoj temat, firmy farmaceutyczne wode na mlyn, a rzad ma czym odwrocic uwage ludzi choc na chwilke.

pozdrawiam
Pscolka

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-04-14, 12:54   

z jednej strony mówi się o manipulacji, ale ktoś musi dobierać informacje, które zostaną przedstawione np. w głównym wydaniu wiadomości i taka selekcja już jest swego rodzaju manipulacją - wystarczy odpowiedni dobór kolejności emitowanych materiałów oraz odpowiedni sposób przedstawienia stanu faktycznego (prawda ma wiele oblicz... i pojawia się pytanie co to w ogóle jest prawda)

kiedyś z zainteresowaniem oglądałem różne dzienniki (wiadomości itd) emitowane przez różne stacje telewizyjne - ciekawe jak o tych samych wydarzeniach można powiedzieć na różne sposoby cały czas trzymając się faktów

tak więc można narzekać na manipulacje, ale nie można jej ominąć, a każdy ma swój rozum.... tylko co z tego, skoro (kiedyś krążyła taka opinia) ok. 70% społeczeństwa nie rozumie tego co mówi spiker w dzienniku

media to potężna siła, a nazywanie jej IV władzą wynika chyba tylko z tego, że nie została umieszczona w katalogu konstytucyjnym...bo na pewno nie chodzi tu o kolejność wpływania na społeczeństwo

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2006-04-14, 17:32   

Łukasz napisa/a:

Z Marcinem Kowalczykiem pracowałem w otwockiej gazecie kiedyś i już wtedy były z nim niezłe jaja, a numer z księdzem był konkret :idea: Tu manipulacja była po dobrej stronie mocy :twisted:

o jaki numer chodzi ? moze byc na PW :)

Bajka 

Pomoga: 4 razy
Doczya: 22 Cze 2005
Skd: Otwock
Wysany: 2006-04-14, 17:57   

Marcin Kowalczyk zadzwonił do Ministerstwa Rolnictwa podając się za asystenta ojca Rydzyka i poprosił o limuzynę dla przełożonego, a Jurgiel (często bywający w Radiu Maryja) natychmiast spełnił prośbę... czyli prowokacja ukazała, jak wielkie wpływy ma ojciec Rydzyk :!:

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2006-04-14, 20:00   

jedna wielka sciema z ta grypa itp. pierdolami :mrgreen:

czekam kiedy bedzie koniec swiata :mrgreen: bo juz mial byc pare razy ale sie nie udalo :lol:

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-04-14, 23:33   

dwie "kaczki" (wiadomo o kogo chodzi...) :lol: graja w okrety
- H5 N1
- trafiony zatopiony..
[/b]

webretti 

Wysany: 2006-04-15, 00:27   

kamil.k napisa/a:
jedna wielka sciema z ta grypa itp. pierdolami :mrgreen:

czekam kiedy bedzie koniec swiata :mrgreen: bo juz mial byc pare razy ale sie nie udalo :lol:

no jak to kiedy?? już niebawem, bo jak tylko do kaczek dorwie sie jescze lepper jako vice premier to juz bedzie pozamiatane na calego, o BOZE miej nasz kraj w swojej opiece, bo bez tego jestesmy zgubieni..........................madafaka

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: