Wysłany: 2006-04-14, 10:59
Urbi na forum cultstyle w jakimś moim starym temacie ktoś mi proponował takie dekle z tym,że z wytłoczonym napisam borbet a nie całe płaskie.
Jeżeli cię takie interesują zapytaj Youri-ego z culta bo to chyba on mi proponował.
tokarz i już, jaki to problem,wziąść kawałek duralu, o odpowiedniej grubości, wyciąć kółko i nawiercić jeden otwór na wylot a drugi żeby łeb się zmieścił????
Wysłany: 2006-04-15, 21:51
korzuch napisał/a:
yo!
a przy okazji urbi kup sobie sruby anty złodziejskie
pozdro
felgi ci ukradli !?!?!?!?!?!?! czy dekle ? czy co ?
jakies tam sruby na kluczyk BMWuwowskie mam ale to pewnie pic na wode i dziala na osiedlowych cieci ! jak ktos chce wziac fele tro je wezmie a jak nie to zdemoluje ayuto
Wysłany: 2006-04-16, 12:39
Oryginalne płaskie dekle z "wciśniętym" logo Borbet kosztują na ebay około 50 Euro!
Płaskie podróbki można za to zrobić u pierwszego lepszego tokarza.
Ja miałem te z napisem i przyznam, że najlepiej wyglądają na Borbetach A.
Jako ciekawostkę dodam, że całkiem ładnie wyglądają owe dekielki na innych modelach Borbetów, miałem je na 17" Borbet RST.
Urbi, ale tak jest na okrętke to raz, a dwa niszczysz orginalne, a trzy spawanie aluminium kosztuje, a cztery skoro bierzesz blache to po co oryginalny dekielek??
jestem z bałegostoku i u nas koleszka ma takie dekle z wygrawerowanym napisem Borbet do sprzedania.On je jakos odlewał ale widzialem je i wygladaja rewelacyjnie.Jak oryginalne.Jedyny problem to to ze nie da sie ich spolerowac po podczas odlewania porobily sie takie male jakby wzery a powierzchni ale po polakierowaniu dekle sa gladkie i piekne:)On je sprzedawal polakierowane, na allegro i chcial jakies 40-50 zł za sztuke.
jesli chcesz moge dorobic Ci takie dekle jak u mnie ze srubami kwasiaczek albo ocynk tu sa nie pomalowane http://img81.imageshack.u...obraz0084la.jpg napis moze grawer zrobic ale mi bardziej podoba sie tak
Wysłany: 2006-05-10, 09:39
hehe ok ok
no wiec dekle zostana doronbione z blachy 3 z aluminium
beda na jutro lub pojutrze
bede mial zrobione 2 komplety czyli 8 dekielkow co za tym idzie jeden chyba pojdzie na sprzedaz !
jak zostana zrobione to zapodam jakies fotki ! pozdrawiam !