Wysłany: 2006-04-22, 18:34 Formuła 1 - Grand Prix San Marino - 23 kwietnia (niedziela)
Historia wyścigów w San Marino sięga lat 40-tych, kiedy to jeszcze ścigano się po drogach publicznych. Tor został oddany do użytku w roku 1952, a Formuła 1 zawitała na nim po raz pierwszy 21 kwietnia 1963r.
Poza szeregiem szykan, które wymuszają na kierowcach ostre hamowanie lub ścinanie zakrętów po krawężnikach, tor w San Marino charakteryzuje jazda w kierunku przeciwnym do wskazówek zegara.
Z ostatniej chwili...
Podczas jednego z teningów Robert Kubica, kierowca BMW Sauber, zajął trzecie miejsce.
Relacje z San Marino będzie można śledzić na antenie TV4:
22 kwietnia (sobota) godz. 22:35 - Kwalifikacje
23 kwietnia (niedziela) godz. 13:45 - Grand Prix San Marino
24 kwietnia (poniedziałek) godz. 21:00 - Skrót wydarzeń
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Z ostatniej chwili...
Podczas jednego z teningów Robert Kubica, kierowca BMW Sauber, zajął trzecie miejsce.
Wiadomosc z pewnych zrodel Robert Kubica podczas 2 sesji treningowych w piatek uzyskal dwa razy 3 miejsce wiem bo ogladalem relacje . Podczas pierwszej sesji byl nawet przez pewien okres 1 ale niestety wyprzedzil go Wurtz i Schumi, ale fakt faktem ponoc szefowie Sauber BMW twierdza ,ze wybor polaka jako 3-ciego kierowcy w Teamie to byl strzal w 10-tke i tak trzymac ROBERT
_________________ BMW E30 318 iS 90' Coupe Diamantschwarc metalic coraz blizej idealu (czyt oryginalu z lekkim upiekszeniem)
fenomenalny wyscig, dawno nie ogladalem f1, ale po obejrzeniu tego jestem pod wrazeniem..
nieprawdopodobna walka schumachera i alonso przez dobrych 20 moze 25 okrazen, roznica wynosila 0.3sek, pomimo zjazdu obu do pitow w roznym czasie, nieprawdopodobne..
no i te dane, ponad 10l PB tankowane na sekunde, silniki 2.4l i ponad 700 KM krecace sie do 19tys obrotow, kosmos...
Wyscig pierwsza klasa, jeszcze nie moge na miejscu usiedziec, z wrazenia az zapomnialem komu kibicuje i trzymalem kciuki za Alonso Piekna walka o 1 miejsce trwajaca kilkadziesiat okrazen, Alonso caly czas wisial na zderzaku (jesli w F1 jest cos takiego jak zderzak ) Schumachera, niestety 3 okrazenia przed meta zrobil drobny blad i pogrzebal swoje szanse Jednym slowem bardzo emocjonujacy wyscig, bylo pare niespodzianek (np pechowy pit stop Buttona - szkoda), az nie moge sie doczekac 7 maja. A tak przy okazji - GP Europy? Gdzie to ma byc?
no wyscig swietny!!koncowka wysmienita!!wynik satysfakcjonujacy:)..
kto wie jakby sie skonczyl gdyby Fernando nie przybral tego luku na 3 okr przed finishem..
next--GP Europy, Nurburgring...
.Regularnie ogladam wszystkie wyscigi F1 od chyba 1992 roku.No i kto polozyl krzyzyk na Schumacherze??? Szkoda ,ze akurat tego wyscigu nie ogladałem ( praca - pogon za kasą!) , czy już dzis nic nie bedzie powtarzane w TV4 ?????- PZDR - henry
PS. Jakby co to ja jestem fanem Schumi'ego................
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
duchPW [Usunięty]
Wysłany: 2006-04-25, 12:15
a też sobie obejrzałem - wytrzymam nawet "jak ty możesz to oglądać, przecież oni ciągle jeżdżą w kółko"
wyścig był fajny, choć myślałem, że Alonso w końcu dojdzie Schumachera ... ale nie doszedł - osobiście wolę wyścigi, gdzie tasowanie pozycji rozgrywa się na torze, a nie w boksach
co do Roberta Kubicy, to oczywiście total respekt, ale podczas wyścigu komentator powiedział coś, na co nie można nie zwrócić uwagi - w kwalifikacjach się testuje różne rozwiązania i często to one mają wpływ na wynik kwalifikacja - dlatego jest on mało miarodajny... choć akurat Kubica jechał z pełnym bakiem, więc tym bardziej full-respekt
myślę, że jak go wkońcu wpuszczą na wyścig, to każe swoim rywalom wąchać smród swoich oponek i spalin