BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
problem z elektryka! skrzynka bezpiecznikowa czy stacyjka
Autor Wiadomo
cypis0 

Doczy: 30 Pa 2005
Skd: gliwice
Wysany: 2006-04-24, 21:19   problem z elektryka! skrzynka bezpiecznikowa czy stacyjka

witam
jak w temacie zaczelo sie od tego ze przyjechalem na podjazdz w domu i wszystko bylo ok szybki dzialaly, ja konczylem sluchac wiadomosci w radiu i cos mnie tknelo pobawilem si przeciwmgielnymi przednimi i tu zonk nie dzialaja!!no to pod maske bo pewnie bezpiecznik i tu kolejny zonk bo dobry to zapewne przekaznik akurat taki sam byl z szyb to go podmienilem i dalej zonk bo swiatla nie dzialaja zalozylem spowrotem jak bylo i szyby tez znikły !! dalej szykaja oba bezpieczniki wymienilem i nic i to juz nzaczelo byc podejrzana!! wziolem prubuwke i okazlo sie ze nie pprzychodzi napiecie po stacyjcie na nie wogóle!! zaznaczam cala reszta chodzi idealnie!!tylko te 2 zeczy znikly!!
problem dotyczy e30 325e 86r i czy ktos ma jakas sugestie bo nie bede pol auta rozkopywal zeby jeden kabelek znales ojciec twierdzi ze to wina stacyjki ja twierdze ze cos w puszcze sie wypalilo.
Moze ktos mial podobny problem albo cos bardziej kuma:))bo lato w pelni za niedlugo a ja klimy nie mam w aucie:((

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Pomg: 37 razy
Doczy: 31 Sty 2005
Skd: Lubuskie - Cybinka
Wysany: 2006-04-24, 21:31   

Odepnij aku i rozbierz skrzynkę bezpieczników tam jest taka ładna plytka drukowana - weż lutownicę i popraw styki -prawdopodobnie to jest przyczyna skoro auto pali a umierają obwody mimo sprawnych bezpieczników.

cypis0 

Doczy: 30 Pa 2005
Skd: gliwice
Wysany: 2006-04-24, 21:52   

hmm w sumie nagle jeden obwód a szyby mozlie ze styk poszedl od wyciagania bezpiecznika i pytanie przy okazji do stacyjki idzie 5 kable gróbe 1 zasilanie 2 rozrusznik 3zaplon a 4 i5 do czego sa nie pamietam kolorów chodzi mi tylko o objasnienie do czego one sluza!! 2 pozostale:))

[ Dodano: Pon Kwi 24, 2006 10:39 pm ]
a przypomnialem sobie jeszcze jedno jak podalem lewe zasilanie na jednym przekazniku to drogi tez zaczol dzialac czyli co dojsci zasilania na ten obwód czy jak ?? jak by to byly ty;lko styki to po podaniu na 1 obwód na 2 by nic nie zadzialalo a ruszyly obydwa.... wiec to mnie martwi:((

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: