witam ponownie...gdy jezdze swoim statkiem dziwnie nagrzewa mi sie radio:)i czuje przy prawej nodze cieplo. ciepla jest tapicerka ale tylko od strony kierowcy...dziwna sprawa.
Jeśli masz tanie radio z mp3 z supermarketu za 199zł to one maja to do siebie że sie grzeją tak że prawie obudowa sie topi Mój ojciec takie miał w passacie to ciężko było Panel wziąśc do ręki po dłuższym jeźdzeniu, ale ogólnie działało całkiem dobrze.
a ja bym najpierw sprawdzil czy do radia idzie odpowiedni kabel tzn odpowiedniej grubosci.
Mialem taka sytuacje ze radio (firmowe) grzalo sie tak ze nie dalo sie go utrzymac w rekach, po polozeniu osobnej instalacji do radia bezposrednio z aku, lacznie z osobna masa, radio przestalo sie tak grzac. No ale to bylo w fiacie - nie wiem jak jets w bmw bo niestety jeszcze nie mialem przyjemnosci posiadac
W bmw są niestety kabelki do radia takie jak w innych sprzętach tzn zdecydowanie za cienkie , ale mocno bym się zdziwił gdyby to była przyczyna. Skrzynie biegów się grzeją, automaty grzeją się jeszcze bardziej , a jak nie masz oleju w skrzyni to masz dopiero ciepełko... Skoro inżynierowie wymyślili osłonę to powinna tam być, może leży w warsztacie a chlopaki się zastanawiają z jakiego sprzęta im została, poszukaj i zakładaj
Ostatnio zmieniony przez filipfil 2006-05-06, 20:36, w caoci zmieniany 1 raz
zasilanie radia prosto mozna udoskonalic tanim kosztem , bez duzego wysiłku - pociagnac kabel od zasilania zapalniczki samochodowej - do zapalniczki idzie groby kabel wiec mozna go wykorzystac i podlaczyc do niego + z radia